Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Fajne, już mi narobiłaś smaka i zaczynam kombinować co by tu zjeść a miałem taki prostu plan na kolacje
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja spokojnie: koło 9:00 sześć żółtek sadzonych na maśle, a tylko co 50 g żółtego sera śmietankowego i śmietanka. Potem może jeszcze zjem ogórki małosolne i ew. pomidora. Dobre lody by się zdały, ale nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja miałem dzisiaj małego kotleta mielonego (80g) i miał pójść z 50g smalcu i 8 sadzonymi żółtkami... ale właśnie smażę 500g śliwek, razem 150g malin, porzeczki i wiśni na 120g masła. Do tego zrobie sobie omleta z jednego jajka i 9 żółtek na maśle... kotlet będzie na jutro A resztę tej marmelady wrzucę do słoika i będzie na zaś
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Renia, winko zrób
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Oj tam, oj tam, ja też nie piję a nalewki robie i zawsze jest czym poczęstować gości
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo je rozdam, albo zrobię dżem... albo sprzedam w sklepie. Codziennie gotujemy kompot z owoców z ogródka (jak nie ma to ze sklepowych albo z mrożonek). Ja już też go polubiłam, biorę go pół na pół z przegotowaną wodą, chociaż on i bez tego jest kwaskowaty...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
No widzisz, idziesz w dobrym kierunku Aby się nie zmarnowało
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja miałem dzisiaj małego kotleta mielonego (80g) i miał pójść z 50g smalcu i 8 sadzonymi żółtkami... ale właśnie smażę 500g śliwek, razem 150g malin, porzeczki i wiśni na 120g masła. Do tego zrobie sobie omleta z jednego jajka i 9 żółtek na maśle... kotlet będzie na jutro A resztę tej marmelady wrzucę do słoika i będzie na zaś Tej reszty starczy na wiele "zaś " Na szczęście, bo nie ma co gonić za fruktozą. Przetwory robię na 2 - 3 lata.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Kto będzie jadł, niech choruje, gościom może nie zaszkodzi Zesmaże to tak, że wyjdzie tego niewiele
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kto będzie jadł, niech choruje, go¶ciom może nie zaszkodzi Zesmaże to tak, że wyjdzie tego niewiele Węglowodany (fruktoza) zostaną, się nie wysmażą, będą po wysmażeniu bardziej esencjonalne. Ja jutro zrobię omlet do truskawek z zielonym pieprzem Zostało ich trochę, jakieś 50 g. Najpierw w rondelku uduszę ten wynalazek na maśle.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Obliczyłem, że ogólnie jest 55g węglowodanów na 100g tłuszczu, myślę, że jak pojdzie to na 4 razy to nie będzie tak źle
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Obliczyłem, że ogólnie jest 55g węglowodanów na 100g tłuszczu, myślę, że jak pojdzie to na 4 razy to nie będzie tak źle Jo. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ale się najadłem, omlet z 10 żółtek i 1/4 tych moich powideł a do omletu poszło jeszcze 50g masła
|
|
|
|
|
|
|
|