Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to smacznego! Pieczarki serowe z truskawkami - kto by pomyślał!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Teoretycznie - tak!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak nie spróbujesz, to skąd będziesz wiedzieć?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Panie Tomaszu,
sery pleśniowe nie zasługują na zaufanie?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo to nadinterpretacja.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja, kiedyś, dawno, dawno temu bardzo lubiłem świeżą bułeczkę posmarowaną grubo masłem, na masło nakładałem grubo masło orzechowe (nutella), na to nakładałem ser pleśniowy albo żółty, na to dżem (różny, w zależności jaki był pod ręką, najlepszy wiśniowy) i na to wszystko łyżkę kwaśnej śmietany... to był odjazd dopiero, śniadanie mistrzów Do tego koniecznie kawa czarna z cukrem
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
sery pleśniowe nie zasługują na zaufanie?
Turek robi bardzo dobre sery pleśniowe. Pamiętam, jak zaczynali specjalizację ze dwadzieścia lat temu! Bywałem u nich raz w tygodniu i zawsze się tą ich pleśnią interesowałem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja, kiedyś, dawno, dawno temu bardzo lubiłem świeżą bułeczkę posmarowaną grubo masłem, na masło nakładałem grubo masło orzechowe (nutella), na to nakładałem ser pleśniowy albo żółty, na to dżem (różny, w zależności jaki był pod ręką, najlepszy wiśniowy) i na to wszystko łyżkę kwaśnej śmietany... to był odjazd dopiero, śniadanie mistrzów Do tego koniecznie kawa czarna z cukrem Miażdżyca pewna...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
100% Mam na to dowody Ale smak był rewelacyjny, słodkie, kwaśne, smak i zapach prawdziwego sera A na kolację golonka z chlebem i musztardą lub micha spaghetti Co do przepisu Teresy to potwierdzam, że takie zestawienie ser pleśniowy i truskawki to wspaniały pokarm, można polać go jeszcze odrobiną roztopionej czekolady i deserowy posiłek super
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ten który teraz kupiłam jest z mleczrni Lazur w Nowych Skalmierzycach. Z Turka też się zdarzało.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
mleczrni Lazur w Nowych Skalmierzycach. Nie znam tej mleczarni, ale na stronie internetowej produkty wyglądają apetycznie.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Aż ślinka cieknie - dolisty dodaję
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z czarną porzeczką też dobrze, i z czarnymi jagodami zarówno I ze starkowaną papryką Przyprawy wg uznania...
|
|
|
|
|
|
|
|