|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mądrego łatwo udawać - wystarczy tylko nie zabierać zdania, nie uśmiechać i okazywać obojętne zainteresowanie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na tym właśnie polega nauka, na podpatrywaniu
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mądrego łatwo udawać - wystarczy tylko nie zabierać zdania, nie uśmiechać i okazywać obojętne zainteresowanie Dlatego naukowcy jak się wypowiadają, to chcą wprzód znać pytania jakie im zadadzą, aby nie wpaść w jakimś temacie... babola nie palnąć...pozory ponad wszystko...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, pozory aby tylko nie utracić autorytetu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oni są na piedestale, na samym szczycie drabiny społecznej i nie ma kto ich sprawdzić. Gdyby musieli odkryć karty, to nie jeden blef by wyszedł na jaw...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pewnie że tak, a co ma sie nie dać jak fajna atmosfera jest
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Przepisy wygląda smakowicie!
Ja imbir - kłącze w lodówce na stałe trzymam dodaję np do wody do picia. Natomiast ten w proszku do rosołu [ =wywaru z kości] dodaję.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oni są na piedestale, na samym szczycie drabiny społecznej i nie ma kto ich sprawdzić. Gdyby musieli odkryć karty, to nie jeden blef by wyszedł na jaw... Jak to nie ma! Sprawdziłem. Po bananki się pchają, a ci poniżej zaś za nimi w ślad i dobrze wiedzieć, że tylko niektórzy z nich narzekając i stękając- się pną. Pnąpną A w kwestii utrzymania fajnej atmosfery napisałem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj nasza suka skończyła 8 lat. Dostała tort z psiej puszki i ciasteczek, no i spacer jej obiecałem, mimo, że leje cały dzień. Podjechaliśmy do lasu Kabackiego, choć nie wolno, i na dwie godzinki zniknęliśmy w rzadkim lasku. Ale ja nie o tym. W środku lasu, na małej polance, na lekkim wzniesieniu odkryłem cały łan dzikiego szczypiorku: https://www.dionp.pl/dziki-szczypiorek-wystepowanie-uprawa-oraz-wlasciwosci/Miejsce nietypowe, jak na ten gatunek, stąd zdziwko. Wyrwałem niedużą karpę, będzie do jajek i twarożku. Smak podobny do szczypioru rabatowego, ale nieco twardsza tekstura, za to ile witamin w takim osikanym przez lisy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mniam. Jajecznica na na cebulce i szczypiorku - lepsza niż ośmiorniczki. Ale takie dzikie rośliny to frajda dla dzieci. Młoda siedzi z ospą, wiesz z jakim entuzjazmem płukała ze mną te małe cebulki?! Moja mama robi z dziewczynkami dżemiki z owoców czarnego bzu i czeremchy, na Mazurach zbieramy dzikie maliny, poziomki i jeżyny, wczesną wiosną robimy sałatkę z młodziutkich listków mlecza i krwawnika, z majonezem i jajami pycha, a raz nawet robiłem lebiodę jak szpinak, bardzo dobra na smalcu ze skwarkami. Jakoś nie mam śmiałości zaproponować zbierania żab, jaszczurek i ślimaków do pieczenia, może gdybym miał syna, byłoby łatwiej?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26728
|
Dzieciaki na podwórku: - co jesz? - mięsko - skąd masz? - samo przypełzło...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja z piaskownicy pamiętam wykopaną szyszkę. Z tym, że była dziwnie miękka i wonna. Kot musiał ją zakopać.
|
|
|
|
|
|
|
|