renia
|
sternika Pani Renia to sternik co robi najlepszy sernik. Bez przezwisk proszę...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
pestki mielone z To nie było jedzenie tylko suplementacja B17, taka w wersji max, więc nie codziennie, raczej raz na dwa tygodnie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Bez przezwisk proszę...
A to przepraszam.Wytłumaczę się: Myślałem, że Szefowa Oddziału przyjmie to za dobrą monetę. Z definicji sternik, utrzymuje kurs i na małych jednostkach pełni funkcję kapitana. A, że słownik autopoprawiający Admina tak przeinaczył sernik to trochę zabawne.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
robienia sternika, I jak tu nie kochać autokorekty z andka!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bez przezwisk proszę...
A to przepraszam.Wytłumaczę się: Myślałem, że Szefowa Oddziału przyjmie to za dobrą monetę. Z definicji sternik, utrzymuje kurs i na małych jednostkach pełni funkcję kapitana. A, że słownik autopoprawiający Admina tak przeinaczył sernik to trochę zabawne. "Szefowa Oddziału"? Takiej funkcji nie ma, to też jest przezwisko...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O czym piszesz? O laptopie?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
"Szefowa Oddziału"? Takiej funkcji nie ma, to też jest przezwisko... To nie wiedziałem. Zapytam więc czy POOSO ma jakąś strukturę organizacyjną, czy tak sobie dryfuje? Może chociaż Animator <osoba pobudzająca do działania, do działalności w czymś, zachęcająca do czegoś>? Jak jest 20 członków, to nawet w drodze spontanicznej samoorganizacji grupy pojawia się lider.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiadomo o co biega...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
woda ciut chłodniejsza niż wczoraj, ale myślę że 25 spokojnie trzyma. Wiaterek ładnie obwiewa, chlapiąc po pyszczku pianą. Wędkarze byli, ale nic nie złowili. Krótki dystans, bo na masło nie zarobię
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas przerwa jeziorna z uwagi na tłok weekendowy, ale w poniedziałek wieczorem powinien być luzik i na plaży i w wodzie. Woda cieplutka jak nigdy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
400g śmietanki o mocy 36 gęstej deserowej 400g śmietanki o mocy 36 gęstej deserowej składa się z: 400*0.36 = 144g tłuszczu mlecznego i 400*0.64 = 256g maślanki beztłuszczowej200g masła składa się z: 200*0.83 = 166g tłuszczu mlecznego 200*0.17 = 34 g maślanki beztłuszczowejAle skoro po większej porcji maślanki z wapniem, cukrem i owocami czujesz się świetnie zaopatrzony to widać tak Ci pisane jest i tak ma być. sery .... oraz inne produkty mleczne, zwłaszcza śmietana zawierają białko o wysokiej wartości odżywczej. Powinny być obok jajek głównym źródłem białka dla człowieka. str 39 ŻO
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|