administ
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
PiÄknie mieszkacie tak w lesie... jakby siÄ byĹo ciÄ
gle na biwaku... Ziemniaki myĹlaĹam, Ĺźe zawijasz kaĹźdy osobno, ale tak jest mniej roboty i pewnie tak nie wysychajÄ
. JabĹko pieczone trudno mi byĹo rozpoznaÄ na talerzu... Do miÄsa z przypraw uĹźywasz samÄ
vegetÄ? My róşne przyprawy mieszamy i dajemy. Ostatnio u nas Ĺźeberka wyparĹy karkĂłwkÄ...Dzisiaj smaĹźyli Ĺźeberka i skrzydeĹka... Bardzo fajnie, Ĺźe porobiĹeĹ te zdjÄcia. Zawsze czegoĹ nowego siÄ nauczymy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Aaa, w linku uzupeĹniajÄ
cym wyszczegĂłlniĹeĹ przyprawy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
"Piec wedĹug upodobania". Bardzo lubiÄ takie okreĹlenia, w stylu Twojego taty. Acz niektĂłrym przeszkadzajÄ
, bo nie napisano dokĹadnie Tylko chĂłw klatkowy dla takich...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
DopisaĹem jeszcze - jeĹÄ z umiarem - bo Ĺatwo takim rarytasem siÄ przepaĹÄ...Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Ĺadny las i porzÄ
dny grill
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
To co waĹźne, musi byÄ luksusowe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafaĹS
|
Tak, to rzeczywiĹcie jest las, taki w stylu nadmorsko-wydmowo-kempingowym. Â . A na talerzu bÄdzie ze 30gr. W, Ĺźe tak strzelÄ. Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
RafaĹS
|
W talerz nikomu zaglÄ
daÄ nie bÄdÄ Â . ZresztÄ
tĹuszcz juĹź trudniej okreĹliÄ bo masĹo jest produktem skoncentrowanym i Ĺatwiej o omyĹkÄ. A biaĹka wystarczajÄ
co, prawdopodobnie. Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
Niestety, ale one sÄ
"za zdrowe"!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Dla mnie jedynym grylem, ktory zaspokaja moje potrzeby jest Weber. Jest jak piekarnik z termoobiegiem i mieso nigdy nie jest w srodku suche, poza tym mozna w nim rowniesz wedzic Ostatnio byla karkowka grilowano/wedzona o smaku whisky!!! Super, polecam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudzik
Gość
|
Adampio w sobotÄ na okrÄ
gĹÄ
rocznicÄ Ĺlubu dostaliĹmy od dzieci w prezencie wĹaĹnie Webera . Pierwsze prĂłby za nami i faktycznie 3 baby - kurczaki piÄknie upieczone, wyszĹy bardzo delikatne i nie suche, kotlety z karkĂłwki teĹź, ale ciut twarde, moĹźe miÄso takie sobie a moĹźe my wprawy nabraÄ musimy. W kaĹźdym razie kochane dzieciaki uradowaĹy nas niezmiernie, jedynie ja o BTW siÄ martwiÄ, jako detalistka, ale i tu pomyĹlÄ co i jak. Jak wiesz gdzie znajdÄ przepisy jak wÄdziÄ napisz, bo sama robiÄ biaĹe kieĹbasy i wyszĹy super, jako upieczone, niemniej smaczek wÄdzenia teĹź siÄ przyda od czasu do czasu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Weber 57 cmm srednicy czy mniejszy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Do wedzenia musicie kupic kawalki/trociny drewna o smaku, ktory chcecie i nalezy je zamoczyc na pol godziny. Nastepnie na rozpalony wegiel kladziecie trociny i juz! Jezeli karkowke robicie w calosci to musi ona sie grylowac okolo godziny/ kg miesa na tzw niebezposrednim ogniu wowczas jest miekka. Jezeli robicie kotlety to trzeba grylowac bezposrednio nad ogniem po 10 min z kazdej strony a pozniej odlozyc na bok najeszcze 10-15 min albo tak dlugo by byla miekka. Pamietac nalezy o tym by wieko gryla bylo na grylu podczas grylowania inaczej wszystko sie spali. Cwiczenie czyni mistrza. Powodzwenia
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|