renia
|
Dzisiaj zjadĹam kolacjÄ, póŠgodziny temu i nie wiem, czy teraz biegaÄ? MyĹlÄ, Ĺźe lepiej jeszcze trochÄ poczekaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
ChcÄbyÄzdrowy
Gość
|
Pewnie tak. Z przepeĹnionym ĹźoĹÄ
dkiem bieganie jest uciÄ
Ĺźliwe i nie sprawia tyle przyjemnoĹci
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jem maĹo..jak francuski piesek..
|
|
|
|
|
|
|
ChcÄbyÄzdrowy
Gość
|
To TwĂłj organizm pracuje bardzo ekonomicznie jeĹli maĹo jesz a mimo to masz duĹźo energii
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobre paliwo..
|
|
|
|
|
|
|
ChcÄbyÄzdrowy
Gość
|
Na pewno dobre paliwo. Natomiast ja u siebie zauwaĹźylem, Ĺźe wykonujÄ wiele zbÄdnych ruchĂłw ĹÄ
cznie z chodzeniem bo czÄsto nie mogÄ wysiedzieÄ na jednym miejscu przez dĹuĹźszy czas. JuĹź siÄ zastanawialem nad tÄ
swojÄ
nadczynnoĹciÄ
tarczycy, ale nie wyczuwam powiÄkszonych woli na szyi
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiesz, z tarczycÄ
, to najlepiej sprawdziÄ poziom hormonĂłw we krwi. Tarczyca nie musi byÄ powiÄkszona, Ĺźeby byĹa chora. Ja miaĹam pomniejszonÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
IdÄ biegaÄ, bo siÄ Ĺciemnia.
|
|
|
|
|
|
|
ChcÄbyÄzdrowy
Gość
|
DziÄkujÄ za info. ĹťyczÄ Ci przyjemnego truchtania
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i siÄ nabiegaĹam jestem zasapana bardziej, niĹź w inne dni. Lepiej jednak siÄ biega z pustym ĹźoĹÄ
dkiem
|
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
zeby w ogole odnotowac efekty, to tak z godzine dziennie trzeba poswiecic latwiej jest tez nabrac kondycji robiac trening interwalowy, czyli na przyklad na poczatek 10minut trucht / 5 minut chĂłd /10/5/10... albo dowolnie inaczej, byle by starczalo energii na cala 1h
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zastanawiam siÄ nad tym, czy faktycznie nie robie bĹedu? Biegam tylko tyle, aĹź sie zmeczÄ i koniec. Zadowolona wracam do domu. MoĹźe rzeczywiscie powinnam przejĹÄ do marszu, odpoczaÄ, a potem znowu biegaÄ
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kurcze, chciaĹam wziÄ
Ä podglÄ
d, ..a poleciaĹo. ChciaĹam jeszcze dodaÄ, Ĺźe do tak intensywnego i dĹugotrwaĹego wysiĹku, nie wiem czy bym siÄ zmobilizowaĹa?Mimo wszystko, moja kondycja zwiÄkszyĹa siÄ wyraĹşnie (kilkakrotnie dĹuĹźsza trasa biegu, niĹź pierwszego dnia). Szkoda, Ĺźe "admin" milczy, moĹźe wyjechaĹ?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
Biegam tylko tyle, aĹź sie zmeczÄ i koniec. Zadowolona wracam do domu.
bo biegasz za szybko. chodzi o to, zebys byla w stanie utrzymac jednolite tetno przez godzine, a w jakim stylu to zrobisz, to juz jest mniejszy problem (choc admin nieraz pisal i zapewne ma racje, ze bieganie jest najbardziej fizjologiczna forma cwiczen) wiec imo, na poczatek marszobieg w zupelnosci wystarczy, a krotkie przebiezki (interwaly) maja wlasnie za zadanie bezbolesnie podniesc kondycje.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
utrzymac jednolite tetno przez godzine
takie zebys jeszcze byla w stanie rozmawiac
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
DziÄki za radÄ, wolÄ po staremu.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Gość
|
to jasne ;]
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Gość
|
DziÄki za radÄ, wolÄ po staremu.
renia, flo ma racje....nie ma nic gorszego jak w sposĂłb nagĹy robiÄ "karuzele sercu"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
DziÄki Ci Violu..Ty siÄ na tym znasz..
|
|