renia
|
Może... Wiem! Powyższy efekt bardzo łatwo osiągnąć. Wystarczy "odrobinę" zwiększyć tempo biegu lub marszy, a w ostateczności przykręcić "śrubę" w orbitreku i ... efekt "szerokich" oczu i języka "do pasa" może zostać osiągnięty. Wczoraj miałem zaprawę w niewielkim, zimowym deszczu, za to dziś ... z pewnością go nie będzie. Radzio, Ty chyba chcesz, żebym ja ducha wyzionęła...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jakieś zmiany w nowym roku by się przydały... takie np. ludy pasterskie chyba często się nie myją i też żyją. Ale wtedy by trzeba było zamieszkać gdzieś na pustelni... I to długo żyją . Oooo może odkryłyśmy sekret długowieczności . A tacy Indianie Q'uero w ogóle się nie myją. Maja bardzo grubą skórę , nawet wszy znajduje się w ich włosach (no osobiście , aż tak długowieczna z powodu wszy to może ..... hm pominę to milczeniem) . Mimo wszystko coś jest na rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zobacz Dasna, dawniej dzieci dopiero co narodzona zaraz myto. Teraz od tej praktyki odstąpiono...Nawet czytałam, że małe dzieci od codziennych kąpieli dostają częściej uczulenia i alergie skórne...Siostra mi mówiła, że Niemczech lekarze nie zalecają codziennych kąpieli dzieci...Włosy codziennie myte, też są slabsze...chociaż czasami inaczej się nie da... Może te szampony tak działają, że trzeba włosy codziennie myć...Ja myję co drugi dzień, ale drugiego dnia już nie są takie ładne i je upinam do góry...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przesadna czystość powoduje wyjałowienie organizmu. Ja myję włosy raz na tydzień albo raz na 5 dni i jest ok. Bieganie zmusza mnie do codziennego prysznica , ale tak to co drugi dzień , jeśli nie biegam , nie ćwiczę , nie jeżdżę na rowerze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z moimi włosami musi być coś nie tak...Może powinnam z kupnych szamponów zrezygnować...Moja córa też myje albo codziennie, albo co drugi dzień...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Im częściej myjesz, tym bardziej masując skórę głowy pobudzasz gruczoły łojowe. A reklamy szamponów robią swoje. Indianie w ogóle natłuszczają swoje włosy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Indianie w ogóle natłuszczają swoje włosy. A Indianki? I w tym stanie osiągniesz idealny wytrzeszcz połączony z wysuniętym daleko na brodę językiem. Brawo! 11km, bo jest +7 oC i słonecznie... i już.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Radziu :lol:miałam na myśli ogól społeczeństwa indiańskiego w tym osobniki płci żeńskiej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dziś wieczorne bieganie podobało mi się. 4 km zaliczyłam spokojnie. Piękne niebo. Ciemnoszare i granatowe . Te dwa kolory odcinały się od siebie miękką linią. Na bezchmurnym granatowym pięknie świecą gwiazdy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Skoro biegasz wieczorem to pewnie po betonach (asfaltach itp.) - jak kolana?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kolana wręcz mi się zrehabilitowały. Myślę , ze maja tu swoja zasługę też zimno -ciepłe natryski i dobre obuwie. Świtem też nie wbiegam do lasu, Nie będę ryzykować.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kolana wręcz mi się zrehabilitowały.
A ja się na betonach załatwiłem. Być może obuwie było nie te? W każdym bądź razie na asfalty nie dam się już namówić
|
|
|
|
|
|
|
|
|