Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3913630 razy)
|
administ
Go
|
Nie, nie, bo od "czynienia cudów uleczeń" trzymam się możliwie daleko, aby mieć spokój. Ducha. Ale podpowiadać czasem lubię, jak mnie najdzie... Przeważnie później tego żałuję... Mam zupełnie inne priorytety w życiu, niż mój Tata...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bieganie w deszczu jeszcze bardziej hartuje ducha!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś mogłem odpocząć od "mchów i paproci", ale za to uwalałem się jak przysłowiowa świnia, chociaż te w lesie temu przeczą. Wiosennie, pełną piersią ćpałem przez całe 9km. A ponieważ się wyletniło, to i "sarny" w leginsach moje bystrookie gały wypatrzyły. I wszystko byłoby "kaman", gdyby... nie ten cellulit- to już nie gdzie go gubić, tylko w lesie! A fitness club'y, orbitreki, bieżnie gdzie? Co one "pienięsy" nie mają, czy co? Po lesie, to dzikusy, zboczeńcy i świnie (dzikie) teraz biegają. I zapamiętać! Teraz, to o bieganiu tylko się czyta! Bieganie w deszczu jeszcze bardziej hartuje ducha! Dobrze, pociągnę dalej ten f a n t a s t y c z n y wątek, na tym równie fanatycznym forum. Fantastycznym- oczywiście chciałem napisać.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bieganie w deszczu jeszcze bardziej hartuje ducha! U mnie była... ta? Nooo?... Manna! Nie, krupczatka była... chyba, bo krupnik to z pewnością nie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
ale to brzmi jak Wiedza absolutna , a jest (zakładam) tylko jedna Osoba z taką Wiedzą
D
Nie, to nie są żadne czakry-szmakry, a Wiedza jest POWSZECHNIE DOSTĘPNA dla każdego! Brać i korzystać. I nie mieć pretensji do Dr-a, że się nie umie. Wystarczy "wywalić" chociażby krowi żołądek i zrobić miejsce dla przepony, a kolejny cud sam się "odkryje". A i "turbina" zacznie działać jak należy- oczywiście nie tylko z powodu "wymiany" wyżej wzmiankowanego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Chyba bede musial zakupic buty, uzywal ktos nike free?
Zyon, Ty na innym forum chciałeś to chyba napisać. Nie, nie na innym Na tym
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje"
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" Ale nie taki, w którym przed wrześniowym Maratonem bieżnię z videoanalizatorem o mało co nie rozwaliłem- słoń w składzie porcelany.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" A mówią, że bieganie takie zdrowiuskie jest... A tu się trzeba zabezpieczać jak przed najazdem Tatarów! A w zwykłych, wygodnych butach nie da się, panienki?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" A mówią, że bieganie takie zdrowiuskie jest... A tu się trzeba zabezpieczać jak przed najazdem Tatarów! A w zwykłych, wygodnych butach nie da się, panienki? Da się i w trampkach. Ale jak co boli to z reguły wygodniej skorygować to obuwiem. Zresztą moda na bieganie naturalne zaowocowała wysypem kontuzji podbno. Ale nie powiem, że jakby ktoś mi sprezentował vibram five fingers, to chętnie wypróbuję
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" A mówią, że bieganie takie zdrowiuskie jest... A tu się trzeba zabezpieczać jak przed najazdem Tatarów! A w zwykłych, wygodnych butach nie da się, panienki? Da się!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon, Ty na innym forum chciałeś to chyba napisać. Nie, nie na innym Na tym Bo wiesz, ja to się obawiam, że Ty tak "od wsi do wsi" różne nowiny nosisz, a porządnych butów nie masz. Ostatnio biegalem sporadycznie wiec obuwie nie bylo mi potrzebne, teraz mam zamiar troche wiecej. Poza tym az tak dogmatyczny to nie jestem a bieganie to dzisiaj dziedzina rownie zdogmatyzowana jak kulturystyka. Tylko, ze biegac kazdy potrafi bo to jest naturalne a dzikusy biegajace pol dnia za zwierzyna nie maja pojecia o roznych katach ugiecia i obuwiu i zyja zdrowow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Te vibram five finger wyglądają trochę jak obuwie dla wodnika Szuwarka.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" A mówią, że bieganie takie zdrowiuskie jest... A tu się trzeba zabezpieczać jak przed najazdem Tatarów! A w zwykłych, wygodnych butach nie da się, panienki? No wlasnie Mnie smieszy ten dziwny kult biegania, videoanalizy etc, no jakis program komputerowy ma mi powiedziec, ze zle biegam i porpawic moja nature Dla mnie bajki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" A mówią, że bieganie takie zdrowiuskie jest... A tu się trzeba zabezpieczać jak przed najazdem Tatarów! A w zwykłych, wygodnych butach nie da się, panienki? Da się! A przyjaciela człowieka nawet bez tego się obywają. Przynajmniej tak uważają panienki, ale tylko te wyjątkowe.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To ciekawy temat dla mnie, bo mierzyłam te buty i pokazywali mi , gdzie jest ochrona przyczepu więzadła piętowego. Chciałabym po kontuzji wrócić do biegania, ale bez dobrych butów boję się. Zyon może coś podpowiesz. dobry sklep z wideoanalizą biegu polecam. Skorygują butami ewentualne koślawości, pronacje, supinacje i inne "nacje" A mówią, że bieganie takie zdrowiuskie jest... A tu się trzeba zabezpieczać jak przed najazdem Tatarów! A w zwykłych, wygodnych butach nie da się, panienki? No wlasnie Mnie smieszy ten dziwny kult biegania, videoanalizy etc, no jakis program komputerowy ma mi powiedziec, ze zle biegam i porpawic moja nature Dla mnie bajki Przecież lubisz czytać. Skora ma fajną propozycję, ale sznurowadła piekielnie drogo kosztują.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
W UK można je kupić i za 50 funtów u nas za ponad 110 funtów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|