admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26741
|
Ja ci dam statecznego, jeszcze mi miejsce w autobusie ustąp, to normalnie pogryzę. Komunikacją miejską nie jeździłem od lat! Nie pamiętam dokładnie, ale o ile mnie pamięć nie myli, to koło 1990 bawiąc w Szwajcarii kupiłem sobie dniówkę na całą komunikację miejską łącznie z koleją, bo na taxi stać mnie nie było... Albo i było, tylko nie lubię wydawać aż tak głupio pieniędzy, jeśli można taniej, a równie skutecznie...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja bym za koszulkę złapał. Ale to pod molestowanie seksistowskie by podciągnęli... Może jako nowy objaw covida dałoby sie podciągnąć
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W rzeczy samej, bardzo fajne rozwiązanie, jeśli się jest bez samochodu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sporadycznie korzystam z tramwaju, bo mam blisko do przystanku i w 15min. jestem w centrum. Teraz jest wygodnie, bo bilet można przez aplikację kupić i nie trzeba na zapas w wersji papierowej kupować.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to rozsądnie, też bym tak robił... Ale nie mam takiej możliwości tramwajowej, a autobus MPK zanim przez las przejedzie, to wyprawa się robi...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tramwaje są wygodne, nie stoją w korkach i jeżdżą w miarę punktualnie. Tutaj jest mnóstwo tras kolejowych, które sukcesywnie są likwidowane (wraz z zamykaniem kopalń) i nie mam pojęcia dlaczego nie są zagospodarowywane do transportu publicznego. Pewnie z czasem ktoś wpadnie na to, że trzeba z powrotem tory kłaść, bo miasta są zakorkowane, ale to dopiero jutro...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wiadomo, dwa ruchy na przód, jak to w gospodarnym państwie.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
PiS przywróci lokalne połączenia! Tak bynajmniej obiecywał...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, będą potrzebować kolejnego zdolnego, zarządzającego co szybko się uczy w ramach rodzina+.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Przebieżka obieżka na 4km/czas takiseabyabynarazie. Księżyca ładne wstąpienie na nieboskłon.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A ja nie też. Tak długo to mnie nie chciałoby się biec. Na szczęście biegaczem nie jestem.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A po co się męczyć tym bieganiem? 5*wio, kanapa, pilot, piwko, pecik, meczyk - to jest zdrowe życie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Umiłowany Przywódca 5 set stawia i przywraca godność.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Otóż to, ale zaraz akcyzę dźwigną na wyskokowe, aby dalej bylo z czego stawiać.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiadomo z pustego nawet Naczelnik nie naleje.
|
|
|
|
|
|
|
|