Marek Konopka
Go
|
Dziękuję, Dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przy okazji, "Niesamowita metamorfoza..." miała u mnie prawie 6 tys. wejść unikalnych
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję Pani Regino. Będzie mi bardzo miło, jeśli Pani i wszyscy będą tu nam mnie "wołać" po imieniu... Dziękuję i wzajemnie.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Witam Was ponownie. Jeśli pozwolicie, to chciałbym dzisiaj trochę popisać... ...bo się dzieje... Nadstawiam uszy i milczę... To może chronologicznie Dzisiaj rano wymyśliłem sobie, że podzielę się w tym miejscu pewną refleksją... Oto ona: Po zamieszczeniu "mojej historii" na stronie Optymalnych z Poznania i po jej opublikowaniu na łamach miesięcznika "OPTYMALNI" zaczęły do mnie przychodzić e-maile z zapytaniami i prośbami o poradę i pomoc w wyeliminowaniu błędów w "Diecie Optymalnej" u poszczególnych osób. To bardzo fajne uczucie, kiedy możesz się poczuć potrzebnym i zrobić coś dla bliźnich... Widzę teraz, ale również wiem z własnych doświadczeń, że presja nieoptymalnego otoczenia potrafi być bardzo duża. Ludzie boją się być postrzegani jako "INNI", więc w czasie spotkań towarzyskich i rodzinnych "grzeszą przeciwko optymalności"... Ja cieszę się, że staję się "INNY"... ... w końcu: OPTYMALNOŚĆ TO AWANGARDA, A NIE DZIWACTWO P.S. Taka tam nowalijka dla Radzia Dzięki Marku. Dobrze powiedziane. I cholernie ważne.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Drodzy Przyjaciele Optymalni.
Otrzymałem dzisiaj zaskakującą ale i wspaniałą, informację od Pani Zofii ze Szwajcarii. Nie wiem KTO i ile osób wchodziło w skład Szacownego Gremium Oceniającego, ale wszystkim bardzo dziękuję za wybór mojej pracy. To wspaniałe wyróżnienie.
Jeszcze raz dziękuję. To kolejna „porcja szczęścia”, jaką otrzymuję w ostatnim czasie. (Pierwszym i największym szczęściem było wejście na właściwy tor żywienia optymalnego, na który pociągnąłem za sobą po niedługim czasie również moją małżonkę, a później też rodziców. Tego szczęścia nie byłoby, gdyby właściwej „zwrotnicy” nie przestawiła mi na tym torze „moja” niezastąpiona Pani Zuzanna. Pani Zuzo – wielkie dzięki jeszcze raz. )
Serdeczne Gratulacje! Wyróżnienie absolutnie zasłużone!. I ciepłe słówko dla Zuzy też miło mi się czta - i ja pobieralem nauki w Poznaniu u Pani Zuzanny. Serdecznie pozdrawiam przy okazji .
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
Dziękuję i pozdrawiam. W dzisiejszym świecie jest to możliwe - uzyskać tyle dobra od kogoś, kogo nie miało się jeszcze okazji do tej pory spotkać osobiście... ...ale ten dzień nadchodzi ...i bardzo się na to spotkanie cieszę
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Do miłego zobaczyska .
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Ja cieszę się, że staję się "INNY"... ... w końcu: OPTYMALNOŚĆ TO AWANGARDA, A NIE DZIWACTWO P.S. Taka tam nowalijka dla Radzia Maaarek! Widzę Cię. Zapamiętasz? "Awangarda" to przede wszystkim Przednia Straż, gdzie zwrot "przednia" oznaczam za jakość, a nie miejsce jej uformowania.
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
... Ja cieszę się, że staję się "INNY"... ... w końcu: OPTYMALNOŚĆ TO AWANGARDA, A NIE DZIWACTWO P.S. Taka tam nowalijka dla Radzia Maaarek! Widzę Cię. Zapamiętasz? "Awangarda" to przede wszystkim Przednia Straż, gdzie zwrot "przednia" oznaczam za jakość, a nie miejsce jej uformowania. Radziu, ale zapamiętać, że mnie widzisz, czy definicję Twoją "awangardy"...?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Masz wolny wybór. Ja sobie "nowalijkę" odkopałem i uznałem za miły gest. Mogę tak uważać- to mój wybór.
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
(...) Ja sobie "nowalijkę" odkopałem i uznałem za miły gest. Mogę tak uważać- to mój wybór. I tak trzymaj
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Nowalijka awan... jako przednia/zacna. Też biorę. Dobre jest. Mogę?
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
Nowalijka awan... jako przednia/zacna. Też biorę. Dobre jest. Mogę? Dzielić się to cecha- nie wada, czy zaleta. Niechaj każdy bierze, co za dobre dla siebie uważa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
Z tego, czym ktoś inny podzielić się zechce ... oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niektórzy innym zabierają, żeby oni sobie tym krzywdy nie zrobili...(np. zabiorą margarynę bliskim ) Ale najlepiej to "nic na siłę" tylko lekko...
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
...ale margaryna jest dobra... sam ostatnio widziałem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na co dobra?
|
|
|
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
Znajomy stolarz zanurza końcówki wkrętów w margarynie... dzięki czemu "miękko wchodzą" w płyty meblowe... No przecież nie przyszło by mi do głowy, że dobra do jedzenia... Nie teraz...
|
|
|
|
|
|
|
|