Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3913564 razy)
|
Dasna
Go
|
Chyba bede musial zakupic buty, uzywal ktos nike free?
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może ja podpowiem... Nie lepiej Tobie by służył spacer szybkim krokiem, albo jazda na rowerze, albo pływanie, bo to bieganie jakoś Tobie robi "psikusy"...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tzn, tak. Jeździć na rowerze jeżdżę , szybkie spacery uskuteczniam, pływania nie lubię a biegało mi się b,fajnie i jest to wygodna i łatwa forma ruchu. Muszę tylko zmodyfikować parę rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bieganie daje najwięcej korzyści zdrowotnych przy stosunkowo niewielkim wysiłku. To najlepszy "DETOX" jaki "wymyślono". Bieg jest najlepszy na "zakwaszenie metaboliczne", cokolwiek kto tam z niewiedzy, ma na myśli... I zapamiętać: Nie ma chorób, ani syndromów metabolicznych, jest natomiast prawidłowa reakcja organizmu na zmienne środowiskowe, z których żywienie jest kluczowe. To czyste powiązanie przyczynowo-skutkowe, dzięki któremu Dieta Optymalna wykorzystana przez fachowca jest tak skuteczna w leczeniu chorób uznawanych za "nieuleczalne". Jednocześnie Dieta Optymalna jest niebezpieczna dla wyznawców wszelkich formuł typu "30g", "50g","72g", "200g", czy "300g" itp. , bo oni na jej dobrodziejstwo widocznie nie zasługują.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Bieganie daje najwięcej korzyści zdrowotnych przy stosunkowo niewielkim wysiłku. To najlepszy DETOKS jaki wymyślono. Tez tak myślę a więc tęsknie , bo na prawdę było fajnie. A, ze popełniłam błędy to mam za swoje.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jeszcze wymierne korzyści z biegania to np. w moim przypadku lepsza organizacja czasu pracy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bieganie daje najwięcej korzyści zdrowotnych przy stosunkowo niewielkim wysiłku. To najlepszy DETOKS jaki wymyślono. Tez tak myślę a więc tęsknie , bo na prawdę było fajnie. A, ze popełniłam błędy to mam za swoje. E tam błędy... No to mogę powiedzieć tak o bieganiu jak niektórzy mówią o DO bieganie szkodzi! i stwarza kontuzje! strzeżcie się biegania... Znałam jednego faceta co biegał a potem za parę lat zmarł...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pół na pół z colą i chipsy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bieganie daje najwięcej korzyści zdrowotnych przy stosunkowo niewielkim wysiłku. To najlepszy "DETOX" jaki "wymyślono". Bieg jest najlepszy na "zakwaszenie metaboliczne", cokolwiek kto tam z niewiedzy, ma na myśli... I zapamiętać: Nie ma chorób, ani syndromów metabolicznych, jest natomiast prawidłowa reakcja organizmu na zmienne środowiskowe, z których żywienie jest kluczowe. To czyste powiązanie przyczynowo-skutkowe, dzięki któremu Dieta Optymalna wykorzystana przez fachowca jest tak skuteczna w leczeniu chorób uznawanych za "nieuleczalne". Jednocześnie Dieta Optymalna jest niebezpieczna dla wyznawców wszelkich formuł typu "30g", "50g","72g", "200g", czy "300g" itp. , bo oni na jej dobrodziejstwo widocznie nie zasługują. Bardzo lubię te Twoje " ku pamięci " Dobrze skonstruowane i celne podpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
I zapamiętać:
[b]Nie ma chorób, ani syndromów metabolicznych[/b], jest natomiast prawidłowa reakcja organizmu na zmienne środowiskowe, z których żywienie jest kluczowe.
wielki szacunek za Twoją wiedzę biochemiczną , ale to brzmi jak Wiedza absolutna , a jest (zakładam) tylko jedna Osoba z taką Wiedzą D
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To kwestia semantyki, Dario
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To może jakiś przykładzik z życia: przyczyną nadmiernej produkcji cholesterolu, czego skutkiem jest wysoki poziom "złego" cholesterolu we krwi jest żywienie korytkowe (BTW - 20-35-35 -wyrażone w procentach) i wszystkie diety okołokorytkowe. I jest to prawidłowa reakcja organizmu na nadniar spożywanych węglowodanów i tłuszczu. Leczeniem takiego stanu rzeczy jest zmiana diety w kierunku diety wysokotłuszczowej Dr-a Kwaśniewskiego lub diety wysokowęglowodanowej Dr-a Kwaśniewskiego, których skutkiem jest poprawne wyregulowanie metabolizmu (genów), spadek poziomu frakcji lipidowej osocza do wartości prawidłowych - wyłącznie na czczo. Rezultatem "cudowne" ozdrowienie. Przeważnie w tydzień. Leczenie "naukowe" podobno "syndromu metabolicznego" wysokiego "złego cholesterolu" zaś polega na podaniu statyn, które blokują zamianę nadmiaru węglowodanów w diecie na cholesterol i tłuszcze, oraz skierowanie tego nadmiaru węglowodanów wyłącznie na lipogenezę, czego skutkiem jest tycie typu Ustuczarnia. Podobnie jest z tak zwanym "syndromem metabolicznym" cukrzycy typ II, który jest również prawidłową reakcją na stres środowiskowy żywienia korytkowego. To tylko bardziej skrajny przypadek "złego" cholesterolu we krwi, leczony metodami Dr-a Kwaśniewskiego - również przeważnie w tydzień. Proste?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
ale to brzmi jak Wiedza absolutna , a jest (zakładam) tylko jedna Osoba z taką Wiedzą
D
Nie, to nie są żadne czakry-szmakry, a Wiedza jest POWSZECHNIE DOSTĘPNA dla każdego! Brać i korzystać. I nie mieć pretensji do Dr-a, że się nie umie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bieganie daje najwięcej korzyści zdrowotnych przy stosunkowo niewielkim wysiłku. To najlepszy "DETOX" jaki "wymyślono". Bieg jest najlepszy na "zakwaszenie metaboliczne", cokolwiek kto tam z niewiedzy, ma na myśli... I zapamiętać: Nie ma chorób, ani syndromów metabolicznych, jest natomiast prawidłowa reakcja organizmu na zmienne środowiskowe, z których żywienie jest kluczowe. To czyste powiązanie przyczynowo-skutkowe, dzięki któremu Dieta Optymalna wykorzystana przez fachowca jest tak skuteczna w leczeniu chorób uznawanych za "nieuleczalne". Jednocześnie Dieta Optymalna jest niebezpieczna dla wyznawców wszelkich formuł typu "30g", "50g","72g", "200g", czy "300g" itp. , bo oni na jej dobrodziejstwo widocznie nie zasługują. Dobre, że go nie "odkryto".
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
no wlasnie, stwarza tylko atrape zdrowia, a za każdym rogiem czai się wspak nieborak
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I zapamiętać:
[b]Nie ma chorób, ani syndromów metabolicznych[/b], jest natomiast prawidłowa reakcja organizmu na zmienne środowiskowe, z których żywienie jest kluczowe.
wielki szacunek za Twoją wiedzę biochemiczną , ale to brzmi jak Wiedza absolutna , a jest (zakładam) tylko jedna Osoba z taką Wiedzą D Ech, a taki porządny- zdawało by się- wątek ... był.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
ale to brzmi jak Wiedza absolutna , a jest (zakładam) tylko jedna Osoba z taką Wiedzą
D
Nie, to nie są żadne czakry-szmakry, a Wiedza jest POWSZECHNIE DOSTĘPNA dla każdego! Brać i korzystać. I nie mieć pretensji do Dr-a, że się nie umie. to jest tylko wiedza reszta to ... megalomania D
|
|
|
|
|
|
|
|
|