Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3912557 razy)
|
michal
Go
|
Zasada jest tak prosta, że nie wnosi nic konstruktywnego: zjadasz, gdy masz ochotę na jedzenie; biegasz, gdy masz ochotę na bieganie. Jeśli się nie uprawia sportów, nie ma się nawyku i nie czuje się ochoty, to można spróbować narzucić sobie trochę reżymu na początek i poruszać się "z zegarkiem", ale ze 2-3 godziny po jedzeniu najwcześniej. Jak jesteś 8 godzin po jedzeniu, to też od ruchu nie umrzesz (wazne zebys nie byla ani glodna, ani przejedzona)... Posiłki możesz rozdrabniać -- ja tak wolę, zjadam 3 posiłki, bo jestem mały i nie lubię mieć nadętego brzucha jak zjem sporą jajecznicę. Po posiłku powinno się czuć lekko. To w niczym nie przeszkadza, o ile nie je się co 2 godziny (przewód pokarmowy też musi kiedyś odpoczywać).
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zasada jest tak prosta, że nie wnosi nic konstruktywnego: zjadasz, gdy masz ochotę na jedzenie; biegasz, gdy masz ochotę na bieganie. Jeśli się nie uprawia sportów, nie ma się nawyku i nie czuje się ochoty, to można spróbować narzucić sobie trochę reżymu na początek i poruszać się "z zegarkiem", ale ze 2-3 godziny po jedzeniu najwcześniej. Jak jesteś 8 godzin po jedzeniu, to też od ruchu nie umrzesz (wazne zebys nie byla ani glodna, ani przejedzona)... Posiłki możesz rozdrabniać -- ja tak wolę, zjadam 3 posiłki, bo jestem mały i nie lubię mieć nadętego brzucha jak zjem sporą jajecznicę. Po posiłku powinno się czuć lekko. To w niczym nie przeszkadza, o ile nie je się co 2 godziny (przewód pokarmowy też musi kiedyś odpoczywać).
Zgadzam sie z Michalem.........ale, tu musze dodac, ze rano czasami jestem glodny. ..........i nie patrze na to, zap...... na basenik, poniewarz musze w poniedzialek, srode i piatek plywac rano (basta)......czasami nie bylem, ale nie z powodu przejedzenia tylko lenistwa.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Już dzisiaj normalnie przebiegłem swoją trasę. Biegam zawsze rano i na czczo. Lepiej się czuję, jak spalam własny tłuszcz, a starczy go na kilka maratonów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakaś leniwa dzisiaj jestem, ale zbieram całą swoją resztkę energii i idę biegać. Sama . Może..pomoże..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pomogło. Dzisiaj piękna pogoda, to i energii nie brakuje. Do mnie już zjeżdżają krewni ze Stanów na wesele syna, ale ja i tak będę biegać, niech się dziwią . Oni wyglądają gabarytowo trochę inaczej , ale biegać nie mają zamiaru.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
dzięki za rady...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kurcze, ale sie rozpadało , a ja jeszcze nie biegałam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pierwszy raz biegałam w deszczu, chciałam być szybsza od niego, ale mnie dogonił . Ładnie pachniała trawa, ale biegało się ciężej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Dziś Święto, ale można je uczcić bieganiem. Bo nie ma, że Święto.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nie ma, że Święto.. ...nie ma , że mokro...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
...nie ma, że Święto.. ...nie ma , że mokro... No coz, ja na sucho nie potrafie. Coz mi po basenie bez wody?
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
W końcu rozpadły mi się moje tenisówki (halowe) i dzisiaj do biegu musiałem ubrać nowe. Biegałem w nich ponad rok i przebiegłem 1250 km, a kosztowały tylko 12 zł. Czyli 1 km kosztował mnie 1 grosz. Czy ktoś tu pisał, że bieganie jest drogie?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A moje "Sprandi" jakoś jeszcze wytrzymują, choć podeszwa coraz cieńsza
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Dziś dla mnie perfekcyjny dzień na bieganie, chłodno 11st. i mży. Już mnie nosi, a dopiero 11,00 To po skawrkach ze słoniny, które od wczoraj zajadam z wielkim smakiem, bo wczoraj był wytop...! Oj będzie dobry bieg. PS swarki za słoniny mogą być wyjątkowo szkodliwe dla niektórych (bardzo szybko powodują postęp miażdżycy na źle zbilansowanym LC, Ponomarence i "korytku") ponieważ w 100g zawierają: 900kcal, Se -0,2mg, Zn - 0,1mg i aż 50mg choliny, że o "NNTK" i 3-6 omega w idealnej proporcji nie wspomnę. Skwarki są bardzo szkodliwe na dietach mieszanych i w takim przypadku jeść ich nie wolno. I aby później nie gadać, że nie ostrzegałem
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
A moje "Sprandi"
Sprandi dobre buty -- wygoda prawie jak w "haczykach" czy "adasiach" a znaczek mniej kosztowny.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
wybaczcie , że w tym temacie , ale może i z tym się łączy
załóżmy że stracimy umiar i zjemy np. 150 gWW ( truskawki , czereśnie ) , odpuścić w tym dniu tłuszcz , czy " zalać " dla proporcji i np. wybiegać ? Dar
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Czereśnie (powyżej 0,5kg dziennie) stłuszczą wątrobę w tydzień w sprzyjających warunkach! Nie wolno przesadzać też z truskawką, a jeśli się przytrafi (powyżej 1kg/D) - to koniecznie wybiegać! Fruktoza łatwiej wchodzi w glikolizę niż zamienia się w glikogen PS Podane ilości wyłącznie dla osoby zdrowej na Żywieniu Optymalnym, dla chorych na Diecie Optymalnej bezpieczniej jest unikać fruktozy, bo może spowodować łatwo powikłania.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No nie wytrzymam!. Dziś lecę wyjątkowo o 12. Idę się przebierać, bo mnie energia rozsadzi!. PS skwarki dają "kopa"
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Toan , rozumiem że nie należy , ale jeśli już się zdarzy to co z tłuszczem jeść , czy ograniczyć w tym dniu ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|