RafałS
|
A nawierzchnia z czego zrobiona?
A glinka palona, znaczy cegła kruszona. Po staremu, tyle że wyrównane. Kieś zawody byli.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
- Oszalałeś, w takiej zimnej wodzie! dziś przyjemna już była 18,5 st , jeszcze tylko kormorany kąpały się , powoli na wyspie je oswajam , bo mnie przez sezon zapomniały ( w niedziele spotkałem 3 morsów , ale dla nich z kolei za ciepła )
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś 19 st C , wypas , pod wiatr, niestety łódki i żaglówki już odpalili , i trzeba uważać żeby ich nie staranować
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Taką temperaturę wody (17-19) to ma sekcja pływacka, żeby się nie spocić. niby jak ? obniżają im na godzinę ćwiczeń temp wody o 12 st ( klima ? ) , a później znowu dla ludzi podwyższają expresowo ? coś kręcisz
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U mnie (na SGGW) sekcja trenuje rano i wieczorem. A pompy chodzą non stop, nie wiem czy to duży problem wpompować ciepłej wody po porannym treningu, a zimnej po wyjściu "cywili". Kolega jest ratownikiem i tak mówił, może kłamie, albo nie wie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
właśnie godzinę temu pytałem się instruktora / nauczyciela pływania , kłamie !
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może tamci nie dbają o zdrowie i wyniki swoich zawodników?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem za wiele o bieganiu, ale co z chłodzeniem? Mnie się dużo lepiej maszeruje przy niskich temperaturach, a jak już muszą być wysokie, to wilgotność powinna być niska. W końcu ewoluowaliśmy na równikowym stepie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...W końcu ewoluowaliśmy na równikowym stepie. Czarni jesteście?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie wiem za wiele o bieganiu, ale co z chłodzeniem? Mnie się dużo lepiej maszeruje przy niskich temperaturach, a jak już muszą być wysokie, to wilgotność powinna być niska. W końcu ewoluowaliśmy na równikowym stepie. Dokładnie jest tak jak piszesz. W wysokich temperaturach biegam wolniej, aby się nie przegrzać i nie jest to czas na pobijanie rekordów. Natomiast o wiele gorzej jest w wysokiej wilgotności, gdy człowiek już się klei, a jeszcze nawet nie rozpoczął biegu. Dzisiaj np. było ciepło i sucho, tak jak lubię.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...w siną dal...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
20 st C gorąca, 50 cm pod już ma z 15 st , fajnie naprzemiennie - gorąco - zimno , słońca tak wali, że opala pod wodą .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
21 - 22 st C , najlepiej dziś przebywać pod wodą w słońcu jak w hucie . 8.00 rano i sam byłem na plaży. Gdzie ci ludzie są w sobotę ? Na pejsbukach , czy galerach ? Godzinkę , półtora chłodziłem się . Za 10 min ponownie wyglądałem, jakbym wyszedł z ogniska ( upocony od stania . o 11,00 spyliłem do domu , przyszli kajakarze trenować w 35 st C
|
|
|
|
|
|
|
|