Autor
|
Wtek: Witam (Przeczytany 139626 razy)
|
Dasna
Go
|
|
Odp: Witam
« Odpowiedz #40 : 2013-08-30, 16:41:06 » |
|
Nie , no w sumie taki schabik , karkówka jak zalatuje to nie jest takie złe. A tak przy okazji to Aajonus nie żyje. Ale podobno przez nieszczęśliwy wypadek. Gavroche czy to przypadkiem nie schematy myślowe? Ramki w które się wpasowuje?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #41 : 2013-08-30, 16:43:40 » |
|
...ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercami, przemierzającymi step w poszukiwaniu papu... Bo my ewolucyjnie mamy tylko luźne szczebelki, z brakującą resztą drabiny, którą trzeba sobie wziąść z nieba.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #42 : 2013-08-30, 17:13:13 » |
|
Nie , no w sumie taki schabik , karkówka jak zalatuje to nie jest takie złe. A tak przy okazji to Aajonus nie żyje. Ale podobno przez nieszczęśliwy wypadek. Gavroche czy to przypadkiem nie schematy myślowe? Ramki w które się wpasowuje? Padlina nie musi być zepsuta, dead meat po prostu Nie creep. A czy to nie schemat myślowy, że padlina to gnijące mięso? Oczywiście, że schemat, który z wielu innych schematów na ten temat najbardziej do mnie przemawia. Kolega wyżej, od drabiny, też ma swój schemat, ale oczywiście bardziejszy
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #43 : 2013-08-30, 17:20:13 » |
|
A dlaczego mój jest bardziejszy?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #44 : 2013-08-30, 17:20:40 » |
|
Nie , no w sumie taki schabik , karkówka jak zalatuje to nie jest takie złe. A tak przy okazji to Aajonus nie żyje. Ale podobno przez nieszczęśliwy wypadek. Gavroche czy to przypadkiem nie schematy myślowe? Ramki w które się wpasowuje? Padlina nie musi być zepsuta, dead meat po prostu Nie creep. A czy to nie schemat myślowy, że padlina to gnijące mięso? Oczywiście, że schemat, który z wielu innych schematów na ten temat najbardziej do mnie przemawia. Kolega wyżej, od drabiny, też ma swój schemat, ale oczywiście bardziejszy Nie, mam na myśli to wszystko co napisałeś. A życie weryfikuje schematy, weryfikuje poglądy chyba , że się jest mułem. A tak to panta rhei.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #45 : 2013-08-30, 17:33:41 » |
|
Nie , no w sumie taki schabik , karkówka jak zalatuje to nie jest takie złe. A tak przy okazji to Aajonus nie żyje. Ale podobno przez nieszczęśliwy wypadek. Gavroche czy to przypadkiem nie schematy myślowe? Ramki w które się wpasowuje? Padlina nie musi być zepsuta, dead meat po prostu Nie creep. A czy to nie schemat myślowy, że padlina to gnijące mięso? Oczywiście, że schemat, który z wielu innych schematów na ten temat najbardziej do mnie przemawia. Kolega wyżej, od drabiny, też ma swój schemat, ale oczywiście bardziejszy Nie, mam na myśli to wszystko co napisałeś. A życie weryfikuje schematy, weryfikuje poglądy chyba , że się jest mułem. A tak to panta rhei. Ja też mam na myśli wszystko A jaki Ty masz pomysł na menopauzę? I jak życie może zweryfikować nasza wiedzę o czymś, co było dawno i nie prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #46 : 2013-08-30, 17:35:31 » |
|
A dlaczego mój jest bardziejszy? Bo się pod nim podpisujesz.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #47 : 2013-08-30, 17:39:20 » |
|
To za mało. Ty podpisujesz się pod swoim również, a jedynie mój nazwałeś bardziejszym.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #48 : 2013-08-30, 17:48:54 » |
|
Nie , no w sumie taki schabik , karkówka jak zalatuje to nie jest takie złe. A tak przy okazji to Aajonus nie żyje. Ale podobno przez nieszczęśliwy wypadek. Gavroche czy to przypadkiem nie schematy myślowe? Ramki w które się wpasowuje? Padlina nie musi być zepsuta, dead meat po prostu Nie creep. A czy to nie schemat myślowy, że padlina to gnijące mięso? Oczywiście, że schemat, który z wielu innych schematów na ten temat najbardziej do mnie przemawia. Kolega wyżej, od drabiny, też ma swój schemat, ale oczywiście bardziejszy Nie, mam na myśli to wszystko co napisałeś. A życie weryfikuje schematy, weryfikuje poglądy chyba , że się jest mułem. A tak to panta rhei. Ja też mam na myśli wszystko A jaki Ty masz pomysł na menopauzę? I jak życie może zweryfikować nasza wiedzę o czymś, co było dawno i nie prawda? To chociaż w jednym consensus. Tzn. o tym, "wszystko" Menopauza tak jak i andropauza była , jest i będzie. Tylko granica wieku się przesuwa. W zależności od różnych czynników jak odżywianie, macierzyństwo, wykształcenie, warunki materialne w jedną lub drugą stronę. Dziś kobieta 60 letnie to nie zawsze matrona w bujanym fotelu , ale czynna , wysportowana kobieta w mini i na szpilkach. Historia jest taka jaka mamy w podręcznikach czyli już zinterpretowana przez tzw. fachowców. Paleontologów, archeologów, historyków, filozofów i....polityków. Biologia, genetyka, botanika to tez wiedza zinterpretowana a narzędzia, normy, wyznaczniki użyte do tej interpretacji tez się mogą zmienić. Ba, teoria Darwina może kiedyś się zmienić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #49 : 2013-08-30, 17:52:45 » |
|
To za mało. Ty podpisujesz się pod swoim również, a jedynie mój nazwałeś bardziejszym. W sam raz. Twój nazwałem bardziejszy dla Ciebie, mój jest bardziejszy dla mnie, bo wybraliśmy je spośród milionów Jak napisała Dasna, życie pewne rzeczy może zweryfikować, gdyby ufoki teraz mi powiedzieli, lądując u mnie na tarasie, że jednak maczali palce w naszym człowieczeństwie, Twój schemat stałby się bardziejszym i dla mnie. Ale póki to nie nastąpi, mamy frędzelki tej samej długości i możemy ich tylko bronić w dyskusji, najlepiej nie przerzucając się linkami Szanuje się ludzi, którzy mają odwagę wstać i powiedzieć: myślę to i owo, a jak się wam nie podoba to cmoknijcie mnie w szynkę! Jak widzisz szanuję stan, że dla Ciebie, Twój schemat jest bardziejszy, a dla mnie mój.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #50 : 2013-08-30, 18:00:17 » |
|
Nie , no w sumie taki schabik , karkówka jak zalatuje to nie jest takie złe. A tak przy okazji to Aajonus nie żyje. Ale podobno przez nieszczęśliwy wypadek. Gavroche czy to przypadkiem nie schematy myślowe? Ramki w które się wpasowuje? Padlina nie musi być zepsuta, dead meat po prostu Nie creep. A czy to nie schemat myślowy, że padlina to gnijące mięso? Oczywiście, że schemat, który z wielu innych schematów na ten temat najbardziej do mnie przemawia. Kolega wyżej, od drabiny, też ma swój schemat, ale oczywiście bardziejszy Nie, mam na myśli to wszystko co napisałeś. A życie weryfikuje schematy, weryfikuje poglądy chyba , że się jest mułem. A tak to panta rhei. Ja też mam na myśli wszystko A jaki Ty masz pomysł na menopauzę? I jak życie może zweryfikować nasza wiedzę o czymś, co było dawno i nie prawda? To chociaż w jednym consensus. Tzn. o tym, "wszystko" Menopauza tak jak i andropauza była , jest i będzie. Tylko granica wieku się przesuwa. W zależności od różnych czynników jak odżywianie, macierzyństwo, wykształcenie, warunki materialne w jedną lub drugą stronę. Dziś kobieta 60 letnie to nie zawsze matrona w bujanym fotelu , ale czynna , wysportowana kobieta w mini i na szpilkach. Historia jest taka jaka mamy w podręcznikach czyli już zinterpretowana przez tzw. fachowców. Paleontologów, archeologów, historyków, filozofów i....polityków. Biologia, genetyka, botanika to tez wiedza zinterpretowana a narzędzia, normy, wyznaczniki użyte do tej interpretacji tez się mogą zmienić. Ba, teoria Darwina może kiedyś się zmienić. Mnóstwo dziur, dziewczyno. Teoria Darwina, choć kiepawa i pełna błędów się nigdy nie zmieni, bo Darwin nie żyje. A menopauza nie była "od zawsze", bo od zawsze ludzie nie istnieją na tym świecie. Ja podzieliłem się z Tobą moim schematem "dlaczego kobiety przechodzą menopauzę", jest to schemat jeden z wielu, oponując powinnaś podać inny "bardziejszy" według Ciebie, a Ty piszesz, że ona jest od zawsze. Zachichotać czy co z tym zrobić?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #51 : 2013-08-30, 18:00:50 » |
|
Ba, teoria Darwina może kiedyś się zmienić. Jego teoria to wielki bubel wypuszczony pod presja slawy. Ale jego teoria juz sie nie moze zmienic, bo jezeli bedzie nowa to juz nie bedzie Darwina
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #52 : 2013-08-30, 18:02:35 » |
|
Czepiacie się słówek...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #53 : 2013-08-30, 18:02:46 » |
|
Teoria Darwina, choć kiepawa i pełna błędów się nigdy nie zmieni, bo Darwin nie żyje. hehe no wlasnie to samo napisalem A menopauza nie była "od zawsze", bo od zawsze ludzie nie istnieją na tym świecie. Ja podzieliłem się z Tobą moim schematem "dlaczego kobiety przechodzą menopauzę", jest to schemat jeden z wielu, oponując powinnaś podać inny "bardziejszy" według Ciebie, a Ty piszesz, że ona jest od zawsze. Zachichotać czy co z tym zrobić?
W niektorych spolecznosciach (glownie dzicy, autochtoni, pierwotni etc) menopauza nie istnieje tak samo jak nie istnieje dojrzewanie u dzieci i zwiazany z tym tradzik
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #54 : 2013-08-30, 18:05:25 » |
|
Dojrzewanie musi być...przecież np. 5-letnia dziewczynka nie urodzi dziecka. Musi dojrzeć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #55 : 2013-08-30, 18:08:37 » |
|
Dziś nie takie cuda się zdarzają!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #56 : 2013-08-30, 18:09:07 » |
|
My nie o cudach piszemy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #57 : 2013-08-30, 18:10:46 » |
|
Teoria Darwina, choć kiepawa i pełna błędów się nigdy nie zmieni, bo Darwin nie żyje. hehe no wlasnie to samo napisalem A menopauza nie była "od zawsze", bo od zawsze ludzie nie istnieją na tym świecie. Ja podzieliłem się z Tobą moim schematem "dlaczego kobiety przechodzą menopauzę", jest to schemat jeden z wielu, oponując powinnaś podać inny "bardziejszy" według Ciebie, a Ty piszesz, że ona jest od zawsze. Zachichotać czy co z tym zrobić?
W niektorych spolecznosciach (glownie dzicy, autochtoni, pierwotni etc) menopauza nie istnieje tak samo jak nie istnieje dojrzewanie u dzieci i zwiazany z tym tradzik I osiemdziesięcioletnie kobiety mają dzieci, czy łykają pigułki? A dojrzewanie i trądzik to dwie różne rzeczy. Jeśli dojrzewanie by nie występowało, to pytanie czy dzieci tam się rodzą już z w pełni rozwiniętymi gonadami czy nie rozwijają się one nigdy? Co Ty pleciesz, trzymaj poziom!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|