zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wyglądają ślicznie i apetycznie... i proporcje też ładne... Fajnie by było wysłać ten przepis do Biura OSO...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Już Teresie obiecałam że wyślę Żeby nie było że tytlko krytykuję
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Oj powinnam napisać Pani Tresie Stachurskiej
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
SEZAM w ziarenkach 25g (uciekło mi z przepisu!)
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Reniu - teraz będę 'czysta' i 'kryta' a jeżeli admin by ten przepis i komentarz czytał to może jak będzie miał ochotę to dopisze te 25g sezamu brakujące w pierwszym wpisie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jest super...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja kropię wątróbkę małą ilością soku z cytryny i posypuję szczyptą cukru (oprócz soli, pieprzu i cebuli) wtedy traci ona częściowo swoją gorycz i dostaje taki posmak lekko słodko-winny...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ja kropię wątróbkę małą ilością soku z cytryny i posypuję szczyptą cukru (oprócz soli, pieprzu i cebuli) wtedy traci ona częściowo swoją gorycz i dostaje taki posmak lekko słodko-winny...
Ja w świeżej, kurzej nie czuję goryczy. A cytrynę uwielbiam do łososia! Ha a do wątróbki troszkę lampki wina też lubię wypić - świetnie się komponuje.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Surówka z kiszonej kapusty też pasuje...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Surówka z kiszonej kapusty też pasuje... O tak też łączę z kiszoną kapustą. Czasem ją dodatkowo podduszam. I zawsze dodajè trochę cebuli, bo jà uwielbiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ta młoda, kiszona kapusta jest teraz suuuuper... Trochę ją szatkuję na desce do krojenia, kropię oliwą z oliwek lub olejem słonecznikowym, dodaję odrobinę cukru i soku z cytryny i posypuję lekko koperkiem. Ale taka bez żadnych dodatków też jest OK...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Surówka z kiszonej kapusty też pasuje... O tak też łączę z kiszoną kapustą. Czasem ją dodatkowo podduszam. I zawsze dodajè trochę cebuli, bo jà uwielbiam Jakimś szyfrem piszesz?
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
A to mi telefon zrobił "chińskie znaczki" no proszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
wyglada niewasko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teresa, a dlaczego tą wątróbkę najpierw obsmaża się na suchej patelni? Ja zawsze smażę od razu w smalcu...
|
|
|
|
|
|
|
|