Dasna
Go
|
Dzisiaj znowu fajnym tempem i przy idealnej pogodzie 5 km. Nowe tereny biegowe bardzo mi się podobają. Znam je bo chodzimy tam z mężem albo moja przyjaciółką na spacery. Kiedyś jesienią podziwialiśmy harce , gdzieś około 30 zajęcy. Teraz przeciął mi drogę jeden szarak, ale za to solidnych rozmiarów. Konie były już w stajniach. Cicho , spokojnie, piękne niebo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bieg inauguracyjny, to najważniejszy bieg sezonu! Widać jak na dłoni, ile się zdziadziało przez zimę. Tak! Prawdziwa kumulacja energii. Tyle, że nie na dłoni to widać najlepiej, tylko w ...lustrze. Ponieważ kalendarzowy sezon zimowy jest łatwo policzalny i stanowi pewien odnośnik, zadałem sobie trud i policzyłem kilometraż, ale tylko sam bieg, bez psów i roweru. Sezon zamknąłem liczbą 1300km, przebiegniętych w syntetycznych truchłach-... dla zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No, to bardzo ładny wynik, choć taki "malutki"
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pisałem, że zima będzie łagodna*. Można było korzystać. (*łagodna dla ... biegających- oczywiście!) A ile śmietany "poszło w las".
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Taki wynik, to tylko mogą zrobić wytrawni biegacze. Ty Radzio z pewnością do nich należysz.
Natomiast u mnie umiarkowanym tempem dzisiaj przebiegłem swoją 12 km trasę. Będę musiał też policzyć swoje przebiegnięte kilometry.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wynik robi wrażenie, choc ledwo, ledwo go dostrzegłem chapeau bas Radzio
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wczoraj silny wiatr spowodował, że bardzo trudno było utrafić w bezdeszczową godzinę o poranku. 850kCal ze zmiennym szczęściem. Wynik robi wrażenie, choc ledwo, ledwo go dostrzegłem chapeau bas Radzio No, to bardzo ładny wynik, choć taki "malutki" Gdyby nie notatki, to w ogóle nic by nie było widać. Ukłony
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Widzę,że rozstrzał cenowy jest duży Moje "kalosze" w dniu zakupu przeceniono znacznie, bo do 285PLN. (ostatnie sztuki, nietypowy rozmiar i ukształtowanie podeszwy- czy coś w tym stylu ) Jak- z perspektywy czasu(ponad trzy lata)- spojrzę na ich przebieg, to wydają się dość tanie. A należą do grupy umiarkowany "off-Road" * i pochodzą z ... francuskiej stajni. *- ścieżki leśne, polne, piaszczyste. Słaba chwytność do kamienistego podłoża. Na szutrach spisują się poprawnie do 15km.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moja córa wczoraj z koleżanką przebiegła 8 km. Nie jest to za dużo jak na nietrenującą biegi dziewczynę?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wczorajsza pogoda przywołała mi pewne skojarzenia. Otóż półtora godzinny bieg zapewnił mi zmienne warunki pogodowe- wiadomo, Przedwiośnie. Od chłodu i śnieżnej zawiei, po już nieźle prażące słońce na zacisznym odcinku biegu, aż się gęba skręcała w stronę, skąd świeciło. W tak krótkim czasie dowiedziałem się, co mam już za sobą(zamiecie, zawieje), a czego mogę się spodziewać(deszcz, słońce) w najbliższej przyszłości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O świcie drzewa są pięknie oszronione, to może zaowocować dłuższym dystansem. Jeśli się na nie zagapię. (11km planowałem na dziś)
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Poranki wciąż mroźne- dobrze mi tak. Start niebawem, a plan prościutki jak zwykle pobiec i ... wrócić. 600kCal zostawić w lesie... dla samo-osłody.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szutry już zdatne do biegania, ale chęci jeszcze nie mam!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A grzywka nadal zasłania widok...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To w tym roku chyba nie pobiegniesz... w przyszłym już da się zrobic warkocz i biegać...
|
|
|
|
|
|
|
|