Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3918557 razy)
|
Opal
Go
|
Tez tak mysle, choc wiekowym koniaczkiem,whiski i starym porto albo czerwonym winem nie pogardze nie pogardze, choc bardzo sporadycznie.
Masz rację Adamie. Oczywiście nie piszemy tutaj o zalewaniu się trunkami, tylko o spożyciu małych ilości dla zdrowia. Nikt by też nie napisał takiej głupoty o nalewkach na spirytusie jak grizzly, gdyby miał jakieś pojęcie o sposobie przygotowania nalewek i docelowym produkcie. Codzienne picie nawet śladowych ilości nie jest w moim zwyczaju, ale w gronie rodziny i przyjaciół, czasami wyciągam aromatyczne pyszności dla przyjemności Ps. Od słów "kocham Cię" zaczął się mój dzisiejszy dzień i miło mi było x * milionowy raz usłyszeć te słowa
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Bułgarii - prawie jak na Podlasiu )
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Nikt by też nie napisał takiej głupoty o nalewkach na spirytusie jak grizzly, gdyby miał jakieś pojęcie o sposobie przygotowania nalewek i docelowym produkcie...
Masz zle podejscie do opini niekompatybilnych ze swoimi wyobrazeniami i to jest powazny problem, ktory na pewno ma i bedzie mial wplyw na Twoje " zdrowie i dlugosc zycia" nie wspominajac o innych aspektach.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Grizzly, jeżeli kiedyś uda Ci się napisać jakieś rzeczowe zdanie, logicznie sformułować swoje myśli, przedstawić swój pogląd w sposób daleki od bełkotu pyszałka, to może kiedyś przemyślę i potraktuję poważnie Twoje wypociny. Narazie to sugeruję Ci dogadzanie swojemu wielbicielowi Zenonowi na drugim forum. Swoją drogą, to ciekawa jestem, który z was odgrywa rolę faceta Nie myśl, że krytykuję - nie moje łóżko, nie moje dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Grizzly, jeżeli kiedyś uda Ci się napisać jakieś rzeczowe zdanie, logicznie sformułować swoje myśli, przedstawić swój pogląd w sposób daleki od bełkotu pyszałka, to może kiedyś przemyślę i potraktuję poważnie Twoje wypociny. Narazie to sugeruję Ci dogadzanie swojemu wielbicielowi Zenonowi na drugim forum. Swoją drogą, to ciekawa jestem, który z was odgrywa rolę faceta Nie myśl, że krytykuję - nie moje łóżko, nie moje dzieci. Opal lepiej bys zrobila, zapraszajac misia na swoja "naleweczke" a Ty "naginasz fakty"!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Oj pamietam te czasy jak na goralskie wesele, gdzie malo przyjsc 300 osob, zamawialo sie beczke spirytusiku i robilo 1300-1500 butelek miodowki. Akcyzy oczywiscie sie tez nie placilo, bo spirytus byl z przemytu ( najczesciej francuzki ). Czasy sie zmienily. Teraz robi sie na spirytusie "nie wiadomo skad", byle glowa sie kiwala. Tu, w tym temacie, grupy germanskie bija nas na glowe. Mam na mysli kulture picia. Na weselu dunskim nie ma innych trunkow jak wino i piwo. Pewnie, ze sa imprezy na ktorych jest tzw. snaps ( wodka na bazie ziemniakow 42-45 %) ale takie imprezy koncza sie najczesciej po goralsku.....bijatyka. Biedny ten dunski narod.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Na weselu dunskim nie ma innych trunkow jak wino i piwo...
Czasy sie zmieniaja i kto to wie co bedzie dalej w przedmiocie uzywek a pole do popisu jest coraz wieksze. Ja wyznaje zasade, ze przyjemnosc nie powinna byc szkodliwa, oczywiscie to jest taki "azymut" nie wykluczajacy spozycia " nalewki" z Opal
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zoila szwedzkie probowalem i zawsze po ich spozyciu bylem przeziebiony. Dziwne. To samo mialem z cukirkami ziolowymi, tu nie pamietam firmy wiem, ze byla szwajcarska mieszanka ziol. Natomiast po Jagermeister zawsze mialem inne objawy, najczesciej zwiazane z balancem. Jakos dziwnie srodek ten atakuje balans czlowieka
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"adampio" wychodzi na to, że powinieneś unikać tego rodzaju trunków stosowanych nawet w dawkach leczniczych
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"adampio" wychodzi na to, że powinieneś unikać tego rodzaju trunków stosowanych nawet w dawkach leczniczych Dlatego wlasnie omijam je wielkimi lukami a lecze sie maslem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz, z dzieciakami wybieram się na testowanie nowego basenu ) Biegi będę mogła sobie w takim razie dzisiaj odpuścić
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
A ja za chwile będę robić szpagat..... [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i basen wypróbowany. Ładny, z różnymi bajerami (zjeżdżalnia, jacuzzi, sauna, strumienie w formie biczy wodnych), ale mały, taki hotelowy. Dobrze, że moje dzieciaki są bardziej "światowe" ode mnie, bo sama to bym nawet szafki w szatni nie otworzyła - pierwszy raz widziałam taki czytnik w opasce na rękę (prawie jak elektroniczna obroża dla więźniów ) Nie jest jednak łatwe to późne macierzyństwo Zamiast siedzieć sobie wygodnie,albo leżeć na kanapie - to się włuczę po plażach, jeziorach i jeszcze basen na dokładkę.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
To bardzo dobrze. Od siedzenia na kanapie dostaje sie duza......wiesz co?! Ale takie odwiedziny basenu zastapilas bieganie? Chyba, ze zrobilas jakies 500 metrow!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coś Ty! Ja i 500 metrów? Więcej czasu siedziałam w jacuzzi, niż pływałam. ) Ale ja wciąż, powoli i skutecznie doskonalę swoją kondycję i za jakieś 10 lat, to może coś .. no nie wiem co - urwał mi się wątek. Ale pożyjemy i zobaczymy co będzie za 10 lat )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze się pochwalę, że mój synek najmłodszy nauczył się w tym roku pływać i już cała rodzinka potrafi )
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No to superowo. Teraz tylko plywac, biegac i motionowac....a wszystko bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki"adampio"..tylko nie wiem co znaczy to motionować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|