Zyon
|
No no, moze cos z tego wyjdzie? Chce sobie tak zwyczajnie pobiegac ale tez sprawdzic jak idzie na takim tluszczowym zywieniu bieganie. A jak cos z tego wyjdzie to bedzie git.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Nie mam sklepow z takim obuwiem a jakies fajne? podeslalbys linka.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Hmm wzialem takie, ze dlugosc jest ok, jeszce z 1cm luzu ale na razie takie ciasne "z boku". Chyba sie troche "rozdepcza" mam nadzieje, bo nie chce mi sie odsylac i tracic dodatkowa kase.
1cm luzu dla dystansu do 10km "spacerowo" jest cacy. (Tu decyduje wykształcone śródstopie i "masa własna"- znaczy platfus i "kluchowatość względna" ) Spacerowo, czyli tak jak pisał Mariusz ..."15km/1h +/ -" Przy czym raczej w minus bym celował, bo 1cm to tylko 1cm. Dupy nie urywa! Pupy! Oczywiście pupy miało być. Ucisk "z boku" nie jest dobrą wróżbą. (też najczęściej platfus ) ... i tak nie mam zamiaru biegac zadnych maratonow, tylko ot tak sobie ...
Rozsądnie, ale nóżki można sobie rozpieprzyć w jedną noc karnawałową i to w dodatku drepcząc w miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ciepło, więc skarpety proszę- won. Śnieżnie, więc kolanka proszę- wysoko. Kilometraż taki, żeby... palce z bucików przodem nie wylazły.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj zrobiłam sobie blok ćwiczeń fitness a potem przebieżka 2 km we lwowskich roztopach. Znowu ćwiczenia rozciągające i zimno- gorąco na stawy kolanowe i skokowe. Pięta nie boli i to jest najważniejsze. Jednak jak się biega na Ukrainie to bardzo trzeba uważać , żeby się nie połamać. A jazda rowerem to już prawdziwe wyzwanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie da rady. Punkt graniczny , który przekraczam jest tylko i wyłącznie dla zmotoryzowanych, pieszych nie przepuszczają. Są inne punkty graniczne , które przekracza się pieszo , ale tam chodzą "mrówki" z papierosami i gorzałką.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ekspres syberyjski zajechał, a wraz z nim ...k o n i a c z e k. Rozsądna dawka i to dziabnięcie -11 oC w ryłko praktycznie nieodczuwalne. Zima to piękny czas. W lesie wypatrzyłem kunę- coś jej nie poszło na nocnym wypadzie. 11km po białym "piasku" i już.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Rozwinę. ... Zima to piękny czas. ...
Ponieważ jest to naturalnie usprawiedliwiony moment, żeby móc opić się nieco rozcieńczonego paliwa, z niczym go dodatkowo nie mieszając.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wkrótce świt, nie wypada się spóźnić na spotkanie z Naturą. -10 i bialutko, aż milutko. Usprawiedliwiony kielich "na odwagę" i w las- raz.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A nie sprawdzają w butach podeszw zimowych?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Wystarczy włożyć dodatkową wkładkę "zimową". Sprawdziłem na sobie - działa. Jest tylko jeden niebezpieczny okres, kiedy udeptane ścieżki zamieniają się w lodowisko. Wtedy dobrze mieć na butach kolce, aby nie pośliznąć się i nie upaść. Miałem taką ostatnio przygodę i do tej pory czuję jej skutki choć już ponownie tygodniowo pokonuję 48 km.
|
|
|
|
|
|
|
|