admin
Go
|
Enka19 Zmień buty i zacznij biegać, a jakimś chromaniem sobie nie zawracaj głowy, bo jeszcze jesteś za młoda na takie rarytasy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Dziś miałem rozpocząć sezon biegowy, a tu tylko 2 oC i śnieg. Czyli spacer...
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
ja tez czekam na sezon teraz tak roznie raz spacer raz truchcik.. po schodach troszke;[ Admin - ale na to wychodzi ze to mam ;/..;[
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Przyłóż palce między kostką, a piętą po wewnętrznej stronie. Czujesz pykanie? Jeśli czujesz, to jest ok, a jeśli nie czujesz - to źle palce przyłożyłaś.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
raz spacer raz truchcik.. po schodach troszke;[
po schodach to świetny trening przed jazdą na nartach troche OT, ale to też świetny sport
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Przewlekły zespół usidlenia U sportowców wyczynowych z mocno rozwiniętymi mięśniami goleni może wystąpić przewlekły zespół usidlenia. Powstaje on w następstwie względnego upośledzenia powrotu żylnego z przestrzeni powięziowej ciasno wypełnionej przez przerośnięte mięśnie. Klinicznie stwierdza się silny, "rozrywający" ból, który powoli ustępuje po zaprzestaniu wysiłku, a szybciej po uniesieniu kończyny, ale jest ograniczony do goleni. Młody wiek i większy wysiłek konieczny do wywołania bólu odróżniają ten zespół od chromania przestankowego. Przewlekły zespół usidlenia można też pomylić z zespołem usidlenia tętnicy podkolanowej, który jest związany z nieprawidłowym przyczepem mięśnia lub inną wadą wrodzoną i również bywa przyczyną rozrywającego bólu u sportowców
albo to to
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Takich uniesień na palcach powinno być ok. 56. Masz więc dobry wynik. Ukrwienie w łydkach masz dobre, ale przy chodzeniu pracują też inne mięśnie nóg. To one są nie wytrenowane. Przyzwyczajony jestem do biegania i gdy dużo chodzę też je odczuwam. Oczywiście nie aż tak. Lepiej więc dla Ciebie zamiast szybko iść wybrać wolny bieg.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Nie.. ale to co mi sie dzieje nie jest normalne serio. pojde do dr nie ma co... dzisiaj znowu nei doszlam tzn doszlam ale jak kaleka
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
no wlasnie beigac chya moge gorzej jak ide szybko paraliz normalnie..
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Halo biegacze! Czy powychodziliście już ze swych gawr? Ja przez ostatni miesiąc strasznie się obijałem. Bieganie w błocku przy padającym deszczu to nie dla mnie. Choć są tacy, którzy to lubią http://www.biegkatorznika.pl/ Tak więc jak tylko nastały słoneczne dni odezwał się zew krwi Ptaki śpiewały, słońce grzało, dziki łaziły po "mojej" ściezce, na uszach walkmen - jednym słowem było wszystko tak jak ma być Zacząłem intensywnie nadrabiać zaległości i już wiem, że jutro, a może i pojutrze, a i pewnie popojutrze nie pobiegnę. No jak głowa nie mysli to nogi muszą cierpieć. Teoria teorią, a życie jak zwykle swoje - brutalnie mnie zweryfikowało I tak ma być, to uczy pokory
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie wybiegłem jeszcze w teren, bo biegam zawsze rano, a wtedy jeszcze są przymrozki. Ponieważ mam alternatywę (bieżnię), aż tak bardzo mi nie spieszno. Dzięki niej biegam całą zimę i moja kondycja mięśniowo-stawowa jest przyzwoita. Nie było jednak tak różowo, bo z powodu częstych kontuzji miałem długie przerwy, zanim się nauczyłem korzystać z bieżni. Zaraziłem się bieganiem i uzależniłem jak od narkotyku. To jest jakiś obłęd.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ja na szczęście mam to tego dystans. Biegam 3 do 5 razy w tygodniu w zależności od ochoty, pogody, życia zawodowego. Lubie też rowerek i od czasu do czasu górskie wycieczki (latem). To jest ten czas gdy jesteśmy całą rodziną razem Zaobserwowałem ostatnio powiększającą się liczbę biegaczy w mojej okolicy. Coś chyba drgnęło - w końcu to do nas musi przyjść (stara Europa od dawna biega). Dużo dobrego w propagowaniu biegania czyni nasz premier. Szkoda, że jest w tym odosobniony, a nawet często dyskredytowany.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ja na szczęście mam to tego dystans. Biegam 3 do 5 razy w tygodniu w zależności od ochoty, pogody, życia zawodowego. Lubie też rowerek i od czasu do czasu górskie wycieczki (latem). To jest ten czas gdy jesteśmy całą rodziną razem Zaobserwowałem ostatnio powiększającą się liczbę biegaczy w mojej okolicy. Coś chyba drgnęło - w końcu to do nas musi przyjść (stara Europa od dawna biega). Dużo dobrego w propagowaniu biegania czyni nasz premier. Szkoda, że jest w tym odosobniony, a nawet często dyskredytowany. powiedziano od roboty to i konie zdychają a napisano nie będziesz mozolił się na próżno więc nic na siłę jak nie masz ochoty wtedy jest optymalnie poniał??????????
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
więc nic na siłę jak nie masz ochoty wtedy jest optymalnie poniał??????????
ali Ty mnie już rozgryzłeś za bardzo chcę - tu na forum też zastosuje sie do rady - wrzucam na luz
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale dzis świetna pogoda - w sam raz na bieganie Juz nie się moge doczekać a po biegu śmietanka lub izotoanik w zależności co tam w lodówce znajdę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zrób jedno okrążenie za mnie , bo ja zdecydowałam się na spacer z dziećmi.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Z przyjemnością, ale jak będę miał znowu zakwasy to liczę na Twoją pomoc
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Z przyjemnością, ale jak będę miał znowu zakwasy to liczę na Twoją pomoc Blackend, a czy wiesz, ze przybedzie Tobie neuronow w CUN po takim bieganiu? Czy podzielisz sie z Renia tymi "beneficjami"? http://www.tvn24.pl/-1,1594500,0,1,nie-uczysz-sie--zabijasz-neurony,wiadomosc.htmlBlackend, w sumie jak sie nie uczysz po biegu, to mozesz oddac!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Blackend, w sumie jak sie nie uczysz po biegu, to mozesz oddac! o rany grizzly nie pomyślałem o tym ale ja jestem usprawiedliwiony - nie biegałem ostatnio=nie myślałem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z przyjemno¶ci±, ale jak będę miał znowu zakwasy to liczę na Twoj± pomoc Nie ma sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
|