|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
U mnie 26 z hakiem. Na szczęście zapomniałem jak się biega to mi waga nie przeszkadza
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zszedłem poniżej bmi 23! Jak dla mnie to troszkę za lekki się zrobiłem, ale co tam, najwyraźniej dziadzieję... Dlatego Ty możesz sobie biegać, marsz będzie mniej efektywny. Ja mam BMI prawie 30, dlatego nie lubię tego wskaźnika. Ale wyglądasz dobrze, widziałem ostatnio zdjęcie z Juniorem, jest estetycznie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
BMI nie jest precyzyjnym wyznacznikiem prawidłowej wagi. Nie rozróżnia tkanki mięśniowej od tłuszczowej. U osób ćwiczących często jest "nadwaga" (BMI > 25), bez nadmiaru tkanki tłuszczowej i bez zespołów metabolicznych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, dlatego waga to słaby wskaźnik, lustro jest lepsze. Przy czym dobrze jest ważyć więcej niż się na to wygląda, gęściej upakowane tkanki są lepsze "jakościowo".
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja mam BMI 21 na niejadka w sam raz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jasne, dlatego waga to słaby wskaźnik, lustro jest lepsze. Przy czym dobrze jest ważyć więcej niż się na to wygląda, gęściej upakowane tkanki są lepsze "jakościowo". I gęstość kości też wpływa na wagę. Osoby z osteoporozą ważą mniej, niż wygląd ich wskazywałby...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, dlatego waga to słaby wskaźnik, lustro jest lepsze. Przy czym dobrze jest ważyć więcej niż się na to wygląda, gęściej upakowane tkanki są lepsze "jakościowo". I gęstość kości też wpływa na wagę. Osoby z osteoporozą ważą mniej, niż wygląd ich wskazywałby... Długo przebywający bez grawitacji tracą kilkanaście kilogramów wagi, głównie mięśni i kości, ale na szczęście szybko odrabiają.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trzeba być gotowym na wszystko, czasy takie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teraz to się nazywa plecak ucieczkowy. Też mam kilka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale wyglądasz dobrze, widziałem ostatnio zdjęcie z Juniorem, jest estetycznie.
Dzięx! Spoko nie jak po fotoszopie, co krążyła po necie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jeżeli chodzi o BMI, to nie warto. Ale fajnie można ukryć w nim to i owo. Natomiast nie rozróżnia oczywiście zawartości metali ciężkich, ciężaru gatunkowego umysłu czy tytanowych implantów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dlatego można się usprawiedliwiać, że ma się grube kości.
|
|
|
|
|
|
|
|