Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do trzech razy sztuka. W przyszłym roku to już powinieneś przyjechać, nawet jakbyś kapcia złapał...w rękę i biegał na boso...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem ciekawa jak wyglądały te susy...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jestem ciekawa jak wyglądały te susy... Jakoś wyglądały... Dziś 12km. Bliskość saren, padalców(już się wylegują) dyskretnie poprawiały biegowy animusz.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rzeczywiście padalce są i u mnie . I w rzeczywistości i w przenośni. Ale generalnie są pod ochroną. No cóż Radziu wymijaj je umiejętnie i w biegu i w życiu !2 km to już brzmi bardziej znajomym dla mnie dystansem pokonywanym przez Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Złapałeś ją...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie zgub jej ponownie... bo w nocy zaczniesz biegać...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dziś był dobry dzień do biegania. Moją rundkę przebiegłem w 58min., czyli nie tak źle mi poszło, ale mogło być lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Mam prośbę do Admina lub forumowiczów. Gdzieś tutaj czytałam, że biegacie trzy dni i potem dzień przerwy. Nie mogę znaleźć tego wpisu, a chciałabym się dowiedzieć dlaczego właśnie tak, a nie na przykład bieg 7 dni w tygodniu. Sama intensywnie ćwiczę po dwie godziny dziennie przez 7 dni w tygodniu i coś mi się wydaje, że coś robię źle, bo chcę jedynie poprawić kondycję, a nie obrosnąć mięśniami. Proszę o link do zapisanej odpowiedzi lub wyjaśnienie mi jak najlepiej rozkładać wysiłek. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Opal" co dobre dla mnie, wcale nie musi być dobre dla Ciebie. Taki typ ruchu, jaki podałaś (3/1), jest dość intensywny i mnie osobiście odpowiada, ale wcale nie znaczy, że tak trzeba i że każdy tak musi. Powinnaś sama sobie dobrać formę i intensywność wysiłku fizycznego przy którym TY się najlepiej czujesz. Trening bez dnia przerwy (7/7) na dłuższą metę wyczerpuje organizm przeciętnej osoby i dla mnie byłby nie do przyjęcia. Tu jest dobra rada dla przeciętnej, zdrowej osoby - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80cyt: "8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu. U ludzi młodych i zdrowych największe korzyści przynosi intensywny wysiłek trzy razy w tygodniu po godzinie, np. biegi, marsze, pływanie, rower itp. Należy pamiętać, że ćwiczone mięśnie, kiedy znajdą się w spoczynku, wytwarzają związki wysokoenergetyczne, przeznaczając je na potrzeby mózgu, serca i innych ważnych tkanek." I tak jest w istocie u większości zdrowych osób. PS istnieją również przykłady z życia, że niechęć do wysiłku fizycznego, alkoholizm i nałogowe palenie tytoniu (przypadek choćby Churchila), niekoniecznie i znacząco, skracają życie niektórym.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Rozumiem, dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Szukaj, a znajdziesz."
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wczoraj troszkę popadało i nośność piachu jest znacznie lepsza. Dla osłody klika saren i wie wiewióry. Rekreacyjnie 11km i można brać się za "roboty bosmańskie".
|
|
|
|
|
|
|
|