Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3887802 razy)
|
administ
Go
|
Nie, bo już wiadomo co będzie, ale nie chcą ludu przerazić.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na zewnątrz chłodniej niż tu tu, warto skorzystać. Toteż chwilka zmiennym tempem od sprintu do truchtu, przez około sprint do truchtu... Takie dziś kilkukrotne samozapętlenie, żeby nie przedłużać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jeszcze tydzień, a zaś wybiegnę w las!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzisiaj w planach znów bieganie żeby endorfiny uzupełnić.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie zauważa ,tak zabiegany,ale i tak bilans wyjdzie na plus
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
woda w jeziorze 26 st C !!! popływałem sobie dzisiaj, tak z 3 km na bank. Szukałem kumpla po wyspach, bo podobno gdzieś w namiocie tam mieszka. Niczym, Robinson, a ja Piętaszek. Też krejzol, lekko stuknięty w tych sprawach. Nie znalazłem, albo się zwinął, albo zamaskował dobrze, albo uciekł przed tubylcami. Na plaży zauważyłem dużą ilość butelek koloru zielonego ! Co może świadczyć o wersji z tubylcami. Po tylko lekkim śniadaniu, wróciłem nawet nie głodny ( jeszcze na rowerze pojeździłem). Ale dla świętego spokoju zjadłem. Napatrzyłem się jak na basenie i siłowni -pija wszyscy - kto żyw -jakieś płyny z proteinami , non stop. Nigdy nie mogłem tego zrozumieć, więc i dziś posiliłem się produktami, które są zakazane na diecie optymalnej Adasia. Mianowicie, z 400gr śmietanki o mocy 36 gęstej deserowej, z jeżynami i cukrem, smak wanilii do tego. Mleczne wiadomo szkodzą ( mi nie ) , jeżyny po spożyciu jak wiadomo wchodzą w reakcję krzyżową z pyłkiem z czeremchy błotnej . Dziś widocznie nie pyliła. Chyba po optymalnemu? Tłuszcz. A białko można później uzupełnić ( coś tak pamiętam od admina i Mariusza gryzmoł )
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
400g śmietanki o mocy 36 gęstej deserowej 400g śmietanki o mocy 36 gęstej deserowej składa się z: 400*0.36 = 144g tłuszczu mlecznego i 400*0.64 = 256g maślanki beztłuszczowej200g masła składa się z: 200*0.83 = 166g tłuszczu mlecznego 200*0.17 = 34 g maślanki beztłuszczowejAle skoro po większej porcji maślanki z wapniem, cukrem i owocami czujesz się świetnie zaopatrzony to widać tak Ci pisane jest i tak ma być.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jakoś nie pasowało mi masło to tych nieszczęsnych jeżyn i cukru, widoczne jeszcze stare przyzwyczajenia wychodzą Ale maślanka 36 % tez jest ok. Masło z cukrem lubię, ale utarte kremach do tortu . Myślałem, że woda jest w śmietanie, a tu popatrz, maślanka. Dawien nie przepadałem za maślanką. Kefir i kwaśne mleko mi bardziej ''podchodził''. Cóż, upodabniania się zmieniają. . To już nawyk ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Masło, żółtka, cukier! To dopiero rarytas jest... Tylko łatwo się przetłuścić, dlatego aby się w mydło nie zamieniło, należy używać z rozwagą.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
normalny krem do porządnego tortu. Teraz to się rarytas nazywa? Dawien na wiejskich weselach, niejeden się zatruł. Sałatkę jarzynową też.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
z jeżynami i cukrem Słodzenie owoców leśnych, co za neolityczny wynalazek, owoce leśne to przecież wedle BTW i tak prawie sam cukier jest. Kiwi też słodzić? A może słodzić, by więcej tłuszczu weszło. Dieta LC. http://s12.postimg.org/3qd1weanx/image.png
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
sternika Pani Renia to sternik co robi najlepszy sernik.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
z jeżynami i cukrem Słodzenie owoców leśnych, co za neolityczny wynalazek, owoce leśne to przecież wedle BTW i tak prawie sam cukier jest. Kiwi też słodzić? jak trza węglowodanów, to nie ma zmiłuj, sięga się po cukier z cukiernicy lub mąkę Jeżyny rosną w ogrodzie. Panie miastowy W lasach to już niewiele jest, wszystko rozszabrują. A może słodzić, by więcej tłuszczu weszło. Dieta LC. prawda, lepiej wchodzi tak przy okazji i smakuje. Koneserstwo smaku jeszcze we mnie tkwi. Jak przejdzie , to będę tak jak Ty wszystko miksował. Słabości
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
będę tak jak Ty wszystko miksował. Masz urojenia na mój temat i tworzysz dziwne mity na mój temat, praktycznie w każdym poście. Jak o coś chcesz zapytać to zapytaj, możesz poprzeć cytatem. Ja staram się nie miksować na ile to możliwe. Miksowanie zakłóca poczucie potrzeby jedzenia, odczucie sytości, organizm nie wie jak ma takie miksy traktować, Może drażetki tłuszczowe by się przyjęły, czysty tłuszcz zamknięty w otoczce z cukru przy przełykaniu, żeby smak się nie buntował. Blendowanie może być pomocne przy opanowywaniu "stanów chorobowych", w normalnym żywieniu ma marginalne zastosowanie. To blendowanie, to ręczne sterowanie jest i trzeba być uważnym i skrupulatnym bo można coś zaniedbać i z czymś przesadzić, bo wtedy "naturalny smak" się myli.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak byłem niegrzeczny w stosunku do Ciebie- to, przepraszam. Jakoś mi się skojarzyły te pestki mielone z olejem i czymś tam jeszcze, przecierem pomidorowym ? Może i złe wnioski wyciągnąłem ze słusznej procedury przygotowywania posiłku.
Tymczasem żegnam. Bo zgłodniałem po tej śmietanie. Będą żółtka - z masłem , albo smalcem, albo łojem. Zdecyduje na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|