Dasna
Go
|
Mam jeszcze niezłą zabawę z lodowatymi prysznicami. intrygujace... Zdradzisz cos wiecej ? :p U mnie dobrze sprawdza sie kogiel mogiel 1-2 zoltja z polowa plaskiej lyzeczki midot 100ml smietanki. Nie zaczynac za szybko,aby nie zaraklo tlenu. O wodzie tez pamietac Zawsze po biegu wchodzę pod dobrze ciepły prysznic , zmywam pot ,brud i szybko przełączam na lodowaty strumień wody i tak 2-3 razy.Jednak nie doszłam do tego , żeby całe ciało poddawać takiej procedurze. Robię tak tylko od pasa w dół , zaczynając od stóp i dłoni czyli części dystalnych, aby rozruszać krążenie i hartować naczynia krwionośne ( a jednocześnie chronić serce przed zbyt gwałtowna reakcją obkurczania naczyń krwionośnych). Robię to też po to ,aby był lepszy dopływ krwi do stawu( rehabilituję cały czas staw kolanowy, już mogę go w 99% rozprostować). Nie doszłam jeszcze do lodowatego prysznica na całe ciało (mam czas, robię to dla siebie pomaleńku), więc puszczam na kark i plecy chłodny (nie lodowaty prysznic). I takim kończę te " zabiegi". Czuję wielkie odświeżenie i przypływ energii. Podobne zalecenia mamy przy korzystaniu z sauny. Na Ukrainie , w Rosji jest tradycyjna bania , to jeszcze dochodzi okładanie rózgami. Mężczyźni tam chodza do bani załatwiać interesy , no i dbać o sprawność seksualna . Podobno nic tak nie podtrzymuje męskości jak zimne kąpiele (prysznice)
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Napotkany lisek zrejterował, ...
Lisio jest tak punktualny, że z łatwością można na rudzielca "zapolować". "Dycha" o poranku jest jak... kawa ze śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Rano mrozik trochę mniejszy, ale błotko nadal zamarznięte. Wyjątkowo szybko przebiegłem trasę. Ostatni raz podobny wynik miałem w sierpniu. W południe zamiast śniegu zaczął padać deszcz i chyba w tym roku sezonu nie zakończę.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ślisko , mokro , ale dość przyjemnie. W ten Wigilijny poranek pobiegłam lekko 3,8 km i teraz to mój dystans. Ćwiczenia + moje"pompki"(choć 3 pierwsze już można tak nazwać )+ prysznice i jestem pełna energii , żeby świętować.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja chyba po takim wyczynie padłabym jak placek...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja chyba po takim wyczynie padłabym jak placek... Ziemniaczany? ... W południe zamiast śniegu zaczął padać deszcz i chyba w tym roku sezonu nie zakończę.
Bieżnia będzie "niepocieszona". Wczorajszej wieczerzy wigilijnej starczyło na dzisiejsze, jakże spacerowe 20km. ... i już
|
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Ślisko , mokro , ale dość przyjemnie. W ten Wigilijny poranek pobiegłam lekko 3,8 km i teraz to mój dystans. Ćwiczenia + moje"pompki"(choć 3 pierwsze już można tak nazwać )+ prysznice i jestem pełna energii , żeby świętować. prysznic? czyżby woda już w kranie byla? Dasna a ty mieszkasz nie w Polsce?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ślisko , mokro , ale dość przyjemnie. W ten Wigilijny poranek pobiegłam lekko 3,8 km i teraz to mój dystans. Ćwiczenia + moje"pompki"(choć 3 pierwsze już można tak nazwać )+ prysznice i jestem pełna energii , żeby świętować. prysznic? czyżby woda już w kranie byla? Dasna a ty mieszkasz nie w Polsce? Tak , mieszkam w Polsce. A pytasz o Lwów, że dziwisz się , że woda jest w kranie?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Po rowerku miałam jeszcze energię i postanowiłam przebiec swoje 3,8 km. Ou, fatalnie. Pierwsze metry super , ale gdzieś tak po pierwszym kilometrze brak oddechu(pojadłam w Święta ) . Ale swoje przebiegłam spocona jak mysz. Prysznice ciepło-zimno w sam raz zregenerowały moje siły.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|