Mirek
Go
|
Wyścig kajakiem oczywiście. Kategoria T2-M, czyli kajak turystyczny, dwuosobowy, w środku tylko mężczyźni , przeciwnicy też literówka się wkradła - powinno być 3,5 km
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Dzisiaj powrót do biegania. Ma dla mnie takie znaczenie jak powrót do życia. Trucht ostrożny, ale moja stała trasa przebiegnięta. Jutro będzie lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Dzisiaj powrót do biegania. Ma dla mnie takie znaczenie jak powrót do życia. Trucht ostrożny, ale moja stała trasa przebiegnięta. Jutro będzie lepiej.
Tak trzymaj, brawo!
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Niewiarygodna sprawność !!!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Z bieganiem słabo... jako że po raz enty zaspawali mnie tajną piłkarską wejściówkę na bieżnię . Coś za coś, przez te niebieganie wróciło trochę dynamiki na skoki do obręczy. Ale wczoraj nie wytrzymałem i tym razem tajnym przejściem, przez płot wpadłem na małe, kilka km oględziny bieżni. Trzeba przyznać że jest ładnie wyrównana i od razu czyściej - wiadomo żadne pijaki, pętaki nie wejdą póki co.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pijaki biegać? Bez sensu.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A jak wejdą pijaki ,to nie można biegac?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bo pijaki lubią sobie wejść posiedzieć, popić, pośmiecić, po godzinach. Psują atmosferę. Życia nie znacie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Znamy,znamy .
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Z bieganiem słabo... jako że po raz enty zaspawali mnie tajną piłkarską wejściówkę na bieżnię . Coś za coś, przez te niebieganie wróciło trochę dynamiki na skoki do obręczy. Ale wczoraj nie wytrzymałem i tym razem tajnym przejściem, przez płot wpadłem na małe, kilka km oględziny bieżni. Trzeba przyznać że jest ładnie wyrównana i od razu czyściej - wiadomo żadne pijaki, pętaki nie wejdą póki co. A nawierzchnia z czego zrobiona?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
krioterapia wczoraj 1,7 km , w wodzie 17 st C , pędziłem , aby ogrzać się , i nic z tego , nie rozgrzałem ciałka. Czyli bez rozgrzewki
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taką temperaturę wody (17-19) to ma sekcja pływacka, żeby się nie spocić.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Taką temperaturę wody (17-19) to ma sekcja pływacka, żeby się nie spocić. na triathlonach 17 obowiązkowo pianki nakazują wkładać, Poniżej 26stopni do wody nie wchodzę. 26 - to ja gotuje jajka
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, na zawodach temperatura wody powinna być wyższa, na treningach niższa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem na ile jest to ogólna sprawa (bieganie, rower, pływanie) ale w ostatnich latach daje się zauważyć zmiana tendencji treningowych w wytrzymałościówce. Dawniej wykonywano olbrzymią pracę objętościową, z której znaczenie treningowe miała tylko ostatnia część (na dużym zmęczeniu). Obecnie nauki sportowe poszły w innym kierunku i wykorzystuje się rozmaite odruchy fizjologiczne, więc czas treningów się skraca, stąd temperatura wody i powietrza na halach może być wyższa, poza tym komfort termiczny współcześni ludzie mają węższy niż dawniej. http://www.medme.pl/artykuly/rozwoj-treningow-plywackich-dlugodystansowcy,1547,1.html
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Coś mi się obiło o uszy, że współcześni zawodowcy mają mniej treningów w wodzie niż dawniej, a więcej na powierzchni.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
26 - to ja gotuje jajka Mam kumpla, który parę lat pracował na Cyprze. Jak tam przyjechał, to był zdziwiony, że w styczniu nikt się nie kompie, a temperatura wody była ponad 20stopni. Po pewnym czasie rozmawialiśmy prawie zimą i pytam go: - I jak tam, kąpałeś się dzisiaj? - Oszalałeś, w takiej zimnej wodzie!
|
|
|
|
|
|
|
|