renia
|
Dzień przerwy ... .Dzisiaj mi dzieciaki wyznaczyły kilometrowa trasę i tym razem na pewno bedą biegać ze mną .Zobaczymy Mój mąż, jak się dowiedział, że biegałam, normalnie był w szoku .Całe życie go zaskakuję i chyba jeszcze nieraz zaskoczę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno nie będę biegać kilometr (chyba bym padła) 5 min. lekkiego biegu i marsz, marsz...dąbrowski..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Dziś MUSISZ się dużo ruszać - to jedyna pewna metoda, abyś jutro nie nadawała się tylko do "leżenia" NIE MA ŻE BOLI!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I dzisiaj będzie też opalanie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Uważaj! Opalanie (leżenie na słońcu) bardzo osłabia organizm przy zakwaszeniu!. To nie jest dobry pomysł nawet dla rozruszanej "zakwaszonej" osoby.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przegram z córą zawody w opalaniu Ale lato się dopiero zacznie. "adminie" Ty zawsze jesteś taki ostrożny?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiesz, gdybym miała odwagę to bym Ci powiedziała: "adminku" jesteś boski! , no ale nie mam odwagi..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Jestem malutki i zdaję sobie z tego sprawę, choć wartość swą znam!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No tylko żartowałam , A Ty odrazu piszesz na czerwono
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Rzadko się zdarza powiedzieć coś godnego podkreślenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już jestem poważna i w 100 % zgadzam się z Tobą, że trzeba dbać o ciało, aby nam umysl nie płatał figli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie taka powinna być kolejność: najpierw ciało, potem umysł, a nie odwrotnie. Odwrotnie probowałam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Zimne nóżki", są dobrym pomysłem na te ciepłe dni.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Uważaj! Opalanie (leżenie na słońcu) bardzo osłabia organizm przy zakwaszeniu!. To nie jest dobry pomysł nawet dla rozruszanej "zakwaszonej" osoby. Witam wszystkich! Czy opalanie sprzyja ketogenezie? Jak się to osłabienie odbywa?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Niepotrzebnie poruszyłem ten temat, bo jest bardzo obszerny! Dlatego proszę sobie samodzielnie wpisać w googlu "światłolecznictwo", "helioterapia" albo "miażdżyca a promieniowanie", ale się zbytnio nie przestaraszać, tym co się wyczyta i nie popadać w skrajności!. Wiele badań naukowych potwierdziło wprawdzie spadek poziomu cholesterolu surowiczego pod wpływem ultrafioletu, ale nadmierne napromieniowanie jednak przyspiesza postęp miażdżycy u podatnych. Słońce nie jest tak straszne jak to przedstawiają producenci filtrów do opalania i okularów. Smarowanie tłuszczem skóry przed opalaniem (najlepiej oliwa) w znacznym stopniu chroni przed tą "naukową" błazenadą. To i najbliższe 2-3 lata są bardzo bezpieczne do opalania, bo choć Słońce niespodziewanie przygasło tego roku, to prawdopodobnie? osiągnie "apogeum ultrafioletowe" w 2016r. Ale pewności nie ma! PS zainteresowanych odsyłam do danych statystycznych - "Czerniak (lub raki skóry) a aktywność Słońca". Umiarkowane opalanie wpływa prozdrowotnie, ale osoby starsze (średnio po 50-ce) muszą bardziej uważać, starannie maszcząc oliwą skórę!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Bardzo ważne! podczas opalania nie wolno usypiać nawet na krótko, bo skutki mogą być opłakane!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Bardzo ważne! podczas opalania nie wolno usypiać nawet na krótko, bo skutki mogą być opłakane! osobiście uważam, że leżenie na słońcu nie jest najlepszym pomysłem, być może dlatego tak myślę, ponieważ kąpiele słoneczne bardzo mnie męczą.
|
|
|
|
|
|
|
|