Autor
|
Wtek: DO a ŻO - jest różnica? (Przeczytany 114836 razy)
|
Rudka
Go
|
Od kawy sie chudnie ? a to ciekawe bo ja myślałam ,ze w diecie jest wybitnie szkodliwa. coprawda nie przepadam -ale na nocne wampirzenie lubie i jeszcze koniaczku do niej dolać.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Najszybciej się chudnie na diecie z bardzo małą ilością tłuszczu.
Bzdura,bzdura,bzdura,powielokroć bzdura! najszybciej się chudnie nic nie jedząc Chyba,że ktos zechce stwierdzić ,że od niejedzenia się tyje ,bo jest tu paru prekursorów myślenia na odwrót
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Temat niejedzenia został na tym forum obśmiany. Dieta Kopenhadzka - akceptowana.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Temat niejedzenia został na tym forum obśmiany. Dieta Kopenhadzka - akceptowana.
Mnie nie o to chodzi ,że został ten temat obśmiany ,tylko ,że po nim się najszybciej chudnie,a Ty twierdzisz ,że najszybciej chudnie się na diecie z małą ilością tłuszczu.Zdanie to, napisane przez Ciebie jest fałszem .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
To się nazywa, że ... fałszywie przemawiam .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Cytuj z: lekarka Czerwiec 06, 2007, 10:31:15 am Najszybciej się chudnie na diecie z bardzo małą ilością tłuszczu. Bzdura,bzdura,bzdura,powielokroć bzdura! najszybciej się chudnie nic nie jedząc Chyba,że ktos zechce stwierdzić ,że od niejedzenia się tyje ,bo jest tu paru prekursorów myślenia na odwrót a ja uwazam ,ze lekarka ma racje Elmo, a wiesz dlaczego, jest duzo ludzi otylych,ktorzy maja problemy z utrzymaniem wagi naleznej, po drugie ,nie kazdy czlowiek ma predyspozycje do glodowania, po trzecie nie kazdy organizm bedac na glodowce chudnie, dlatego tez aby zaczac spalac wlasne, juz nagromadzone tluszcze w tkankach i by latwiej uruchomic ich spalanie nalezy na kazdy gram zjadanego bialka przewidziec minimalna ilosc tluszczu, wtedy wlasnie uruchamia sie proces chudniecia, J.K.tez pisze w swoich ksiazkach b.dokladnie na temat glodowek i chudniecia
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Elmo TEŻ ma rację. Przez wzgląd na rozmówcę mówimy o sprawach z pewnego zakresu. Czasami Miłość zaprzecza Prawdzie. Oczywisty ...defekt (np. I Kor 8,13).
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Niepotrzebne są tylko ... emocje.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ależ Kodar to logiczne ,że najszybciej chudnie się nie jedząc nic . A stwierdzenie lekarki ,że najszybciej się chudnie z małą ilością tłuszczu w diecie jest conajmniej nielogiczne. A dla tych ludzi ,którzy w ogóle nie znają DO/ŻO po przeczytaniu takiego tekstu "zakręciłoby" się w głowie. Wchodzą na Dietę kwaśniewskiego ,która zakłada wysokotłuszczowe jedzenia i czytają ,że najszybciej się chudnie na diecie z małą ilością tłuszczu ,no to co wychodzi? Absurd. Ty wiesz o co chodzi ,ja wiem ,Fewa wie i inni wiedzą ,ale nie ci którzy pierwszy raz mają z czymś takim do czynienia. Doradzać trzeba precyzyjnie. Bo dieta z bardzo małą ilością tłuszczu to może być wege-a to już nie jest DO czy ŻO No chyba ,że lekarka preferuje wege przy odchudzaniu a potem powrót do DO ,bo sama zaznaczyła ,że najlepiej aby dieta z małą ilością tłuszczu nie trwała długo.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Niepotrzebne są tylko ... emocje.
Procesy emocjonalne zawsze towarzyszą człowiekowi . Potrzebna jest precyzja.Matematyki się nie da oszukać.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Wysłany przez: lekarka Umieść cytatPrzez wzgląd na rozmówcę mówimy o sprawach z pewnego zakresu o malej ilosci tluszczu w pozywieniu,mowimy,gdy mamy na mysli osoby otyle jak rowniez osoby chude ale ze zlym lipidogramem we krwi, czlowiek moze byc rowniez bardzo chudy ale niekoniecznie zdrowy
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Procesy emocjonalne zawsze towarzyszą człowiekowi . Potrzebna jest precyzja.Matematyki się nie da oszukać. To policz stopień wkurzenia. Tak precyzyjnie.
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Najszybciej się chudnie na diecie z bardzo małą ilością tłuszczu.
Bzdura,bzdura,bzdura,powielokroć bzdura! najszybciej się chudnie nic nie jedząc Chyba,że ktos zechce stwierdzić ,że od niejedzenia się tyje ,bo jest tu paru prekursorów myślenia na odwrót Czy nie za ostro Elmo reagujesz? Ja bym raczej się starał nie urazić kogoś tak taktownego jak lekarka. Uważam, że jest to niesmaczne. Przeczytałem wszystkie posty lekarki i nie zauważyłem w nich nic o podobnym charakterze. Rozumie już jak takie wypowiedzi kierujesz w stronę Tomkiewiczów, bo nie oszczędzacie się nawzajem w dyskusji. Ale do naszej lekarki to nie wypada. A tak na marginesie zauważ, że nic nie jedząc, także stosuje się dietę z bardzo małą ilością tłuszczu. Więc jak się uprzeć to Wasze zdania nie są sprzeczne. Lekarka też wielokrotnie podkreślała, że post jest dietą tłustą. Traktujmy się wzajemnie z szacunkiem.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A tak na marginesie zauważ, że nic nie jedząc, także stosuje się dietę z bardzo małą ilością tłuszczu. Proszę,wytłumacz mi to.Chodzi Ci o dietę czy o metabolizm?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A tak na marginesie zauważ, że nic nie jedząc, także stosuje się dietę z bardzo małą ilością tłuszczu. Acha już wiem .W/g Ciebie nie jedzenie ,to jest jedzenie. Ciekawy sposób definicji diety . Ciekawe, co by na to powiedzieli starożytni Grecy....
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
To przecież bardzo proste: 1.Ile zjadamy tłuszczu nie jedząc nic? Odpowiedź: 0. 2.Czy 0 to bardzo mało? Dopowiedź: tak. A na metabolizmie to się akurat nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
2.Czy 0 to bardzo mało? Dopowiedź: tak.
To idź do sklepu i poproś o bardzo mało kiełbasy. Jak myslisz? Ile dostaniesz? Szczerze gratuluje poczucia humoru Nie obraź się ,ale moja córka tak kapowała do czwartego roku życia ,że zero to bardzo mało
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Nie wiem ile dostanę. Bo bardzo mało to zwykle ilość względna. Dla jednego 50g kiełbasy to dużo, a drugiemu kilogram mało. Co nie zmienia faktu, że 0 to bardzo mało. Nie obrażam się, że masz mądrą córkę. Wręcz przeciwnie - cieszę się z tego. Życzę Jej dalszych sukcesów. Dziękuję za gratulacje i przesyłam pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Córki.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dziękuję za pozdrowienia . bardzo sprytnie "językowo" wybrnąłeś z zadania matematycznego . Ale zero=nic .Albo solimy coś bardzo mało ,albo nic . Inny przykład.Ktoś ma marskość wątroby i lekarz mówi delikwentowi; "Zero alkoholu.Najmniejsza ilość alkoholu pana zabije" Jakbyś to zrozumiał? Swoją drogą widzę ,że lubisz pofilozofować.Też czasem lubię
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Zero to bardzo mało. Nic to też bardzo mało. Solimy tyle żeby nam smakowało. A jak lekarz mówi "Zero alkoholu" to lepiej na wszelki wypadek się często bardzo nie upijać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|