|
administ
Go
|
Bardzo dobrze, tylko, że odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic już nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Termos - wikusia wyjaśni. Owca z długim runem znacznie lepiej przez to znosi i upały, i chłody. Kołtun to też forma ochrony przed niesprzyjającą temperaturą otoczenia i lepiej chroni niż dredy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na upały nic lepszego, jak glaca, ale dziś nie w modzie... Potwierdzam. Nie tylko na upały, pod czapkę też i po myciu... Ale ja nie mam alternatywy, bom wcześnie na DHT zareagował
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nic już nie wiem...
Wielbłądy mają gęstą, podwójną sierść, znoszą + 50 -30. A pasterze strzygli swoje psy razem z owcami, wiosną i jesienią, kiedy było łagodnie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Sandałki po 40km mi się rozsypały. Kurczaczek! Columbijskie niby były. Trochę "świata" zwiedziłem, ale ...wymieniłem tę cywilizacyjną tandetę. Jak taka tendencja się utrzyma som sobie zrobię... dobrze, ale raczej zdecyduję się na model Chichołała niż Rzymianki, ponieważ te drugie mają w sobie za dużo ... tego... no!...O! Wdzięku mają za dużo. Przy okazji- w megasportowych sklepach show większy niż w megaogrodniczych. Przed kolacją kolejna próba, ale z odległością to już dziś szalał nie będę. Na upały nic lepszego, jak glaca, ale dziś nie w modzie... Potwierdzam. Nie tylko na upały, pod czapkę też i po myciu... Ale ja nie mam alternatywy, bom wcześnie na DHT zareagował Przez tę modę, to ja bez skarpetek w sandałach będę biegał- na szczęście tak lubię. A ja na glacę mam wypróbowany sposób. Na przykład. Żonie tłumaczę, że fryzjer był po chrzcinach i stale coś we fryzurze poprawiał- mam wtedy smutną, poczciwą i pokorną minę. Na ogół znajduję pocieszenie, bo ... z Naturą jeszcze nikt nie wygrał.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to trzeba sandałki do reklamacji dać!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Najpierw "troszkę" pobiegam, a potem zaś wymienię. A tak serio - skórka na nich słaba była i mocowania porozrywałem. Tam, gdzie kupiłem nie byli w stanie- z braku rozmiaru- wymienić, więc- nie chcąc czekać- pojechałem w "świat" po drugą parę, bo bieganie w sandałkach to najnowsza przyjemność jest, a tych nie umiem sobie odmawiać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A bo instrukcje to wypada umieć czytać, a przynajmniej podglądać...w ogóle wypada to umieć w cywilizowanym świecie. A skórę należy lepiej wyprawiać, bo jak się proponuje sprzęt na długie wycieczki w trudnym terenie, to niejeden chętny może źle interpretować wyraz długie. Że o trudnym terenie nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Najpierw "troszkę" pobiegam, a potem zaś wymienię. A tak serio - skórka na nich słaba była i mocowania porozrywałem. Tam, gdzie kupiłem nie byli w stanie- z braku rozmiaru- wymienić, więc- nie chcąc czekać- pojechałem w "świat" po drugą parę, bo bieganie w sandałkach to najnowsza przyjemność jest, a tych nie umiem sobie odmawiać. "Świat" w tym przypadku oznacza drugi punkt we wspominanej sieci sprzedaży.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ukłony z Chichołała. Bardzo ciekawe miejsce, dziwne rzeczy się tam działy. Chwalą "Ciciułałę" za "... od zawsze była ważnym rejonem hodowli bydła, jest także znaczącym producentem mleka i wyrobów mlecznych." Od zawsze- na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Chwalą "Ciciułałę" za "... od zawsze była ważnym rejonem hodowli bydła, jest także znaczącym producentem mleka i wyrobów mlecznych." Od zawsze- na przykład. A to może być . Ale pardon - bo mi się te "huahua" poprzestawiały z takimi różnymi bardziej na południe.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Informacje wymagają sprawdzenia i potwierdzenia, bo przecież powierzchowne są. Zastanawia mnie kogo oni tam doją od zawsze- ci ogólni "huahua", skoro z rogacizny, na ich terenach, wypatrzono jedynie obecność jeleni- na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Trza w domach szukać bo np. takie krowy - zwierzęta domowe...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O to to. Ktoś je do domu w końcu zaprosił.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Krowy - pod strzechy, a np. sarny (może i jelenie) - z lasów na pola. Takie antropozmiany .
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie mam pojęcia o wędrówkach krowich genów. Ostatnie informacje to muły, jaki, bawoły, bizony, żubry i inne takie tam- no nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|