|
renia
|
Coś podobnego... to nie jest nowość, ale u nas widziałam takie "zjawisko" pierwszy raz... A mało po lesie nie chodzę....
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
http://www.cukrzyca-terapia.pl/nasze-pasje-i-zainteresowania/694-20-km-z-psem (...) Dr Zygmunt Trojanowski, 52-letni lekarz diabetolog w stopniu pułkownika, codziennie przywiązuje się linami do 4-letniej suczki Diany (doberman skrzyżowany ze sznaucerem) i biega za nią po lesie 18-20 kilometrów. (...) Pies ciągnie człowieka tak, jakby ciągnął sanie. Aby za nim nadążyć trzeba być bardzo sprawnym fizycznie i umieć się przewracać. Łódzki lekarz zaliczył już wiele upadków, ale zawsze wychodził z nich bez szwanku, bo jak mówi - najważniejsze to nie bronić się, tylko skulić, a wtedy "spotkanie z ziemią" nie będzie groźne. (...) Bieganie za psem to nowa dziedzina sportu o nazwie "Cani Cross". Pies i człowiek muszą być ze sobą zgrani i mieć do siebie zaufanie. (...) Dr Trojanowski ma Dianę od 2 lat. Wybudował jej ocieploną budę przy swoim domu w Rosanowie, każdą jej ścianę wyłożył 15-centymetrową warstwą styropianu. W nocy jednak śpią razem w budynku. Bardzo dba o swoją pupilkę. Kupuje jej suchą karmę i mielone mięso, dba, by potykała witaminy i spożywała jak najmniej tłuszczu (otyły pies jest mniej sprawny i szybciej, się męczy). Dba także o siebie. Je tylko warzywa, owoce i chude mięso. Żadnych tłuszczów zwierzęcych! (...) <brak emotikonki>
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
). Dba także o siebie. Je tylko warzywa, owoce i chude mięso. Żadnych tłuszczów zwierzęcych! [/b][/color] (...)[/size] błąd. Zmienił by dietę, to pies nie musiałby go ciągnąc . najważniejsze to nie bronić się, tylko skulić, a wtedy "spotkanie z ziemią" a dlaczego on się wywraca ? młody chłop Kupuje jej suchą karmę i mielone mięso, dba, by potykała witaminy i spożywała jak najmniej tłuszczu (otyły pies jest mniej sprawny i szybciej, się męczy) pies i tłuszcz ? ładnie wyprało go widziałem, że dilerzy wierzą w niektóre swoje zalecenia. Ale żeby aż tak ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dawno przez Doktora przekazane w książkach
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ociepliło się do +1 stopnia C. Bieżnia rozmoknięta nieco, ale jakoś przebrnąłem te 10 rundek (na przemian lewo-prawoskrętnie).
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nadal +1 . Zmieściłem 11 rundek. Weszłoby jeszcze kilka, ale znudzenie doskwarło mi. I tak biegaczem nie jestem, także na koszykarskie dystanse to może być zanadto. Bardziej z prędkością popracować należałoby...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Prędkość z wiekiem spada niestety, ale za to poprawia się wytrzymałość.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Że też wszystko musi zdziadzieć na tym świecie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Marność, marność nad marnościami i pogoń za wiatrem.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak, tak, dopóki prędkości starcza.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prędkość z wiekiem spada niestety, ale za to poprawia się wytrzymałość. Dokładnie, ma to związek z przekształcaniem się włókien mięśniowych. Podobnie jak z wiekiem spada chęć udowadniania czegokolwiek, a poprawia się "manie" wszystkiego w rzyci.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Podobnie jak z wiekiem spada chęć udowadniania czegokolwiek, a poprawia się "manie" wszystkiego w rzyci. Dokładnie, ze wszystkich świętości najbardziej ceni się święty spokój.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Piękne gwiazdy, ochłodziło się, -5 stopniC. 4km zmieściło się. Dziękuję!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dziś nie pobiegam sobie. 1,5h po boisku wystarczy mi. Warunki o tej porze roku beznadziejne na taki outdoor, guma śliska bo mokra. Warto baczyć by nie przejechać się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|