Radzio
Go
|
Topaz, znaczy ząb sam z siebie raczej nie śmierdzi. Ale ładnie barwić oba można.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Topaz, znaczy ząb sam z siebie raczej nie śmierdzi. Ale ładnie barwić oba można. W feudalnej Japonii, na czarno. Ech, moda!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Moda właśnie. Wybieliłbym sobie, ale czy wszyscy powinni być ładni.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A! Moda właśnie. Wybieliłbym sobie, ale czy wszyscy powinni być ładni. Białe tylko ładne. Ale zdrowi powinni.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Znaczy co ładne, to zdrowe. Zostaję na DO.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Znaczy co ładne, to zdrowe. Zostaję na DO. Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale w czyjej paszczy "się bardziej komu ma podobać"? W mojej może być nieco przydymione, pozostałe niech błyszczą- skoro muszą, ładny widok. Nie umiem zaprzeczyć. A protezy, te to dopiero cieszą nienagannością. Znaczy, kogoś cieszą...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale w czyjej paszczy "się bardziej komu ma podobać"? W mojej może być nieco przydymione, pozostałe niech błyszczą- skoro muszą, ładny widok. Nie umiem zaprzeczyć. A protezy, te to dopiero cieszą nienagannością. Znaczy, kogoś cieszą... Dobra protezka, powinna być nieco naganna, właśnie. Naturalnie. Okraszona, że tak powiem, leciutko krzywą dwójką, czy coś
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Naganna, pożółkła i przez to wreszcie... piękna!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładna historia- pisana. Grunt, że zęby ocaliłeś. Ba! Jeden skubany, przewidział zdarzenia i nigdy się nie wyrżnął. Raz widziałam jak jeden nie przewidział zdarzenia i się wyrżnął...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
kurcze ostatnio dziasla mi sie zrobily wrazliwe na ostatnich zebach. no tak boli przy szczotkowaniu, ze az wkurza. nie daja sie dotknac.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Może masz jakiś stan zapalny? Lepiej udaj się do dentysty...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie bola mnie tak normalnie, tylko przy szczotkowaniu takie uklucia czuje. Dentysta pewnie poleci jakis plyn na plukanie dziasel jak mniemam,
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A może maść, która pomoże? Ja bym poszła. Moja dentystka za takie krótkie porady nawet nic nie kasuje - stałych klientów...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie bola mnie tak normalnie, tylko przy szczotkowaniu takie uklucia czuje. Dentysta pewnie poleci jakis plyn na plukanie dziasel jak mniemam,
Może Ci mądrości idą? Lepiej późno niż później
|
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
kurcze ostatnio dziasla mi sie zrobily wrazliwe na ostatnich zebach. no tak boli przy szczotkowaniu, ze az wkurza. nie daja sie dotknac.
Sprawdź, czy nie wyszczotkowałeś sobie ubytków nadmiernym przyciskaniem sprzętu do odsłoniętych szyjek. Dość częsta przypadłość, przy stanach drastycznie łagodniejszych niż ten może boleć przy szczotkowaniu
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To tylko od zewnetrznej strony i wlasnie tak na linii dziasel. Ale niby nie szczotkuje mocno i tylko tak z gory na dol. Moze teraz place za to, ze dawno temu wpadlem na genialny pomysl usuwania kamienia, ktory mi sie robil. Kupilem twarda szczoteczke i prawie pilowalem tyl-przod. Teraz mam takie dziwne nadwrazliwosci i takie cos jak na tym zdjeciu.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Sprawdź, czy nie wyszczotkowałeś sobie ubytków nadmiernym przyciskaniem sprzętu do odsłoniętych szyjek. Dość częsta przypadłość, przy stanach drastycznie łagodniejszych niż ten może boleć przy szczotkowaniu Zębina słabo unerwiona jest. Jakaś plamka próchnicza może raczej winna. Odsłoniete szyje można czymś zalakować, albo licówki położyć...
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
To tylko od zewnetrznej strony i wlasnie tak na linii dziasel.
Takiego rodzaju ubytki powstają po zewnętrznej stronie zębów i zanim dobrze wetrzesz się przez szkliwo raczej niewiele boli. Wymacaj sam lub daj zajrzeć. Choć tak, czy inaczej w naprawie musi pomóc profesjonał.
|
|
|
|
|
|
|
|