Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jeśli Tobie coś z tego zostało, to poproszę kawałek...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Niestety , robiłam ze dwa tygodnie temu. Pokaż Patrycji, może zechce się zainteresować. U mnie za każdym razem inny wynalazek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ta zrobię. Może "podłapie" ten przepis tak jak pannę cottę, która jest już w jej stałym "repertuarze"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
ja mam inna wersje :p 4-5 zoltek kubek smietanki 30 budyn 50-100g twarogu tlustego lyzeczka cukru 2 garsci borowek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
MariuszM, na własny użytek też robię podobnie. Tu szło głównie o prezent. Podobał się Ponadto czasem można poświętowąć czyli zjeść coś niecodziennego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
ja mam inna wersje :p 4-5 zoltek kubek smietanki 30 budyn 50-100g twarogu tlustego lyzeczka cukru 2 garsci borowek
i w blender czy lyzka mieszajesz?
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
lyzka i (prze)gryziem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Pyszna pianka (przepis od Pani Zuzanny Rzepeckiej) lekka, smaczna i łatwa w wykonaniu... Deser pianka: Składniki 1 litr śmietanki 36% 1 opakowanie galaretki czerwonej 1 opakowanie galaretki jasnej (agrestowej, cytrynowej lub brzoskwiniowej) Galaretkę przygotowujemy z mniejszą o 1/3 ilością wody niż jest w przepisie na opakowaniu (każdy smak w osobnym naczyniu). Ubijamy 0,5 litra śmietanki i delikatnie miksując dodajemy czerwoną galaretkę. Masę wylewamy na blachę i wkładamy do lodówki. Pozostałą część śmietanki znów ubijamy i łączymy z jasną galaretką. Masę wylewamy na schłodzoną masę (piankę czerwoną) i ponownie wkładamy do lodówki. Między warstwy można wkładać owoce sezonowe. Postaram, się w weekend wstawić jej zdjęcie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jak będę miała zdjęcie tej pianki to wstawię je, wraz z przepisem, w nowym wątku, aby łatwiej było go odszukać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A ta blacha, na którą wylewacie, to jaką powierzchnię ma?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Można sobie zmierzyć swoją blachę według wzoru P = a 2 (jeśli kwadratowa) lub P = a*b (jeśli prostokąt) lub P= π r 2 dla okrągłej... A tak na serio to nie wiem, bo jeszcze jej nie robiłam... Myślę, że mała tortownica będzie akurat...chyba ona ma średnicę 23 cm...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
W niedzielę już będę doświadczona...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|