Dawidor
Go
|
Witam Szanowne forum, Po dwóch miesiącach stosowania prawidłowego odżywiania postanowiłem sobie zrobić badanie kontrolne i jako, że nie jestem biegły w odczytywaniu jak to się ma do stosowania ŻO więc prosiłbym o wsparcie w tej dziedzinie. A więc : Cholesterol całkowity : 234 mg/dL HDL : 80 mg/dL LDL : 140.40 mg/dL TG : 68 mg/dL Glukoza : 82.65 mg/dL Natomiast mam pytanie co mogą oznaczać wyniki w morfologii : NEUT% : 44.50 % oraz OB : 2 mm/h Liczę na pomoc ze strony forum czy jest ok czy też trzeba nad czymś popracować
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wygląda kiepsko, ale to dopiero dwa miesiące na ŻO Będzie lepiej!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wszystko prawidłowo. PS W mordkę jeża! Tylko 82 cukru, toż "cebulak" będzie rozczarowany!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wygląda kiepsko, A co tak kiepsko wygląda? Pytam, bo zaraz się jeszcze "Dawidor" rozchoruje?
|
|
|
|
|
|
|
Dawidor
Go
|
Wygląda kiepsko, ale to dopiero dwa miesiące na ŻO Very Happy Będzie lepiej! To aż tak źle No to lecę do piekarni po parę bułek i koniecznie jakieś owoce
|
|
|
|
|
|
|
Dawidor
Go
|
A tak poważnie to co z tymi wartościami :
NEUT% : 44.50 % oraz
OB : 2 mm/h
Tak jest OK i co tak właściwie to oznacza ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To pierwsze to procent granulocytów do wszystkich krwinek białych, a to drugie to opad Biernackiego. Jest dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wygląda kiepsko, A co tak kiepsko wygląda? Pytam, bo zaraz się jeszcze "Dawidor" rozchoruje? Niski cholesterol i cukier. Oczywiście żartuję, normy-śmormy
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Się wie, ale niektórzy mogą się przejąć, po - "wygląda kiepsko" A wcale tak kiepsko nie wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
Dawidor
Go
|
Dziękuję tak też myślałem, że jest OK, bo wysokość całkowitego cholesterolu wcale nie brałem pod uwagę. Zgodnie z wiedzą przekazywaną przez Pana Jana to interesowały mnie tylko HDL (powinien być wysoki), TG (poniżej 100), LDL (niski) przy czym tutaj myślałem, że mógłby być niższy. Stąd też moje pytanie. No to można dalej wcinać żółtka
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Można wcinać, ale z masełkiem...
|
|
|
|
|
|
|
Dawidor
Go
|
Jasna sprawa a do tego pieczarki i kawa ze śmietanką 30 %. Miodzio dla mnie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wszystko prawidłowo. PS W mordkę jeża! Tylko 82 cukru, toż "cebulak" będzie rozczarowany! Ojej faktycznie, mam propozycje, zeby tak szybko ciach-ciach po adminsku zmienic na 184.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
niski hdl nie jest zly wysoki ldl i calkowity w sporcie nawet pozadany wysoki hdl nadprogramowe proc BF lub tg w aorcie... ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Za krótkie rączki mamy, pozostaje tylko chichotać w malutką dłoń
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Za krótkie rączki mamy, pozostaje tylko chichotać w malutką dłoń ... i "wyglądać kiepsko".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|