RafałS
|
Na dziś zadowolę się pływanio-nurkowaniem oraz ćwiczeniem z otoczakiem kwarcytu, jak i bez.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wstałem 5.30 i dałem radę zrobić 10km z kamizelką w 1.50h.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ile kamizelka waży?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ile kamizelka waży? Niewiele, 17,5kg, powinienem zwiększyć wagę, ale ta jest taka wygodna, jak stary bambosz.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, ta jest męska, ale są też wersje dla kobiet, uwzględniające biust i lżejsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A taka kamizelka nie obciąża niepotrzebnie kręgosłupa? W plecach od dawna już wprowadzono pas biodrowy z tego powodu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Obciąża, o to chodzi w treningu. Plecak ciągnie do tyłu, a kamizelka rozkłada obciążenie równomiernie, na górną część pleców z tyłu i górną część klatki piersiowej z przodu. Tak, jakbym nagle przytył 17 kilo. 2-3 razy w tygodniu po 1-2 godziny krzywdy nie zrobi raczej, mój kręgosłup wytrzymuje znacznie większe obciążenia. Ale fakt, czytałem kilka doniesień ludzi, którym porobiły się zużyciowe urazy kręgosłupa i stawów, od kamizelki oraz pasa i obciążników na nogi i ręce. Jednak myślę, że to tak jak z ŻO, jak nie umisz, to se krzywdę zrobisz.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W sumie w okresie wzrostu bardzo intensywnie nosiłem plecaki i nic się takiego nie wydarzyło. Tak pod wplywem chwili bez zastanowienia zapytałem o tą kamizelkę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taka kamizelka ma jeszcze jedną, fajną funkcję. Normalnie, w szortach i podkoszulku, robię tylko 2-3 powtórzenia rwania z najcięższym odważnikiem, tj. 48kg. Kiedy założę kamizelkę, nagle jestem w stanie zrobić dodatkowe 2-3 ruchy, tak się zmienia stabilność ciała. Muszę spróbować z 30 kilową.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W sumie w okresie wzrostu bardzo intensywnie nosiłem plecaki i nic się takiego nie wydarzyło. intensywnie? 30 kg - pętla , mała 30 km , duża - 60 km (w tempie, kto miał małe kroki - biegł ) . Po dużej pętli - wojsko dochodziło tydzień do siebie 70 - 80 kg chłop - niby ciężki plecak, ale chłop ze 100 -120 nie dawał rady ( dystans ) . I co wtedy? No jak , nosze ! chłopy po 80 kg musiały nieść chorego 120 kg - solidarność .Przy okazji kopali go po du..e ... ze złości. --------------------------------- woda dziś za gorąca 23 st C , co to będzie jutro? gęsto, źle się pływa.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W słowackich tatrach poznałem gościa, który opiekował się schroniskiem pod Łomnicą. Facet jest tragarzem z kilkoma rekordami na koncie. Napilismy się razem piwa, pogadali o pogodzie i tyle. http://www.vysoketatry.com/chaty/schata/galeria.htmlZdjęcie pierwsze od prawej w drugim rzędzie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
niezły, ulżyło mi że niektórzy mają gorzej no to chyba plecy pobolewają mnie nie od tego lekkiego plecaka , ino od komputera. Od razu mi się lepiej zrobiło
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W słowackich tatrach poznałem gościa, który opiekował się schroniskiem pod Łomnicą. Facet jest tragarzem z kilkoma rekordami na koncie. Napilismy się razem piwa, pogadali o pogodzie i tyle. http://www.vysoketatry.com/chaty/schata/galeria.htmlZdjęcie pierwsze od prawej w drugim rzędzie. Pewnie wysmagany górskim wiatrem, ale za kołnierz też nie wylewa.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Inaczej zamarzniesz na amen. Byliśmy tam latem jak jeszcze Starszak był Maleńtasem, słowackie Tatry są cudowne i takie puste.
|
|
|
|
|
|
|
|