Blackend
|
Też czasami sobie aplikuje takie krótsze przebieżki, tak dla urozmaicenia Na krótsze dystanse nie biorę "słuchafonów" i tak w uszach pod koniec dudni
|
|
|
|
|
|
|
ania12345
Go
|
Cześć ! Mam pytanie: Czy polecacie bieganie na czczo rano? Jak to wpływa na mięśnie? niszczy je czy raczej buduje? A jak biegacie w ciągu dnia to spożywacie coś przed lub po?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Cześć ! Mam pytanie: Czy polecacie bieganie na czczo rano? Jak to wpływa na mięśnie? niszczy je czy raczej buduje? A jak biegacie w ciągu dnia to spożywacie coś przed lub po? Oooo, rozpęta się piekło Jeśli wybiegasz tak rano, że musisz się zmuszać do jedzenia "przed", to nie jedz. Jeśli lubisz jeść rano, to jedz, ale rodzaj i wielkość posiłku oraz przerwę przed wybiegnięciem, dobierz jakoś rozsądnie. To moje zdanie, ale zależności trening-jedzenie nie występują, a na pewno nie aż takie, by się tym przejmować w sporcie amatorskim. Trening to część codzienności, a przewód pokarmowy to nie pociąg pospieszny. Wyluzuj.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dr Kwaśniewski pisał, że najlepiej to jest biegać 2 godziny po i przed posiłkiem (to nie znaczy, żeby biegać 2 razy). Ale na czczo chyba polecał bieg... chyba...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ja lubie odczekac i 3godziny zanim zaczne biegac/plywac z przyjemnoscia. A rano to zawsze na czczo, ewentualanie seta smietanki 30%
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja lubie odczekac i 3godziny zanim zaczne biegac/plywac z przyjemnoscia. A rano to zawsze na czczo, ewentualanie seta smietanki 30% Wydaje mi się, że na czczo łatwiej uruchomić zapasy energii. A jak czarną kawkę jeszcze się sieknie, to cho, cho Wiem, że niektórzy doradcy mogą mieć inne zdanie
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ja lubie odczekac i 3godziny zanim zaczne biegac/plywac z przyjemnoscia. A rano to zawsze na czczo, ewentualanie seta smietanki 30% Wydaje mi się, że na czczo łatwiej uruchomić zapasy energii. A jak czarną kawkę jeszcze się sieknie, to cho, cho Wiem, że niektórzy doradcy mogą mieć inne zdanie To zalezy ile i co sie poprzedniego wieczora zje. Jak bylo full, to plywam na czczo, a jak wstaje glodny to seta
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ledwie lato się skończyło, a tu już taki chłodek. Na wszelki wypadek dystans dziś skromny i powolny . Przynajmniej się człowiek nie przegrzeje.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Biegam zawsze po południu czyli śniadanie mam za sobą, ale zawsze przed obiadokolacją żeby żołądka nie obciążać. Tak jak pisał Gavro przy amatorce nie ma to większego znaczenia. Na nartach jestem często na czczo, bo rano nie jestem głodny i nic się nie dzieje lepiej ani gorzej
|
|
|
|
|
|
|
ania12345
Go
|
aha rozumiem. Dziękuje za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Cześć ! Mam pytanie: Czy polecacie bieganie na czczo rano? Jak to wpływa na mięśnie? niszczy je czy raczej buduje? A jak biegacie w ciągu dnia to spożywacie coś przed lub po? Rano w celach higieny osobistej biegam tylko na czczo. Większość swoich maratonów przebiegłem na czczo. Teraz przed takim dystansem faszeruję się tylko tłuszczem bez żadnych węglowodanów czy białka. W czasie biegu organizm nie powinien trawić pokarmu, ale inni tego nie rozumieją i częstują bananami na maratonie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idę teraz pobiegać po mokrym polu. U mnie sytuacja domowa się unormowała. Wrociła stara "nuda" to i czas wziąć się za siebie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Idę teraz pobiegać po mokrym polu. U mnie sytuacja domowa się unormowała. Wrociła stara "nuda" to i czas wziąć się za siebie... Nie zapomnij o oddychaniu
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Idę teraz pobiegać po mokrym polu. U mnie sytuacja domowa się unormowała. Wrociła stara "nuda" to i czas wziąć się za siebie... I jak? Biegałaś? Jak się czujesz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze. Ale ja biegam tak swobodnie (taka przebieżka), nie wysilam się za nadto... Ale chcę systematycznie zwiększać dystans. Dalej lepiej nie pytaj. Fajnie biegałyśmy w Słupcy. Potruchtałyśmy wieczorem trochę, a za nami chmara psów...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, dobra nie pytam, tylko trzymam kciuki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nic nie mówię, piszę.