Zyon
|
Ale wystarczy zwykle oliva Virgin? Czy jakies specjalne kosmetyczne trzeba?
A jak mam olej kokosowy , ktorego nie spozywam, to chyba tez sie nada? Polinezyjczycy nim sie smaruja jak wyplywaja na lowy.
Mam tez ten "kamyk alunowy" ale wklejalem linka tutaj, ze on nie taki eko jak to sie mowi, naturalnie go nie ma w naturze ponoc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Ale chyba nasycone a większość jednonienasyconych na skórę w tym celu nie robi jakieś istotnej różnicy . No bardziej muszę użyć tego zwrotu - wydaje mi się - istotna przewaga jest na korzyść oiliwy przez witaminy ADEK .... ? Ale to tylko jakiś mózg biochemiczny może potwierdzić Polinezyjczycy pewnie z braku laku używali kokosa
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
powaznie, w oliwie jest wit d i a? moze maslem sie smarowac,posiada CLA -slawny antyoksydant :p
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Każdy spożywczy tłuszcz na skórę, działa na nią pozytywnie. Bo skóra lubi być natłuszczona. Nawet jak jest już tylko tapicerką...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
powaznie, w oliwie jest wit d i a? moze maslem sie smarowac,posiada CLA -slawny antyoksydant :p No to już lepiej żółtkiem się nasmarować...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
powaznie, w oliwie jest wit d i a? moze maslem sie smarowac,posiada CLA -slawny antyoksydant :p O w mordę jeża. Spocić się i zajeżdżać masłem?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Każdy spożywczy tłuszcz na skórę, działa na nią pozytywnie. Bo skóra lubi być natłuszczona. Nawet jak jest już tylko tapicerką... Ale pod pache zeby sie nie pocic tez to dziala? Tzn po kapieli czy przed wyjsciem? W tym cytowanym przez Radzie poscie jest mowa o jakichs fazach...to jakas adaptacja?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
powaznie, w oliwie jest wit d i a? Wink No wujek Google tak podaje Patrze teraz takie tabele w wydaniu papierowym i jest A , E , D i K nie ma akurat wziętych pod uwagę .... i 0,1 mg żelaza
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Tzn te A to oczywiście beta karoten , wiadomo ...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Oczywiście D nie ma , jakies słabe żródło przeczytałem i za szybko wkleiłem .... Ale niektórzy piszą że ma ten Beta karoten a niektórzy że nie .. ? wtf
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tzn te A to oczywiście beta karoten , wiadomo ...
Nie tak oczywiście. Bo może być albo karotenoid albo retinoid.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
wiadomo,wiadomo oliwa extra dziewica to bogactwo witamin i mnerałów oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach EDKA. O omega 3 EPA,DHA i omega6 AA nie wspominając.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Oczywiście jeśli oczywiście to od- roślinne to karotenoid i wtedy beta-karoten. To tylko gwoli uściślenia.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wartość odżywcza widoczna gołym okiem, ze wskazaniem na oliwę
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ja porównywałem kokos i oliwę , na dodatek chodziło o smarowanie z zewnątrz , moim zdaniem oliwa górą . Słonina to inna bajka ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale błonnika nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja porównywałem kokos i oliwę , na dodatek chodziło o smarowanie z zewnątrz , moim zdaniem oliwa górą .
Powiadasz,że "zdrowie" nienasycone roślinne kwasy tłuszczowe górą. Smalec może by się i nadał,ale ma mało wit ADEK Ja wolę niezdrowego Johnsona ,a zapach oliwy "bezcenny" dla mnie oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Powiadasz,że "zdrowie" nienasycone roślinne kwasy tłuszczowe górą. Wink Smalec może by się i nadał,ale ma mało wit ADEK Tak jeszcze raz napiszę bo może wstałeś lewą nogą dzisiaj : kokos i oliwa z oliwek EV do użytku zewnętrznego . Ja bym się tam smalcem nie smarował wystarczy mi że jem na co dzień sporo ... Ale oliwy nie używam w ogóle za to Ja wolę niezdrowego Johnsona Very Happy ,a zapach oliwy "bezcenny" Confused dla mnie oczywiście. Ok .
|
|
|
|
|
|
|
|