_flo
Go
|
mam te ksiazke, ale nie przy sobie - w sensie w Boze Narodzenie pierwszy i ostatni raz sie z nia widzialam musze sobie zamowic nowa, prawda
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A jak Adaś będzie sobie na ten przykład miażdżył krwinki czerwone w stanie wskazującym i obrywał narządy, to zabiorą i prawo jazdy i buty - jako środek służący przestępstwu!. Bo rowerzyście zabietają rower, a kierowcy - kierownicę z resztą pojazdu Takie prawo dla dzieci ustalili! ))
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... "Jak nie chorować?" Ta ksi±żka jest warta każde pieni±dze,
Ja tę książkę kończę czytać drugi raz i może za jakiś czas przeczytam trzeci raz i tak samo będę podziwiać ogrom wiedzy i mądrość Autora.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
No to prosimy - pani Renia teraz "do tablicy". Od czego zalezy 'reagowanie na stres zarlocznoscia'?
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Właściwie to krwinki można by traktować jak zwierzęta i za ich miażdżenie zasądzać prace społeczne z obowiązkową zupą resocjalizacyjną - chudziutką grochówką.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Popieram )))) Wirusów i bakterii też nie powinno się niszczyć, tylko hodować
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Słowo „zależy” sugeruje, że coś można zmienić. Materialnie organizm zależy od powietrza, wody i pożywienia. Wody i powietrza lepiej nie zmieniać (woda w butelkach, kawiarnie tlenowe). Ale pożywienie jak najbardziej. Wniosek: Wszystko zależy od pożywienia – bo tylko to można zmienić.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
krwinki można by traktować jak zwierzęta... To może być słuszna uwaga, ja nawet byłbym za tym, aby krwinki czerwone potraktować jako obce wymoczki, symbiotycznie wykorzystujące łożysko krwionośne gospodarza. Tylko żeby się jeszcze same z siebie namnażały.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
krwinki czerwone musza odejsc!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to prosimy - pani Renia teraz "do tablicy". Od czego zalezy 'reagowanie na stres zarlocznoscia'?
Pani "_flo"...nie mam przyjemności ani ochoty odpowiadać, tym bardziej, że temat ten w ogóle mnie nie interesuje.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Słowo „zależy” sugeruje, że coś można zmienić.(..) pożywienie jak najbardziej. Wniosek: Wszystko zależy od pożywienia – bo tylko to można zmienić.
interpretuje te wypowiedz jako twierdzace skinienie glowy na moja spontaniczna teorie ;P
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Pani "_flo"...nie mam przyjemności ani ochoty odpowiadać, tym bardziej, że temat ten w ogóle mnie nie interesuje.
czytalas dwa razy, ale "nie interesuje" - no to jak w koncu? trudno, przezyjemy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeżeli uważasz, że ta książka jest tylko o żarłoczności, to trudno...przeżyjemy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
No przecież każdy wie, że o kosmitach :> dlatego jest nie dla każdego :>
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trafiłeś w sedno...
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Słodkiego, miłego życia. www.pl.wikipedia.org (...) wzrost napędu związanego z poszukiwaniem środka uzależniającego * wzrost tolerancji na działanie środka (obniżenie efektu przyjemności, który on dostarcza) ** kompulsywna konsumpcja środka kosztem swojego zdrowia oraz otoczenia *** osłabienie woli **** obsesja brania i natręctwa myślowe utrzymujące się i nawracające nawet po wieloletniej abstynencji ***** samooszukiwanie się usprawiedliwiające wykonywanie danej czynności (związane z psychologicznymi mechanizmami obronnymi) ****** fizyczne wyniszczenie, brak zainteresowania otoczeniem niezwiązanym ze środkiem i jego zdobywaniem.
Mimo mylącej nazwy uzależnienie psychiczne ma swoje fizyczne (neurologiczne) podłoże i jest tak samo realne, jak uzależnienie fizjologiczne z tą różnicą, że zmiany, które powoduje nie cofają się samoistnie albo cofają się bardzo wolno w skali życia osobnika. (...)
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Każdy grzeczny chłopiec wie, że o kosmitach to pisze Pająk.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Każdy grzeczny chłopiec wie, że...
Kobiety lubia "czekoladki" i "lody"
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Jeżeli uważasz, że ta książka jest tylko o żarłoczności, to trudno...przeżyjemy...
ta ksiażka właśnie traktuje tylko o otyłości i miażdzycy, mam zamiar ją zgłębić...
|
|
|
|
|
|
|
|