Dasna
Go
|
Tylko taki drobiazg , chyba nie dla wszystkich. Oczywiście dążyć do doskonałości można , ba nawet rzekłabym trzeba. Kiedyś miałam drążek wmontowany w drzwiach łazienki. I codziennie się podciągałam, oczywiście nigdy nie przypominało to osiągnięć tych facetów . Ale drążek do ćwiczeń to fajna rzecz.
|
|
|
|
|
|
|
comasens
Go
|
Tylko taki drobiazg , chyba nie dla wszystkich. Oczywiście dążyć do doskonałości można , ba nawet rzekłabym trzeba. Kiedyś miałam drążek wmontowany w drzwiach łazienki. I codziennie się podciągałam, oczywiście nigdy nie przypominało to osiągnięć tych facetów . Ale drążek do ćwiczeń to fajna rzecz. "Dla wszystkich..." tzn.miałem na myśli to jako ciekawostkę:) Takie ewolucje są jednak możliwe tylko dla ludzi o niskiej wadze ciała...jak widać zresztą. Jednak jak dla mnie najlepsza forma ruchu jest pływanie,a gdy nie ma "pod ręką"wody,marszobiegi w terenie przeplatane ćwiczeniami gimnastycznymi...wymachy,krążenia itp.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kiedyś miałam drążek wmontowany w drzwiach łazienki.
Ja miałem w kuchni ale był remont
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Silni, ale szybko się męczą. Wszystkie ćwiczenia z małą ilością powtórzeń. Ciekawe czy maraton by przebiegli?
W poniedziałek biegałem po błocie, a dzisiaj je zmroziło. Śniegu nadal nie ma i sezon biegowy nadal trwa.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Takie ewolucje są jednak możliwe tylko dla ludzi o niskiej wadze ciała...jak widać zresztą.
Ten sportman waży jakieś 70-75kg czy ja wiem czy to mało... Poziom tanki tłuszczowej jednocyfrowy kozak
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Warto wzmocnic gorna czesc ciala plecy,ramiona,lekko barki. Osiaga sie lepsze wyniki w krotszym czasie-polecam Tak, tak tez o tym myślałam. A co polecasz? http://www.kulturystyka.pl/atlas/default.asp fajny atlas i instrukcja jak wykonywać ćwiczenia. W domu sztangę można zastąpić hantlami, można użyc podłogi (pompki), ściany, krzeseł, puf, ekspandera, piłki rehabilitacyjnej.Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia i przede wszystkim chęć prawda Reniu
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Poradziłaś sobie widzę
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Fajna strona. Hm , kiedyś niektóre z tych ćwiczeń wykonywałam Wspomnienia , bardzo miłe. Ćwiczyłam korzystając z artykułów, wskazówek w Muscle and Fitness. Fajne czasy. Mam sztangielki 1,1 kg i 4, 5 kg , no i sztangę.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Łe to z ~3,5km szybko podciągniesz się do 5 km i więcej. Oczywiście nie przesadzić, aby "zakwasów" nie było (ciężko wtedy wstać z łoża).
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
:lol:Racja. Tym bardziej , że minęło troszkę (delikatnie mówiąc) czasu i 2 kontuzje. Na pewno zrywać się nie będę, ale nad ramionami i grzbietem koniecznie muszę popracować.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zawsze można przekopać działkę na jesień i wiosnę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Napotkany lisek zrejterował, sarny są o wiele odważniejsze. Co prawda słońca o wschodzie nie widziałem, ale i tak było wystarczająco widno żeby dziabnąć te 8km po śniegu, ...bo mi się chciało.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj wydłużyłam sobie dystans , 3,8 km i to lekko. Jednak i żołądek miałam lekki, brak problemów z oddechem. Dalej koryguję swój jadłospis pod kątem lekkości żołądka podczas biegu, jazdy na rowerze , ćwiczeń. W ramach wzmacniania górnej partii ciała zaczęłam robić pompki. Oj koń by się uśmiał, ale cóż , od czegoś trzeba zacząć. Mam jeszcze niezłą zabawę z lodowatymi prysznicami.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mam jeszcze niezłą zabawę z lodowatymi prysznicami. intrygujace... Zdradzisz cos wiecej ? :p U mnie dobrze sprawdza sie kogiel mogiel 1-2 zoltja z polowa plaskiej lyzeczki midot 100ml smietanki. Nie zaczynac za szybko,aby nie zaraklo tlenu. O wodzie tez pamietac
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
jadłospis pod kątem lekkości żołądka podczas biegu...
Biegasz na czczo?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
jadłospis pod kątem lekkości żołądka podczas biegu...
Biegasz na czczo? Tak , rano tak. I wtedy mam taką lekkość. Ostatnio jak spróbowałam biegu wieczorem to żołądek się buntował.Miałam co chwila podbijanie połączone z brakiem oddechu. Na rowerze jeżdżę po śniadaniu i tez muszę uważać , żeby żołądek nie był przeciążony , bo kończy się to zgagą.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Generalnie sport (cokolwiek byśmy mieli na myśli) reguluje potrzeby organizmu na jedzenie. Widzę , jak organizm mi mówi "za dużo pojadłaś po co tyle "
|
|
|
|
|
|
|
|