RafałS
|
A następnie dobija ich wcześniejsza emerytura.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
I "obowiązkowe" wyszczepienie covidowe. Zbiera równo żniwo, szczególnie po trzeciej dozie ...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
4km aklimatyzacyjne z wieczorka. Szukam chłodu i nie znajduję . Przydałaby się wanna z lodem do szybszego schłodzenia niczym w cyrkowych ligach rockefellerskich.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lekko nie jest. Tylko leśne zacienione ścieżki jeszcze się sprawdzają.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lubię te 5km przebieżki, szczególnie jak się coraz lepsze czasy wykręca. Może w przyszłym roku mi się zachce wrócić do większych dystansów.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A nuż a nuż - jak to się mawia (przebierając nóżkami).
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Popadało, ochłodziło, a pocenie dobre w przebieżkowie. Wilgoć+
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Miałem ten sam problem rano, podczas marszu z kamizelką obciążającą, zrobiłem 8km, a lało się ze mnie jak po Paryż-Dakar.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja też wolę biegać nawet w słoneczne ale suche dni, niż w upalne z wysoką wilgotnością. Ale z drugiej strony wracam do domu taki bardziej przekonujący gdzie byłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kosze+ (póki nie ukradli wszystkich). Rzuty minus - ale nie jest źle. Lepiej od Shaqa. Skoczność plus - ale na 3,25m już raczej nie zapakuję. Godzinka w sam raz.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Za dobrych czasów, obręcz długim paznokciem
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Też dobry. Ja przodownikiem byłem na Polskie, w swoim czasie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzisiaj pewien chłopak, który spacerował z dziewczyną zagadnął do mnie" daje pan radę tak biegać w tym upale?" Odpowiedziałem krótkie "no" żeby nie zwalniać, ale tu dopowiem, że na otwartym terenie po asfaltach, to bez sensu, ale w lesie z wysokim cieniem przyjemnie się biega. Zauważyłem, że najlepiej sprawdza się taktyka uprawiana w seksie, czyli długa gra wstępna, potem lekkie przyspieszanie i na końcu szybki finisz, wtedy mam najlepsze wyniki. Natomiast w jedzeniu stosuje taktykę mojego byłego psiaka czyli odwrotną, najpierw trzeba się napchać tym najlepszym, a dopiero na koniec dopychać tym gorszym, albo jeszcze lepiej to zostawić.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Doświadczenia . Każdy ma jakiegoś bzika.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dzisiejszy wieczór biegowy w sporym cieple i choć sucho to potliwość+. Efekt jak ostatnio przy ochłodzeniu, ale wilgoci+. Co zrobić, taki klimat...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja zdecydowanie wolę jak jest ciepło nawet jak za ciepło, ponieważ muszę kawałek do moich ścieżek biegowych dojechać. Ideałem byłoby mieszkać przy lesie i wracać z biegu prosto pod prysznic wtedy temperatury byłyby obojętne.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No a jak z odprowadzaniem ciepła? Żeby to szło, to skóra musi być chłodniejsza od wnętrza ciała, a otaczające powietrze od skóry. Ja się naprawdę męczę w upały podczas treningu, może mam za dużo mięsa na sobie, a ono wytwarza sporo ciepła w ruchu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W pełnym słońcu na otwartym terenie też się męczę, tylko las z wysokim cieniem daje taki komfort, że można biegać.
|
|
|
|
|
|
|
|