Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3917890 razy)
|
Radzio
Go
|
...Częściej korzystam z orbitka....
Dzielna jesteś, biec w miejscu wymaga ... no właśnie czego wymaga?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Mam na przeciwko domu ładne pole do biegania, ze ¶cieżkami prowadz±cymi na ł±ki, aż do rzeki...Ale chęci brak. :?Czę¶ciej korzystam z orbitka...Wczoraj ćwiczyłam jeszcze brzuszki z cór±... No to biegać, a nie orbitrekować! Jak się mieszka w tak pięknym miejscu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...e, tam... albo idę teraz. Jesteście niemożlwi. Człowiek nie może sobie spokojnie poleniuchować...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Jak juz o bieganiu, co pisalem w innym watku, to: Biegalem jak bylem maly, tzn w technikum mielismy wf na stadionie Posnani. Byla bieznia, i zamiast , jak to mowi Gorski i Wojcik "charknac w gale" biegalismy na 8 km na lekcji. Pozniej nie biegalem. Blizej bylo mi sie slisgac, na nartach, jazda na rowerze w tempie 6 km/h. Teraz mam nowe zainteresowanie, nordic walking, przypadkowe. Pierwszy dzien, to nauka techniki z filmow na you tube, i trening na moim trawniku w stylu Dulskiego, co chodzil na rynek wokolo stolu. Narazie mierze czas mojego sasiada(jade za nim rowerem) , co ma zamiar byc mistrzem Polski(na 16 km). Czas ma niezly srednia na 15 km, 9,9 km/h. Kurczę, wokolo mam sasiadow trenujacych. Wczoraj drugi sasiad wrocil z maratonu(nie wiedzialem o tym) ze Swinoujscia do Ustrzyk - 1000 km rowerem , 54 godziny non stop. Dla mnie narazie trawnik, i ew trasy do 2 km.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
ze Swinoujscia do Ustrzyk - Polska to wielki kraj...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Dla mnie na razie trawnik, i ew trasy do 2 km.
Brawo! Jeszcze nie spotkałem maszerujących, biegających, rowerzystów, którzy by swoje maratony zaczynali dopiero od 2-go km. Najpierw każdy z nich musiał pokonać te dwa pierwsze kilometry.
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
... Dla mnie na razie trawnik, i ew trasy do 2 km.
Brawo! Jeszcze nie spotkałem maszerujących, biegających, rowerzystów, którzy by swoje maratony zaczynali dopiero od 2-go km. Najpierw każdy z nich musiał pokonać te dwa pierwsze kilometry. Bo ja nie jestem sportowcem. Kazdy sportowiec, takze amator sportowiec ma zakodowane," jak najszybciej", "jak najwiecej". Spróbuje tego chodzenia z czystego zainteresowania, jak to jest, tak samo jak zaczalem sie uczyc stolarstwa, gry na gitarze, wedkarstwa, fotografowania, hodowli kur itd
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bo ja nie jestem sportowcem. ...
Naukowcem- też pisałeś, że nie jesteś. A za informacje o kurach i tak jestem Ci wdzięczny.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A jakie grzyby zbierają? Pod grzyby... póki co.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale podgrzybki to też rodzina borowików...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nasz Radzio przez to bieganie to ma pogłębiony kontakt i z florą i fauną
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Przeszedł, ale każdy ma przyzwyczajenia jeszcze z komuny, że "nie nada" Komuna trzyma się mocno w mentalności niestety...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze pewnie ze dwa pokolenia będą omijać trawniki szerokim łukiem...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przeszedł, ale każdy ma przyzwyczajenia jeszcze z komuny, że "nie nada" Komuna trzyma się mocno w mentalności niestety... Zapraszam na Ukrainę tu komuna poczyniła spustoszenie w umysłach nawet młodych ludzi. Dominuje postawa roszczeniowa, siedzenie w kieszeni u rodziców, brak organizacji , niewydolność twórcza. oh gosh
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Normalnie napisałaś jak o "solidarności"... Ci na Ukrainie też nie wiedzą, że płaca proletariusza uzależniona jest od wydajności pracy, a nie od bycia w pracy? Być w pracy to może menager, czy inny kapitalista. A proletariat ma pracować wydajnie przez osiem h...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|