Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aż mi się łezka w oku zaszkliła...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Teresa dobry art ... szacun
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coś Wam napiszę, nie wiem czy ten wątek do tego pasuje, ale co tam? Dzisiaj w radio słyszałam reklamę (wow ) mówiącą o tym, że spory odsetek ludzi - zwłaszcza kobiet - odczuwa po całym dniu ciężkość w nogach. W związku z tym - w ramach profilaktyki - jak to określili - zapraszają wszystkich zainteresowanych na bezpłatne specjalistyczne badania. Co oznacza słowo "profilaktyka"? Zmieniają jego znaczenie. Słowo to oznacza higieniczny, zdrowy tryb życia, niedopuszczający do powstawania chorób. Teraz, według reklam, jak i zdaniem samych lekarzy, profilaktyka ma oznaczać badania i w razie "potrzeby" faszerowanie się lekami do końca życia, aby choroba nie nabrała rozpędu. "Ładne" polowanie na "jeleni"...no nie? Co zaserwują przy "ciężkości" nóg i - nie daj Boże - obrzękach? Pewnie coś na zniżenie cholesterolu, coś na zmniejszenie ciśnienia, coś na usprawnienie krążenia i profilaktycznie coś na zbicie poziomu cukru. No może coś pominęłam. Może usunięcie cycków też by pomogło, bo obciążenie nóg by było mniejsze?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z pewnością niczego lepszego spodziewać się nie można.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ale powiedz, czy badania i leki to jest profilaktyka?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przecież nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Coś Wam napiszę, nie wiem czy ten wątek do tego pasuje, ale co tam? Może usunięcie cycków też by pomogło, bo obciążenie nóg by było mniejsze? Eee, Angelina pokazała nam co czynić. Pardon, zapomniałam dodać "bohaterska, mądra,wspaniała, itd. itp". Tak , się nota bene wyznacza trendy w modzie. Trzeba usunąć żródło zagrożenia. Amputujemy nogi. PS. Jaka buźkę wstawić to nie wiem. Płakać czy śmiać się?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko Bułki...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko Bułki... Wędliny...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko Bułki... Wędliny... Warzywa... Marchew i ziemniaki leżały tygodniami w koszyku pod zlewem, a teraz?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko Bułki... Wędliny... Warzywa... Marchew i ziemniaki leżały tygodniami w koszyku pod zlewem, a teraz? Muzyka....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko Bułki... Wędliny... Warzywa... Marchew i ziemniaki leżały tygodniami w koszyku pod zlewem, a teraz? Muzyka.... Powietrze...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Duzo rzeczy bylo lepszych..smietana i mleko Bułki... Wędliny... Warzywa... Marchew i ziemniaki leżały tygodniami w koszyku pod zlewem, a teraz? Muzyka.... Powietrze... Woda...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dał nam przykład Dr Kwaśniewski jak zwyciężać mamy
|