Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Chałwa (Przeczytany 24435 razy)
|
Gavroche
|
Moja córka wcina to ostatnio, takie malusieńkie, w sam raz do łapki Jest takie "brzydkie" powiedzonko Co do rączki, to do ...... Na zdrowie Ale to dla starszych dziewczynek Festina lente.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Węglowodanów w 100 gramach miałam 15 g. A miazgi sezamowej 62 %
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Węglowodanów w 100 gramach miałam 15 g. A miazgi sezamowej 62 % Ładnie, tylko jednak smakuje inaczej...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Węglowodanów w 100 gramach miałam 15 g. A miazgi sezamowej 62 % Ładnie, tylko jednak smakuje inaczej... Jasne. Ta ze sklepu jest słodko-gorzka, a ta u mnie gorzko-słodka
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A nie lepi się do zębów?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z umiarem wszystko dobre Serio. Nigdy gnojkowi nie broniliśmy niczego, próbuje, ma "kilkudniowe fazy", teraz na przykład leci smażona ryba, orzeszki nerkowca, popcorn i te herbatniki. Trwa to krótko i wraca do jajek, twarogu, ziemniaków, schabowych i kasz. W przedszkolu się skarżą, że dziwna jest, wybredna, pije tylko wodę Nawet się nie smarknie, skubana. I po kim ona to ma?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z umiarem wszystko dobre Serio. Nigdy gnojkowi nie broniliśmy niczego, próbuje, ma "kilkudniowe fazy", teraz na przykład leci smażona ryba, orzeszki nerkowca, popcorn i te herbatniki. Trwa to krótko i wraca do jajek, twarogu, ziemniaków, schabowych i kasz. W przedszkolu się skarżą, że dziwna jest, wybredna, pije tylko wodę Nawet się nie smarknie, skubana. I po kim ona to ma? Że dziwna? Po dziadku
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dziadek nie miał, ale babcia tak
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli - norma. W pewnym wieku Wspaniali staruszkowie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A nie lepi się do zębów? Nie. Nie dobrze?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przeważnie obojętne, ale niektórzy lubią jak na przykład ciągutki się lepią do zębów.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Wzięłam:
– 250 g sezamu – 100 g masła – 50 g cukru – 1/4 kawowej łyżeczki soli – 1/4 kawowej łyżeczki gałki muszkatołowej
Sezam uprażyłam na suchej patelni na złoty kolor, zmełłam i dodałam wraz z pozostałymi składnikami do stopionego masła. Wszystko zmiksowałam, przełożyłam do salaterki i wstawiłam do lodówki na noc. Po zważeniu okazało się że gotowego produktu mam 370 gram.
100 g takiej chałwy zawierało:
– Białko – 15,83 g – Tłuszcz – 62.64 g – Węglowodany – 15,12 g
– B : T : W = 1 : 3,9 : 1 Ciekawa propozycja na śniadanie, bez jaj!
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na cały dzień lepiej