Daniel
Go
|
Rano jest jeszcze znośnie. Mam nadzieję, że za tydzień nie będzie tak gorąco, bo 15 maraton.
To ten maraton brzegiem morza? Ten będzie 31, a 15 jest Solidarności z Gdyni do Gdańska
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Biegasz w obydwóch?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Dzięki. Biegasz w obydwóch?
Mam taki zamiar. Opłaty startowe już wniesione i jedynie kontuzja może zablokować start.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Lichwa.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Rankiem wspaniale się ochłodziło do +15 oC(kocham klimat umiarkowany, a Wy? ), więc nie bacząc na jakiś opad pogalopowałem w las. Tym razem- pomny słusznej uwagi mojego młodszego Kolegi, że w błędzie ślepo tkwić nie można - sandałki zezułem już po trzech kilometrach, czyli zaraz po rozruchu. Skóra, kiedy złapie nieco wody- wiadomo. Z przyjemnością przemierzyłem 5km niby ostępów z niekłamaną radością pakując się we wszystkie kałuże, niektóre nawet do kolan głębokie- tego było mi trzeba. Radochy nie zakłóciły nawet trzy kilkudziesięciometrowe "incydenty", które to za sprawą prawdopodobnie ucywilizowanego człowieka(bo kogóż innego) zmusiły mnie do marszu, w dodatku na paluszkach. Pierwsze, to odcinki czegoś na wzór szutru, ale o znacznie większym bukiecie. A drugi, to zrębki sosnowe pozostałe po drwalach. Szyszki sosnowe nie są nawet w pięciu punkach procentowych tak upierdliwe, że się wulgarnie wyrażę. Biegnąć zastanowiłem się nieco i przybiegła mi do głowy myśl- no dobrze, przypełzła . Otóż- pomijając rzeczy oczywiste, takie jak wyręby lub szutry- ciekawym, czy w lasach radykalnie bardziej pomieszanych przyjemność z galopad dla bosych wzrosłaby? A może bym się rozczarował?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A dziś ranek przywitał mnie +10-cioma oC i ... dobrze mi tak. Przed spodziewanymi 2x30km + 5-10km dziennie tegoż ranka we mgle dycha, bo nie zdycha.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Przypomniałem sobie. ... stworzonka tak wdzięcznie kąpały się w piachu, że nie miałem sumienia rozgonić towarzystwa. A pro po kąpieli piaskowych. Dziwacy powiadają, że ptactwo przed okresem deszczy chętnie korzysta z takiej formy higieny. Dziwakom bezmózgie (podobno) pająki podpowiedziały, że dni zaś przyjemnie ciepłe idą, a i na noce, przynoszące zdrowy sen będzie można liczyć w ... Spidercity. Bowiem leśne dzieci swe sieci nocą pięknie i masowo wyplotły- foto toto raj. One "wią", że żarcie im się w kilka dni namnożyło.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kocham klimat umiarkowany! Was- przez grzeczność- już nie pytam, wychowaliście mnie. Można planować "zdrowio-twórcze" wybiegi, bowiem rześkość poranków jest taka, jaką lubię +10 oC. Dziś 4km i już. Wypatrzyłem- niechcący, w jakim sektorze lisek wymościł sobie norę. 2500arów do przeszukania i... go znajdę.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Daniel
Go
|
Pierwszy maraton ukończony z czasem 4:58:04. Czas jest coraz gorszy, ale takie są symptomy starzenia się. Wprowadziłem modyfikacje w strategii biegu. Koniec z bieganiem na czczo. Tym razem zjadłem normalne śniadanie, a tuż przed biegiem dodatkowo nasyciłem się tłuszczem. Miałem jeszcze zamiar doładować się tłuszczem jeszcze podczas biegu, ale zrealizowałem to tylko w 1/3. Efekt wyraźnie odczuwalny w formie posiadania większej energii, a szczególnie w końcowej fazie maratonu. Stać mnie było nawet na 200m finisz na mecie. No i po maratonie nie byłem już taki padnięty. Pisząc to już nawet zapomniałem o tym wysiłku, bo nie odczuwam żadnych dolegliwości ciała.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ile kilometrow miala trasa maratonu...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to po co my sobie tym DO zawracamy glowe, jak wystarcza sok z arbuza...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie! Sam nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sam sok wystarczy. Co za tania i urozmaicona dieta, tylko dokupić komplet tabletek w spożywczo-chemicznym, aby sobie nie zawracać głowy "minerałami i witaminami".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widocznie o to biega...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na powrót 10 "jaj" obiegniętych + 1 jajo spacerowe na koniec, w odwrotnym kierunku. Dla odkręcenia oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
|