admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Wiadomo, samemu by się pokazało, jakby było co...
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1043
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kwiatki białe na drzewkach i śnieg biały również. Pasuje. Ale forsycje się wyłamały i żółty przeforsowały. Ja zaś na szybko ATP przeładowałem bo na sprinty się zebrałem. Dziękuję na dziś.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A proszę bardzo, i dowidzenia panu
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tym bardziej i do następnego...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Korzystając z pięknej pogody wybrałem się dziś na pierwszą w tym sezonie przebieżkę. O dziwo na dzień dobry przebiegłem dystans, który w zeszłym sezonie osiągnąłem dopiero na koniec sezonu. Jednak trucie organizmu dla niepoznaki zwane kuracją chemiczną jest skutecznie także w bieganiu tzn. wszystko zabija.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A ja to se też biegam , choć szkodzą jak mogą.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
We środę kosz. Wczoraj połamanie. Dziś 4km z wieczora/rekord sezonu akurat.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
Każdy jest w pewnym sensie sprawnym inaczej. Bo tak w zasadzie każdy organizm jest inny. Różnice są nawet w metabolizmie, nie wspominając o genetyce. Nie należy się przejmować swoimi ułomnościami tylko wykorzystać maksymalnie, to co mamy do dyspozycji. Wyznaczać cele i je zdobywać, ale tylko dla własnej satysfakcji, że nie poddałem się, że wytrzymałem, że .... Nie należy robić tego dla udowadniania światu, że jest się lepszym. Wygrywajmy zawody aby osiągnąć zamierzony cel, ale nie po to, żeby pokonać przeciwników i cieszyć się ich przegraną. Walczmy nie przeciwko komuś, walczmy przeciwko swoim słabościom i ułomnościom.
Daniel
Ps. Nadal biegam. Ciekawe kiedy mi się znudzi, albo padnę.
Jakby mi to wyciągnięto z własnej gęby:) Świetna zasada ,której trzymam się od wieeeeelu lat.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nonsens. W sporcie chodzi właśnie o to, by być lepszym od przeciwników. I tylko tyle. Przykład: Na zawodach trzeba zrobić 8 sekund w biegu na 60 metrów, by wygrać. Żaden sportowiec nie będzie żyłował wyniku na 6.40 dla jakiejś wydumanej "własnej satysfakcji". Bo za kilka tygodni będą następne zawody, tam być może stawka będzie trudniejsza, a energię trzeba oszczędzać, a nie trwonić.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jednak cięzko mają
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Rywalizacja fizyczna? - atawistyczna pozostałość po "walce o byt" - geny zwierzęce biorą górę nad boskimi - fuj! Czyli szympansie zachowanie osobnika "na obraz i podobieństwo" stworzonego przez Panów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sport musi zawierać element rywalizacji, inaczej nie jest sportem, tylko rekreacją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
Rywalizacja fizyczna? - atawistyczna pozostałość po "walce o byt" - geny zwierzęce biorą górę nad boskimi - fuj! Czyli szympansie zachowanie osobnika "na obraz i podobieństwo" stworzonego przez Panów. Trafione i zatopione:)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale co zatopione jak Bogowie też rywalizowali? Wystarczy poczytać mitologię grecką.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na strychu mam pierkarnik, schodze pietro nizej z dwoma szestnastkami
|