|
admin
Go
|
Dziś jest dobry dzień na bieganie! Wyjątkowo sprzyjająca pogoda tej jesieni. Kto może - BIEGAJ!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Dziś jest dobry dzień na bieganie! Wyjątkowo sprzyjająca pogoda tej jesieni. Kto może - BIEGAJ! gdzie dobry????? wczoraj był piękny dziś od rana siąpi
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
gdzie dobry????? wczoraj był piękny dziś od rana siąpi Gdzie siąpi? Słońce tak po oczach daje, że ledwie monitor widzę. Normalnie wiosna panie sierżancie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na Wybrzeżu siąpi.. ..panie sierżancie..
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jednak ta pogoda jest sprawiedliwa. U nas dzisiaj nie pada i cieplutko - jak na grudzień..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
BIEGANIE jest najzdrowszą formą aktywności fizycznej. No, ale nie byłbym sobą, gdybym nie ostrzegł, że naukowcy udowodnili: w niektórych przypadkach bieganie może doprowadzić do nagłej śmierci spowodowanej niewydolnością układu krążenia, zagęszczenia krwi prowadzącego do zatorów i zakrzepów - częto ze skutkiem śmiertelnym, przyspieszenia zmian miażdżycowych szczególnie narządowych!, ciężkiego kalectwa spowodowanego zniszczeniem stawów z "endoprotezami" włącznie, niedokrwistości z powodu miażdżenia krwinek w stopach, obrywania narządów wewnętrznych (przez to koń - dostosowawczo do cwału - nie ma anatomicznie woreczka żółciowego), zakwaszenia metabolicznego organizmu do stanów euforycznych i zatrucia acetonem włącznie, napadami głodu, powodującymi gwałtowne tycie i wiele jeszcze można wymienić cięzkich powikłań spowodowanych bieganiem, ale ... Wystarczy! Dlatego niektórym bieganie winno być ZAKAZANE ze względów zdrowotnych! BIEGAJ
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Apiat swoje..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Apiat swoje.. To nie odnośnie biegania ..tylko jego "szkodliwości"..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A o łysieniu i puchlinie kolan*, która niektórych potrafi wyraźnie zbagatelizować...- wspominałem? * - przypadek udokumentowany w "Trzech panów w łódce nie licząc psa", choć nie dotyczy biegania!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Jednak ta pogoda jest sprawiedliwa. U nas dzisiaj nie pada i cieplutko - jak na grudzień.. Renia parę kilometrów na południe dalej siąpi wczoraj było względnie bez opadów
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Ali, dzisiaj na pocieszenie powiem, że u mnie też chwilę siąpiło. Cudowna pogoda
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jednak ta pogoda jest sprawiedliwa. U nas dzisiaj nie pada i cieplutko - jak na grudzień.. Renia parę kilometrów na południe dalej siąpi wczoraj było względnie bez opadów "ali" jak tylko się pochwaliłam, że u nas nie pada, to zaraz zaczęło.. z biegania nici..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A o łysieniu i puchlinie kolan*, która niektórych potrafi wyraźnie zbagatelizować...- wspominałem? Zapomniałeś ...o odpadaniu narządów zewnętrznych też..
|
|
|
|
|
|
|
|
Grażyna
Go
|
Zamiast biegać można sobie chodzić na tzw. spacery,jeśli brak ,,zdrowia"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każda forma aktywności fizycznej (oprócz wyczynowej) jast zdrowa - tym bardziej gdy jest wykonywana na świeżym powietrzu.
|
|
|
|
|
|
|
|