Daniel
Go
|
_flo ma rację. Dzięki takiej technice udało mi się poprawić swój czas życiowy na maratonie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie chcę biegać w maratonach. Tak dla relaksu i poprawy kondycji mi wystarcza, ale bardzo dziękuję za fachowe rady. Nigdy, nie mowi sie nigdy, może kiedyś z nich skorzystam.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Jak zaczynałem, to miałem podobny poziom. Nigdy w życiu nie biegałem, a uczestnictwo w zawodach, to była abstrakcja. Dziś nie wyobrażam sobie zaprzestania biegania. Będę biegać aż do samej śmierci, bo nie zamierzam powielać modelu rodzinnego starości z laską do podpierania.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla mnie rok temu, to nawet myśl o bieganiu była abstrakcją, także nic nie wiadomo..
|
|
|
|
|
|
|
Waldemar
Go
|
wolę po staremu Jak ktoś jest w podeszłym wieku i jeszcze otyły to normalne jak tak pisze. Ciekawe ile tak naprawdę ważysz i masz lat? Może jakąś fotografie dla potwierdzenia prawdomówności dasz. Nie mogę uwierzyć w twoją utratę wagi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie musisz wierzyć..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
wolę po staremu Jak kto¶ jest w podeszłym wieku i jeszcze otyły to normalne jak tak pisze. Ciekawe ile tak naprawdę ważysz i masz lat? Może jak±¶ fotografie dla potwierdzenia prawdomówno¶ci dasz. Nie mogę uwierzyć w twoj± utratę wagi. Jeśli miałabym 80 lat i 120 kg, to przeszkadzałoby to Tobie? Tacy ludzie też mają prawo żyć. Ja nie po to przeszłam na DO, ani nie po to biegam, aby tkwić w miejscu i oszukiwać was, a tym bardziej siebie. "Waldemarze", jeśli nie wierzysz w słowa, to czemu miałbyś uwierzyć w zdjęcie, przecież tak samo może być fałszywe? Ludzie, którzy nie wierzą innym, naogół sami są nieuczciwi i mierzą wszystkich swoją miarą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak zaczynałem, to miałem podobny poziom. Nigdy w życiu nie biegałem, a uczestnictwo w zawodach, to była abstrakcja. Dzi¶ nie wyobrażam sobie zaprzestania biegania. Będę biegać aż do samej ¶mierci, bo nie zamierzam powielać modelu rodzinnego staro¶ci z lask± do podpierania.
To mnie zmobilizowało, biegam już dłuższą trasę, z przerwami na odpoczynek w marszu. W ten sposób praktycznie nie można się bardzo zmęczyć. Muszę jeszcze popracować nad samodyscypliną, żeby biegać tą techniką, minimum pół godziny dziennie (na razie 15 min).
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idę biegać, mam towarzystwo mojego 9-cio letniego syna. Ciekawe, kto będzie lepszy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Syn bez porównania lepszy. Po biegu, pyta się mnie, czy pobiegniemy jeszcze raz? No to sytuacja jest rozwojowa Syn się łatwo nie zniechęci i dystans szybko się Pani wydłuży. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oj, tak to nie jest. Syn ma dobrą kondycję od gry w piłkę nożną, a tak ogólnie, to chce mu się ze mną biegać tylko od święta. Ja jestem wytrwalsza ..narazie..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A ja nie biegam juz dziesiaty dzien Zamiast tego plywam kilka godzin dziennie, ale juz wkrotce wszystko wroci do normy.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To nie zdrada, to tylko testowanie plywania dla "adampio" PS plywanie jest super, ale bieganie jest bardziej naturalnym sposobem poruszania sie
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
(...)Dzieje się tak w wyniku rozbijania czerwonych krwinek w naczyniach krwionośnych stopy w czasie kilkugodzinnego biegu(...)
Bieganie na czterech nogach jest znacznie bardziej wydajne niż na dwóch. Dwie nogi zostały poświęcone by powstały ręce by można było się komunikować za pomocą klawiatury. A co do rozbijania tych krwinek w stopach to zapewne masz komentarz albo przynajmniej super miękkie buty.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Moja obserwacja Do scieżki po której biegam muszę niestety podjechac samochodem (wokół domu same betony ) ale dzięki temu z reguły przed i po biegu zerknę na zegarek. I tak: zaobserwowałem, że moja subiektywna ocena dyspozycji danego dnia nie ma znaczenia na uzyskany czas. Czasami mam wrażenie, że już nie dobiegnę, ale twardym trzeba być , a czasami nogi same niosą i oto nagle juz meta Co ma wpływ na moje wyniki? - temperatura i wilgotność powietrza. To jest niesamowite, ale można na mnie regulować zegarki Juz sie do tego przyzwyczaiłem, ale dawniej po biegu prawie zawsze byłem zdumiony - dlaczego tak długo? - dlaczego tak krótko? To tak wygląda jakby stopień wytrenowania odbywał sie gdzies po za świadomością (i pewnie tak jest) i organizm przez cały czas trwania wysiłku pracuje na jednakowych obrotach nie zaleznie od tego co mi tam po głowie chodzi (wydaje sie). Natomiast (nie to jeszcze nie koniec ) na krótkich dystansach np. 5 km potrafie biec szybciej, wolniej niezależnie od panującej pogody. Dużo tu zależy od tego jak jestem w stanie sie skoncentrować podczas biegu i broń boże o czymkolwiek mysleć - tylko zapi...c ile sił w nogach
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Idę na basen - rodzinka juz za mna wydzwania
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A co do rozbijania tych krwinek w stopach to... to jest pryszcz. Sam gdzieś czytałem, że bieganie jest bardzo szkodliwe, bo powoduje uczucie "obrywania się narządów"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idę na basen - rodzinka juz za mna wydzwania Następny zdrajca.. Naszym narodowym sportem jest bieganie. Pływanie to sport narodowy....
|
|
|
|
|
|
|
|