Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Próchnica zębów (Przeczytany 49206 razy)
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zdaniem ekspertów największym problem w walce z próchnicą u dzieci jest wciąż niedostateczna edukacja.
W profilaktyce próchnicy oprócz codziennych, rutynowych działań ważne są również wizyty kontrolne u dentysty, które powinny się odbywać co najmniej raz na pół roku" - dodała. Stomatolodzy: 75 proc. dzieci ma próchnicęhttp://stooq.pl/n/?f=1011770&c=2&p=4+22powodem próchnicy jest brak wizyt u dentysty ?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nasze dzieci próchnicy nie mają, ale myją zęby dwa razy dziennie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zdaniem ekspertów największym problem w walce z próchnicą u dzieci jest wciąż niedostateczna edukacja.
W profilaktyce próchnicy oprócz codziennych, rutynowych działań ważne są również wizyty kontrolne u dentysty, które powinny się odbywać co najmniej raz na pół roku" - dodała. Stomatolodzy: 75 proc. dzieci ma próchnicęhttp://stooq.pl/n/?f=1011770&c=2&p=4+22powodem próchnicy jest brak wizyt u dentysty ? A powodem nowotworów piersi jest brak robienia mammografii? (notabene wczoraj dostałam na nie zaproszenie )
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To jest tzw niedobor mammografii
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To jest tzw niedobor mammografii dawałem niedawno link. Krajowa nasza innowacyjna firma wymyśliła taki domowy przenośny usg/mammograf co wykrywa minimalne zmiany. Ale wchodzą z nim na rynek tuczarniany na początek ( większa zamożność i świadomość ) . I my się doczekamy, podobnież jak w przypadku powszechnej dostępności glukometrów i innych urządzeń ratujących zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Teraz po blokach na tablicach ogloszeniowych w wejsciu do klatki pelno ogloszen o darmochowych badaniach, usg, rezonansach, wystarczy tylko isc i sie zbadac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
To jest tzw niedobor mammografii Mnie to grozi. Mamma mia...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Niezły artykuł
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
niezły, tez mi się podoba. należy unikać: • Pasteryzowanego mleka, nawet jeśli jest od krów z pastwisk. • Mięsa i jaj z nienaturalnego chowu oraz ryb ze sztucznej hodowli.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Re: próchnica http://www.arkadia-polania.pl/plukanie-ust-olejem.php(...)"Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3-4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nie więcej niż 1 stołową łyżkę oleju słonecznikowego lub arachidowego i ssać jak cukierka, trzymając w przedniej części ust. Ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut"(...) Tylko linkuje i zwracam uwagę. Swoje spostrzeżenia pozostawiam dla siebie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takie durnoty tutaj wrzucasz, a potem ludzie "na mieście" będą mówić, że to są rady z Forum dr Kwaśniewskiego...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Re: próchnica http://www.arkadia-polania.pl/plukanie-ust-olejem.php(...)"Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3-4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nie więcej niż 1 stołową łyżkę oleju słonecznikowego lub arachidowego i ssać jak cukierka, trzymając w przedniej części ust. Ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut"(...) Tylko linkuje i zwracam uwagę. Swoje spostrzeżenia pozostawiam dla siebie. A to akurat jest, IMHO, dobra rada, lepsza niż szczotkowanie, nitkowanie i płukanka na koniec. Olej robi się na majonez i na pewno zmniejsza ilość bakterii "planktonowych", a nie zmienia za bardzo osiadłej flory. Poza tym przez taki czas kwasy tłuszczowe odżywią i zrobią wszystko, co tam kwasy tłuszczowe robią na śluzówce.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
niezły, tez mi się podoba. należy unikać: • Pasteryzowanego mleka, nawet jeśli jest od krów z pastwisk. • Mięsa i jaj z nienaturalnego chowu oraz ryb ze sztucznej hodowli. Oj, bo zaraz dosłownie bierzesz, przecież to pisał facet, który był tak naturalny, że nie chciał miesiącami córki do stomatologa zaprowadzić. Chodzi o myśl przewodnią, przecież nie wrzuciłem tego na forum "Pani Domu", żeby łykać wszystko jak leci, tylko cedzić.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
te płukanie olejem to nie jest takie złe, jeszcze gdy lubiłem oliwę płukałem w ten sposób usta ( tydzień dwa - trzy ) , i faktycznie wydawało mi się odczucia po tym były niezłe ( świeżość, czystość ). Nawet specjalnie olej kokosowy sobie kupiłem. Ale żeby jakieś kryzys ozdrowieńczy, czy czarny olej z płukania, czy efekt cieciorki to - nie. Po przejściu na ŻO wydawało mi się to bez sensu, ponieważ tłuste i tak jem, to po co powielać.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Re: próchnica http://www.arkadia-polania.pl/plukanie-ust-olejem.php(...)"Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3-4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nie więcej niż 1 stołową łyżkę oleju słonecznikowego lub arachidowego i ssać jak cukierka, trzymając w przedniej części ust. Ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut"(...) Tylko linkuje i zwracam uwagę. Swoje spostrzeżenia pozostawiam dla siebie.A to akurat jest, IMHO, dobra rada, lepsza niż szczotkowanie, nitkowanie i płukanka na koniec. Olej robi się na majonez i na pewno zmniejsza ilość bakterii "planktonowych", a nie zmienia za bardzo osiadłej flory. Poza tym przez taki czas kwasy tłuszczowe odżywią i zrobią wszystko, co tam kwasy tłuszczowe robią na śluzówce. Akurat u mnie obserwacja jakby przypadkowo zaistniała. Czasami doskwiera mi brak czasu by zrobić coś konkretnego do zjedzenia, zresztą głodny w zasadzie nie jestem i wpadłem na to, że atmosferę w paszczy dobrze na jakiś czas ustawia 10ml oleju słonecznikowego - bo przecież nie chemiczna guma do żucia bez cukru. I tak po jakimś czasie patrzę, a tu zęby mało, że jeszcze lepsze to jeszcze wyraźnie bielsze, więc się przyjęło. Gumę do żucia się połykało, to przecież oleju słonecznikowego wypluwać nie będę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Re: próchnica http://www.arkadia-polania.pl/plukanie-ust-olejem.php(...)"Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3-4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nie więcej niż 1 stołową łyżkę oleju słonecznikowego lub arachidowego i ssać jak cukierka, trzymając w przedniej części ust. Ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut"(...) Tylko linkuje i zwracam uwagę. Swoje spostrzeżenia pozostawiam dla siebie. A to akurat jest, IMHO, dobra rada, lepsza niż szczotkowanie, nitkowanie i płukanka na koniec. Olej robi się na majonez i na pewno zmniejsza ilość bakterii "planktonowych", a nie zmienia za bardzo osiadłej flory. Poza tym przez taki czas kwasy tłuszczowe odżywią i zrobią wszystko, co tam kwasy tłuszczowe robią na śluzówce. Ja bym się brzydziła taki olej żuć...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
. Gumę do żucia się połykało, to przecież oleju słonecznikowego wypluwać nie będę.
no ale w tym wszystkim chodzi głównie o to, aby to właśnie wypluć !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|
|