Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
A kurki wczoraj u nas były na kolację...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bulion z żółtkami każdego postawi na nogi...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...łapie się poziom i pion......
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja wczoraj do północy gotowałem wywar (5 godzin) z włoszczyzny, kości szpikowych i goleni wołowej. Będzie galareta po dodaniu czosnku i mięsa z wołowiny Ale dzisiaj zrobie sobie taką zupkę żółtkową tylko z tym, że dodam 100 gramów ziemniaczka i 100 gramów marchewki, 50 g masła i 8 żółtek, śmietanę 36% i koperek... już jestem głodny Ciekawe co mi z tego wyjdzie Jak będzie ładne to cyknę zdjęcie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grenis
Go
|
Napewno cos dobrego. Jadam taka czasami, moze nawet czesciej Oprocz marchwi dodaje jeszcze brokuly. Ma w sobie moc, niczym ukryty tygrys i przyczajony smok
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Napewno cos dobrego. Jadam taka czasami, moze nawet czesciej Oprocz marchwi dodaje jeszcze brokuly. Ma w sobie moc, niczym ukryty tygrys i przyczajony smok Właśnie tego się spodziewam Wczoraj mnie zainspirował ten przepis, więc postanowiłem go zrobić... zwłaszcza, że zupa już dawno za mną chodzi... Zapomniałem dopisać, że mam jeszcze półtorej parówki, też ją dodam do zupy i może jeszcze posypię startym serem na koniec... ciekawe czy dam radę to wszystko zjeść na raz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ja wczoraj do północy gotowałem wywar (5 godzin) z włoszczyzny, kości szpikowych i goleni wołowej. Będzie galareta po dodaniu czosnku i mięsa z wołowiny Ale dzisiaj zrobie sobie taką zupkę żółtkową tylko z tym, że dodam 100 gramów ziemniaczka i 100 gramów marchewki, 50 g masła i 8 żółtek, śmietanę 36% i koperek... już jestem głodny Ciekawe co mi z tego wyjdzie Jak będzie ładne to cyknę zdjęcie. jak sie robi taka zupke?
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Ja wczoraj do północy gotowałem wywar (5 godzin) z włoszczyzny, kości szpikowych i goleni wołowej. Ciekawe co mi z tego wyjdzie Jak będzie ładne to cyknę zdjęcie. jak sie robi taka zupke? Do garnka wrzucasz wszystko co masz w lodówce, zalewasz wywarem, trochę gotujesz i zrobione
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ja wywaru drugi raz juz nie gotuje tylko go podgrzewam. Jak ktos lubi, a wiemy kto, to mozna dodac zakwas i zrobic soczysty zurek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja wywaru drugi raz juz nie gotuje tylko go podgrzewam. Jak ktos lubi, a wiemy kto, to mozna dodac zakwas i zrobic soczysty zurek Ja też nie gotuje ale w przypadku kiedy dodaje się ziemniaki pokrojone w kostkę to trzeba troche je pogotować aby nabrały zjadliwej formy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
nie robiem nigdy wywaru. jak kupic kosci szpikowe?
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jeśli ta zupa ma być jedynym posiłkiem w ciągu dnia to musi być "większa". Węglowodany też można w niej pomieścić - praktyczne. Będzie smacznie.
Mnie się zdarzało dodawać uduszoną na maśle cebulę, albo cebulę z pieczarkami.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Jeśli ta zupa ma być jedynym posiłkiem w ciągu dnia to musi być "większa". Węglowodany też można w niej pomieścić - praktyczne. Będzie smacznie.
Mnie się zdarzało dodawać uduszoną na maśle cebulę, albo cebulę z pieczarkami.
Właśnie ją trochę zmodyfikowałem Najadłem się do syta
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jutro będzie dobry dzień, znaczy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jeśli ta zupa ma być jedynym posiłkiem w ciągu dnia to musi być "większa". ostanio sie skladniam ku opcji jednego dziennie, nie wiem dlaczego
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Jeśli ta zupa ma być jedynym posiłkiem w ciągu dnia to musi być "większa". ostanio sie skladniam ku opcji jednego dziennie, nie wiem dlaczego W moim przypadku ciężko wyrobić normą 54g białka, 160g tłuszczu i ok. 40g węgli... przestaje mi wchodzić i mam chyba niedobory ale głodny nie chodze przez cały dzień...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|