RafałS
|
To ja zwykle poganiam sobie trochę pod pretekstem grania w kosza . Temperatura jeszcze pozwala, dziś 10 st. C, piłkę gorzej się kontroluje. Za to trójka dzisiaj "siedziała". Na początek 35/50 (70%) . Na koniec - lekkie zmęczenie i trochę ciemnawo przy sztucznym świetle - 29/50 (58%). Tyle że gapa ze mnie, za mało węgielków zjadłem (może i tłuszczu), nic nie poczułem a tu glikemia na 61mg/dl.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A pomiar był pewny?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mały, to tak za "dwa oczka", bo za "trzy" to raczej już duży. Trza było za "dwa" stukać, węgli by starczyło ...albo tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Za dwa też trochu wpadło. Ważne że w porę skończyłem.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... i węgielki uzupełniłem . Żeby tylko nie włączyła się jaka glukoneogeneza teraz.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
... i węgielki uzupełniłem . Żeby tylko nie włączyła się jaka glukoneogeneza teraz. z weglowodanów?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
z weglowodanów?
Węglowodany zjedzone przeze mnie (ok. 25gr.) i jest ok. Ale kto wie czy dodatkowo glukoneogeneza jako taki awaryjny środek zaradczy nie ruszy teraz?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
I co umrzesz? Czego się boisz?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
I co umrzesz? Czego się boisz? Nieee , nie chodzi o strach, a jedynie jest to zagadnienie do rozważania w szczególnych przypadłościach metabolicznych.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
I co umrzesz? Tzn. kiedyś tak. Pardon. ...To bardziej do wątku cukrzycy tyczy się.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ciepło. Znaczy za ciepło, zdążyłem się już przestawić. Choć przyznam, że taki nawrót ciepła dobrze mi się kojarzy- krótkie szorty, bezrękawniki, ... sandały bez skarpet. Dzisiaj 6km w podskokach. I wymachach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nadal ciepło, nawet po zmroku. Księżyc wali po oczach prawie z pełnego otwarcia, aż trudno ścieżkę upilnować. Dziś 6km, bo ...nie muszę.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Dziś 6km.... Ja też, wczoraj, lecz za ciepło odziałem się.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A ja nie, bo ja to taki "niedzielny" biegacz jestem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bez foto-radaru nie zaliczony.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja też, na wszelki wypadek, tablic nie przykręcam. Przyślą foto i wyjdzie na jaw dokąd tak rączo biegam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|