administ
Go
|
Można jeszcze skonsultować problem u dobrego Doradcy ŻO. Bo to nie jest normalna sytuacja.
|
|
|
|
|
|
|
ania12345
Go
|
dzięki za pomoc..
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przez klawiaturę się nie da w Twojej sytuacji.
|
|
|
|
|
|
|
ania12345
Go
|
Rozumiem adminie. Przepraszam, jeśli się uraziłeś. Mój wcześniejszy post był odpowiedzią na post Gavroche. Nie będę już użalać się tu nad sobą i poszukam pomocy w realu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tu jest sporo takich tematow pisanych przez poczatkujacych, tylko trzeba sie sporo przekopac. Ale czasami warto skorzystac z doswiadczen innych
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Witam, Podliczyłem to co napisałaś. średnio na śniadanie policzyłem 75g smalcu bo napisałaś, że 50-100g i wychodzi mniej więcej tak: Waga wszystkich posiłków w dniu 740g, kcal - 2500, białko - 50g, węglowodany - 40g, tłuszcz - 240g. Nie jestem pewny ale chyba to dobra dieta dla górnika pracującego pod ziemią?! Moja rada to nie licz na kartce lub w pamięci tylko wejdź na stronę z kalkulatorami kalorii i tam wszystko przeliczaj. Myślę, że ekstremalnie dla kobiety to by wychodziło ok. 50g białka, 150g tłuszczu i max 50g węglowodanów. Oczywiście nie jestem specjalistą od DO ale takie mam spostrzeżenia i oczywiście to co pisze Admin, przez klawiaturę ciężko coś doradzić. W każdym razie trzymam kciuki za dobranie odpowiednich proporcji
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Zgadza się Ale tłuszczu też za dużo, prawie 250g na dobę, tak myślę właśnie, że za dużo... Z resztą też nie wiem dlaczego koleżanka upiera się przy całych jajkach na śniadanie, myślę, że same żółtka byłyby lepsze... A może w ogóle spróbować pojechać po samych żółtkach i maśle (smalcu) przez dwa tygodnie bez kiełbasek i mięsa wieprzowego???? Ja bym popróbował, tak samo było ze mną, waga staneła po mimo, że ładnie spadała... wrogiem okazał się alkohol, wódka i piwo. Przestałęm pić i waga poszła w dół, kompletnie nic nie zmieniając przy BTW. Zawsze gdzieś jest przyczyna, najczęściej są nią błędy w ZO, DO.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Koleżanka Anna jada 1:5 a PROPONOWAŁEM 1:3-3,5 Cóż zrobić, ach te przebiałczenie
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
W takim przypadku najlepiej wrócić do korzeni czyli do żółtek i na ich podstawie zbudować sobie prawidłowe BTW przynajmniej na dwa tygodnie. 10-11 żółtek (200g) to idealna proporcja dla kobiety, 32g białka, 63g tłuszczu i tylko 1,4g węgli. Dodając do tego masło (smalec) i ziemniaki można stworzyć idealną proporcję BTW. Po dwóch tygodniach sprawdzić co i jak i powoli włączać inne produkty białkowo-tłuszczowe eliminując ilość żółtek tak aby nadal zachować złotą proporcję. Oczywiście ja bym nigdy nie dopuścił do zejsćia poniżej 5 żółtek dziennie, to powinna być podstawa, tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
RG jak rotacja mlecznych? Dalej boli?
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Właśnie napisałem w kąciku szamana
|
|
|
|
|
|
|
ania12345
Go
|
Koleżanka Anna jada 1:5 a PROPONOWAŁEM 1:3-3,5 Cóż zrobić, ach te przebiałczenie Ale jakim cudem przebiałczenie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Koleżanka Anna jada 1:5 a PROPONOWAŁEM 1:3-3,5 Cóż zrobić, ach te przebiałczenie Ale jakim cudem przebiałczenie? To leciutka ironia Jak zalewasz się tłuszczem, to jesz mniej białka.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Koleżanka Anna jada 1:5 a PROPONOWAŁEM 1:3-3,5 Cóż zrobić, ach te przebiałczenie Ale jakim cudem przebiałczenie? No nie wiem ..... Bo zjeść 60 gram białka w 3 posiłkach to dla mnie na pewno jest za dużo. Wkurza mnie to, że waga mi rośnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Koleżanka Anna jada 1:5 a PROPONOWAŁEM 1:3-3,5 Cóż zrobić, ach te przebiałczenie Ale jakim cudem przebiałczenie? No nie wiem ..... Bo zjeść 60 gram białka w 3 posiłkach to dla mnie na pewno jest za dużo. Wkurza mnie to, że waga mi rośnie. Mariusz, to Twoje plecy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
tak Dobre. Serio. A do Ani: zwykle jak je się dużo tłuszczu, to oszczędnie gospodaruje się białkiem i węglowodanami. A nie itoito A może Marek Konopko, doświadczony przecież w boju z tkanką zapasową, coś podpowie?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Myślałem,że znalazłeś jakąś wadę postawy Ania nie umie jeść 20g białka czyli 100-120 gram żółtek i 100g śmietanki. Może ma zbyt duży żołądeczek i resztę układu pokarmowego. Pozostałość po diecie Ww Dlatego szklanka wody gazowanej dobra na "seks" (antykoncepcja), pragnienie i podjadanie....
|
|
|
|
|
|
|
|