|
|
Blackend
|
W tym wieku, to juĹź trzeba siÄ dopaliÄ Ĺźeby do koĹca dobiec.
|
|
|
|
|
|
|
RafaĹS
|
"IdÄ sobie zwyczajnie ulicÄ
i palÄ jak mama kazaĹa, a ten nagle wyrywa mi papierosa..." czy jak to byĹo w "Wyspy Nonsensu".
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ci, co siÄ interesujÄ
historiÄ
sportu, to wiedzÄ
, Ĺźe dawniej nikotyna, alkohol, strychnina i kamfora, to byĹy podstawowe Ĺrodki dopingujÄ
ce. Nierzadko moĹźna zobaczyÄ na starych zdjÄciach, dĹźentelmena z cygarem i szklaneczkÄ
whisky, wbiegajÄ
cego na metÄ chwiejnym krokiem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Sportowiec typu Churchil...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Profesjonalista i zawodowiec od wciÄ
gania.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dalsze badania sa jonieczne Czytalem ksiazke francuskiego antropologa, ktory spedzil troche czasu w Anazonii i wsrod tych roznych poludniowoamerykanskich plemion, i oni twierdzili, ze tyton to jedna z dwoch swietych roslin, ktore nie szkodza czlowiekowi. Druga to byla, a wlasciwie byly te co tworza ayahuasce.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
My nie jesteĹmy gorsi i w naszych warunkach mamy opium.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Palenie marihuany jest prozdrowotne.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytalem tez jakies tam badania czy artykul, ze najbardziej szkodliwa w papierosie jest bibula, bo to papier nasaczony roznymi smieciami. Kiedys jakis ruski wynalazl takiego papierosa, ze bibula sie nie spala tylko odwija w kierunku palenia. Zreszta palenie fajki zupelnie to eliminuje.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Pali okoĹo 10mln. PolakĂłw, a raka pĹuc stwierdza siÄ "tylko" u 24tys. rocznie ... Najnowsze doniesienia naukowe na pubmedzie sugerujÄ
, Ĺźe palenie papierosĂłw nie ma Ĺźadnego zwiÄ
zku z zapadalnoĹciÄ
na raka pĹuc, ale trzeba siÄ naszukaÄ, aby dotrzeÄ do rzetelnej wiedzy...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W moim otoczeniu nikt nie pali i nie mam jak powdychaÄ przy filiĹźance espresso.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Szkodliwe a takie drogie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pali okoĹo 10mln. PolakĂłw, a raka pĹuc stwierdza siÄ "tylko" u 24tys. rocznie ... Najnowsze doniesienia naukowe na pubmedzie sugerujÄ
, Ĺźe palenie papierosĂłw nie ma Ĺźadnego zwiÄ
zku z zapadalnoĹciÄ
na raka pĹuc, ale trzeba siÄ naszukaÄ, aby dotrzeÄ do rzetelnej wiedzy... Tak, czytalem kiedys nawet opracowanie, nie wiem czy tu wklejalem, jak to z fajek zrobili "rakotworcze", mialo to jakis zwiazek, z eksperymentami USA na wyspach z bombami atomowymi. Czy to prawda nie wiem, ale tam wlasnie padlo o o typowych "chlopcach do bicia" jak zrobili z cholesterolem, tluszczami czy sola. Musialbym poszukac, ale to jakies szursko-foliarskie strony, ktore przez milosnikow nauko zostaly zakwalifikowane jako spiskowe A podobno wsrod indian palacych "od zawsze" raka w ogole nie stwierdzano....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|