Gavroche
|
|
Odp: Witam
« Odpowiedz #20 : 2013-08-30, 15:12:51 » |
|
Same twarde fizjologiczne fakty! A nutka romantyzmu gdzie? Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. Grupa ludzi przebywająca stale razem podobnie się odżywia, a synchronizacja cyklu płciowego u przebywających razem kobiet, to obserwowalny fakt, np. wśród zakonnic czy w internatach. To powoduje, że menopauza występuje w podobnym wieku. I nie chodzi wcale o pełną opiekę nad oseskiem, tylko o odciążenie matki od podrośniętego już potomstwa, które jest bardziej samodzielne i stara kobieta sobie poradzi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #21 : 2013-08-30, 15:14:25 » |
|
Ostatecznie można i zostać po 60 -tce matką, jak ktoś się uprze. Matko! W tym wieku, to lepiej się już nie upierać!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #22 : 2013-08-30, 15:15:03 » |
|
Same twarde fizjologiczne fakty! A nutka romantyzmu gdzie? Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. To się wie! Dopiero można sobie życia użyć przy stałości hormonalnej! I uczuć naturalnie. Oglądałam irlandzki program o ludziach po 80-tym roku życia. Chodzą na siłownię, biegają i co najważniejsze jak sami podkreślają uprawiają seks chociaż 2 razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #23 : 2013-08-30, 15:16:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #24 : 2013-08-30, 15:19:20 » |
|
Same twarde fizjologiczne fakty! A nutka romantyzmu gdzie? Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. Grupa ludzi przebywająca stale razem podobnie się odżywia, a synchronizacja cyklu płciowego u przebywających razem kobiet, to obserwowalny fakt, np. wśród zakonnic czy w internatach. To powoduje, że menopauza występuje w podobnym wieku. I nie chodzi wcale o pełną opiekę nad oseskiem, tylko o odciążenie matki od podrośniętego już potomstwa, które jest bardziej samodzielne i stara kobieta sobie poradzi. Stara kobieta i morze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #25 : 2013-08-30, 15:21:15 » |
|
Ja mam dzieci w późnym wieku (37 i 41 lat jak urodziłam dwójkę młodszych) i starczy...teraz już bym nie miała takiej cierpliwości i ochoty do wychowywania małych brzdąców...Wnuka jak mam pół godziny do godziny to mi starcza w zupełności...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #26 : 2013-08-30, 15:23:15 » |
|
Stara kobieta i morze. Same rekiny by łowiła!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #27 : 2013-08-30, 15:24:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #28 : 2013-08-30, 15:24:50 » |
|
Wnuka jak mam pół godziny do godziny to mi starcza w zupełności... Ale Donek pewnie dłużej wytrzymuje?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #29 : 2013-08-30, 15:25:29 » |
|
Wnuk z Donkiem się nie lubią...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #32 : 2013-08-30, 15:30:53 » |
|
He,he,he Jasne, że może Nie zapominaj jednak, że ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercami, przemierzającymi step w poszukiwaniu papu. Menopauza nie jest wynalazkiem do uprawiania dojrzałego seksu bez plasterka, podobnie jak nasze ciała nie są przystosowane do 12-sto godzinnego przesiadywania w fotelu i kwadransa biegu na maszynie eliptycznej w klubie fitness czy trawienia kajzerek z margaryną
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #34 : 2013-08-30, 15:32:36 » |
|
Nie zapominaj jednak, że ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercam...
Czy na pewno padlinożercami...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #35 : 2013-08-30, 15:33:40 » |
|
Dżdżownice i wije można na żywca!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #36 : 2013-08-30, 15:34:48 » |
|
Za padlinę uważam zdechłe zwierzę a nie zabite...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #37 : 2013-08-30, 15:37:02 » |
|
Nie zapominaj jednak, że ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercam...
Czy na pewno padlinożercami... Raczej tak, ale to nie wyklucza polowania i zbierania jagód jeśli wolisz tak myśleć Padlinożercy są jednak zawsze inteligentniejsi, liczniejsi i tłuściutcy w porównaniu z innymi drapieżnikami, które padliną gardzą, tak na osłodę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #38 : 2013-08-30, 15:40:02 » |
|
Za padlinę uważam zdechłe zwierzę a nie zabite...
A resztki zwierzęcia zabitego przez innego drapieżnika, do których nie potrafił się dobrać? Szpik i mózg? Widziałaś jak kruki, ścierwniki i kojoty grzecznie czekają w stosownej odległości, aż król zwierząt skończy posiłek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|